Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$22milionovTržby USA $58,331,254Tržby Celosvetovo $68,296,293║ __Malý Veľký Western!!!__ Kevin Costner to vie aj pred kamerou aj za kamerou a tým sa líši nesmierne od väčšiny svojich kolegov. Western má jednoduchú príbehovú schému, našťastie nič filozoficky zložité ale na druhú stranu výborné postavy a hlavne výborne oddaných hercov pre tento projekt. Popri Costenerovi sa tu výborne predvedie vo svojej postave aj Robert Duvall a to nie len strelecky ale aj svojim umom starého ošľahaného pasáka dobytka. Scenérie prírody sú nádherne nasnímané, je tam vidieť nesmierny cit pre krásu okolia, plusom je aj doprovodná hudba od skladateľa ako Michael Kamen. /95%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný old schcool western, ktorým Costner znova dokazuje, že za kamerou je lepší. Záverečná prestrelka prekvapila svojou brutalitou, ale ten zvyšok je tak nejak adekvátny tomu, čo sme videli vo weternoch mnoho krát a v časoch, ktoré tomuto mŕtvemu žánru priali viac. Costner neponúka nič viac, iba príjemnú spomienku na staré časy. Prečo nie....70% ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Vyumělkovaný western pro ženy. Divoký západ bez divokosti, špíny, surovosti, upocených přisprostlých smradlavých chlapů a hlavně bez stříkající krve. Zato plný poetických záběrů krásné krajiny (povětšinou bez střelců) a v ní mezi květinami pobíhajícího bílého čoklíka nebo zasmušilého romantika Kostěje. A já si říkám, proč vlastně ne. Jedinou výraznou výtku mám k nesmyslně natahovanénu konci a šablonovitým dialogům. 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi trvalo než jsem si k ústřednímu duu našel cestu. Dlouho mi pánové lezli na nervy. Snímek je brutálně dlouhý, a tak je úvodních asi 40 minut o tom, jak se pánové přemisťují z místa A do místa B bez toho, aby se cokoli dělo. Navíc prostředím, které působí tak nějak divně a nedá se jím příliš dobře kochat. Český překlad názvu snímku "Krajina střelců" je čirým podvodem na veškeré diváctvo. Ke střelbě dojde asi až v posledních 30 minutách, které jediné z celého snímku za něco stojí a které jediné připomínají western. S filmy od Costnera jsem si zkrátka nepadl do noty. Valná většina stopáže mě prostě nebavila a zápletka byla více než trapná. Velké zklamání. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší western nového tisícročia, ktorý sa vôbec na nič nehrá. Je to proste staromódna kovbojka o pár správnych chlapoch, ktorých niekto serie tak dlho, až kým nevytiahnu búchačky a nevyriešia všetko v jednej brilantne nakrútenej, na žáner nevídane realistickej prestrelke. Kto čaká napodobeninu leonoviek alebo druhých Nezmieriteľných, bude sklamaný. Kto chce žáner v kryštalicky čistej, a pritom klišé nezaťaženej podobe, bude ten film milovať. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Hudbu k filmu nahrál Český filharmonický orchestr v Dvořákově síni Rudolfina. (Ezis)
  • Spomedzi štyroch filmov, ktoré Kevin Costner dovtedy režíroval, je Krajina strelcov najkratší. Trvá iba 139 minút, zatiaľ čo ostatné tri majú v priemere až tri hodiny. (misterz)
  • Kevin Costner a jeho dva spolupracovníci nasbírali víc než polovinu rozpočtu ze svých peněženek. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama