Reklama

Reklama

Soud

Trailer 2

Obsahy(1)

Drama Soud, které získalo nejvyšší ocenění na filmových festivalech v Benátkách a Bombaji, představuje skličující, absurdní obraz nespravedlnosti, kastovní předpojatosti a zkorumpované politiky v současné Indii. V revizní šachtě v Bombaji je nalezeno mrtvé tělo kanalizačního dělníka. Stárnoucí folkový zpěvák je vzápětí postaven před soud za podněcování k sebevraždě. Je obviněn z šíření provokativní písně, která měla dělníka přimět k tomu, aby si sáhl na život. Režisér Chaitanya Tamhane soustředěně a nestranně načrtává nemilosrdný portrét společnosti prostřednictvím mikrokosmu soudní síně a soukromí postav zapojených do procesu. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (8)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Čistá haluška. Plná nezmyselných odbočiek, mikropríbehov, ktoré (zdanlivo) patria do úplne iného filmu. Ale veď takto práve fungujem(e). Akosi mimochodom. NIE ? ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Ne že by bylo nezajímavý shlédnout peripetie indickýho soudního a vlastně společenskýho systému. Ovšem čekal jsem i nějakou nástavbu, která se ovšem nedostavila. Proto jen průměr. 50. KVIFF ()

Reklama

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Nechapu z jakeho zameru jsou sceny u soudu prolozene temer nesouvisejicima scenama ze zivota vlastne vedlejsich postav. Chtel snad reziser delkou filmu ilustrovat delku a protahovani soudnich procesu v indii? To bych mu asi dost fandil. Smysl zaverecne 10min sceny s detskym taborem mi zustane asi navzdy zatajena ()

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Preventivně jsem si ztlumil zvuk a pustil si k tomu hudbu (měl jsem tam zapnuté titulky). Tu jejich mateřštinu jsem vydržel ale když to došlo k soudu a začalo to jejich krákání rádoby angličtinou, opět jsem si zapnul hudbu. Nemohl jsem vydržet poslouchat jak znásilňují angličtinu! Tohle byl trhač uší! Tady bych zrovna uvítal varování od ministerstva zdravotnictví. A ty dlouhé statické záběry, to zapomněli vypnout kameru? Někdo nezařval "CUT!" nebo "STOP!"? A kdo to takhle kravsky nastříhal? Však to stačilo jenom o 100 minut zkrátit a možná bych vydržel i bez hudby. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama