Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Holland March (Ryan Gosling) a nájemný ranař Jackson Healy (Russell Crowe) spojují své síly a podílejí se na vyšetřování pohřešované dívky a zdánlivě nesouvisejícího úmrtí jedné pornohvězdy. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (789)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Shane Black se nevykoupil. První polovina filmu než se rozdají karty je slušně fungující retro krimi komedie, ale poté se začnou dít věci, strašně šustící papírem, nedůvěryhodnými motivacemi, nelogické a vtipy jsou ve většině případů hrozně tlačené, nebo to tak aspoň působí. Aspoň že tam je ten jeden zábavně nečekaný zvrat. Jenže chybí nějaké chytřeji napsané postavy a Goslingův Holland je přímo otřesně otravný. Jeho filmová dcera ho tady lehce překonává. Po traileru jsem se docela těšil, velká škoda, že to zase nefungovalo. Snad Black nepokašle i toho Predátora. 6/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Shane Black vracia na výslnie filmový subžáner buddy-movie v celej svojej kráse. Black ako vynikajúci režisér a a rovnako skvelý scenárista vie, ako vytvoriť zábavné postavy a ako im vytvoriť prostredie plné absurdných scén v tom najvtipnejšom zmysle. Takmer všetky gagy mali neskutočný náboj, neočakávanú pointu a miestami som sa sám seba vo výbuchu smiechu pýtal: čo sa to sakra deje?! Dej v tomto prípade nie je až tak podstatný, je len akýmsi spojovacím prostriedkom všetkých vtipov. Hlášky sa sypú každú chvíľu, Russell Crowe predvádza veľmi poctivý cynický humor a zhostil sa svojej role veľmi dobre. Ryan Gosling je však priam kultový. Všetko je to o mimike, pohľadoch v očiach a hlúpych výrazoch v tvári. Film mal potenciál na to stať sa kultovou klasikou, škoda dier v scenári a slabšieho príbehu, ktorý by túto kanonádu vtipných scén premenil na zmysluplnú zábavu. Ale smiať sa budete zaručene takmer stále. 85%. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale niečo tomu chýbalo, celkovo cítiť, že film nebol v niečom dotiahnutý. Pri niektorých scénach sa s chuťou zasmejete a potom zas len čakáte a čakáte kým sa opäť čoši stane, ale často sa ani nič nedeje. Na jedno zhliadnutie môže byť, slušná akčná komédia, ale žiadna gulervúca. Z parťáckych akčných komédií za poslednú dobu určite viac osloví 21/22 Jump Street. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka, je mi ľúto jej nedať 4 hviezdy, ale keď poznáte to najlepšie od Shanea Blacka, viete, že netrafil úplne do čierneho. Dvojka Crowe / Gosling je super, hlášky fajn a retro atmosféra osemdesiatkového L.A. možno najlepšia od L.A. Confidential. Ale zápletka, ktorú borci riešia, je tak vodnatá a nezaujímavá, akoby tam ani nebola. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ONI VÁS NAJDOU. A PAK ODKROUHNOU TOHO DETEKTIVA. A CELOU JEHO ZASRANOU RODINU. A PAK PŮJDOU PO TOBĚ. DLOUHO UŽ ŽÍT NEBUDEŠ.“ … „VÍŠ, KÁMO, TO ANI TY…“ /// Vážně míněná parodie na kriminálky let 70(80)tejch. Frajersky hláškující duo C+G (Shane Black furt umí!) těží ze scénáře, ve kterým není nouze o náhody (když to nebudete brát tak vážně, je to dobrá prdel!) a kreténský nápady, který skrejvaj (alespoň pro jednu projekci) jednoduchej scénář. Jeblej film, se kterým naložte, jak nejlíp umíte. Bavil jsem se parádně, ale 4* jsou i na mě moc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Starej je vod pohřbu nezvěstnej. 2.) Jsem rád, když ve filmech vo péčku hrajou malý holky. 3.)Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (70)

Zajímavosti (18)

  • Film byl věnován památce producentky Carmel Musgrove (1986-2015), která nečekaně zemřela ve Francouzské Polynésii. (Charpy)
  • Severoamerické tržby byly 36,3 milionu dolarů, celosvětové pak 71,3 mil. (NIRO)
  • Když Holland (Ryan Gosling) zvedne nad hlavu vítězoslavně film, není na něm vidět stopa po kulce, kterou chvíli před tím vystřelil John Boy (Matt Bomer). (moznazitra)

Související novinky

Čeká nás nových 48 hodin?

Čeká nás nových 48 hodin?

18.08.2021

Akční komedie to v současnosti nemají lehké. Jejich místo zastoupily komiksy, a filmů jako Správní chlapi režiséra Shanea Blacka se tak v současnosti točí méně a méně. Nyní to každopádně zkusí po… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Reklama

Reklama