Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (907)

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEŠ NAPŮL STROJ A NAPŮL PĚKNEJ SRÁČ!“ /// Zastav a nepřežiješ, Henry! A sejmi je všechny! Filmová doomovka, ve který se stejně jako ve videoherním světě meze brutální a akční fantasii nekladou. Timur se svojí partou nás zásobuje jednoduchou a přímočarou akcí, rozmanitostí zbraní, prostředků a nesmrtelnosti. Výhodou oproti compu je soundtrack a „živo“, páč k rozmačkaným koulím tady mám tak nějak psychicky blíž. Takže dobrý? …. No je to jako koukat na herní video. Inovativní, ale neosobní. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám frajera, kterej by mě nakalibroval. 2.) Jsem magor do Shadow Warriora. 3.) Thx za titule „.Bac.“ /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Radko 

všechny recenze uživatele

V 90. rokoch som s nadšením hrával pc hru Wolfstein (Vlčí kameň). V nej som vylikvidoval v utajenej pevnosti Tretej ríše tisíce nacistických hajzlov. Dnes sú hajzlov státisíce. Zďaleka neobdivujú len Hitlera. V zásade sa koria každému zámožnému a zároveň bez-škrupulóznemu hajzlovi, či je ním politik, mafián, aristokrat alebo podnikateľ. Takým je aj blonďatý zmrd, ktorý chce s armádou vytvorených bezodne poslušných a zároveň mechanicky upravených vojakov ovládnuť svet. Existuje však jeden, čo sa s pomocou kadejakých hipíkov, huličov, na sexe závislých feťákov, utajených bezdomovcov, lesných tarzanov, vojenských fanatikov a vedca-vozíčkára vzoprie naordinovanému údelu. Vytrie hajzlovi zrak a vytrhne zločineckú hlavu z pántov. Upgradovaný Wolfstein presne do pomerov druhej dekády 21. storočia. Diváci už navykli na stroboskopiské filmové šialenosti, ktoré boli v 60. a 70. rokoch záležitosťou okrajových filmových experimentov. Dnes, 40-50 rokov po, ide už pomaly o bežnú súčasť akčného filmového mainstreamu. Pokiaľ je ale tak invenčne nakrútená ako hardcoreový Henry, ktorého tvár rovnako, ako tvár hrdinu hry Wolfstein po celú dobu neuvidíme, tak nie je čo riešiť s vysokým hodnotením. Užil som si akčný film tak dobre, ako už dávno nie. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Chcel som tento film nenávidieť. Nechcel som si ho nikdy pozrieť. Obchádzal som ho celé mesiace, vcelku úspešne sa tváriac, že neexistuje. Nakoniec som si ale povedal, že by som ho mal vidieť, aby som vedel, o čo ide (hoci som bol presvedčený o tom, že o ňom z článkov a recenzií viem všetko a nič z toho ma absolútne nezaujíma). Pozrel som si ho. A? A je to bomba. Ako fanúšik kvalitnej akčnej scény nemôžem ísť pod 80%. Samozrejme, o príbehu, scenári, dialógoch či hereckých výkonoch nemá zmysel baviť sa (hoci... Sharlto Copley predvádza dosť šialené veci), ale akonáhle sa rozpúta akcia, je to čosi neuveriteľné a myslím si, že i revolučné – niečo také tu proste ešte nikdy nebolo. A dobrou správou je, že tento film je v podstate jedna obrovská akčná scéna. Momentov, v ktorých neprebieha žiadna akcia, je tu len skutočné minimum. Je to neuveriteľné, ale je to tak. Miestami som len v nemom úžase otváral ústa. Jasné, občas to jemne stagnuje, no každopádne to, čo predviedli tvorcovia tejto snímky, tak niečo také sa vážne nevidí často. Ak vôbec niekedy. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Gardcore Genry je... počkat, víte proč píšu Gardcore Genry, ne? Mongolové v Rusku mají prostě "g" místo "h". To už věděl pan spisovatel Hašek Jaroslav, když na něj od Bugulmy volali taváryš Gašek, že je to na govno. Ale zpět k filmu. Je to ze začátku zajímavé, docela to ukojí zvědavost, jaké by to asi vypadalo, kdyby mě po mracích nad Leningradem honil Sgarlto Copley, Tim Rotg a Galey Bennett, ale později se to začne pomalu topit v nudě, jako Lada ve Volze, hihi. Jednomu se neotřelá technologie okouká a pak už je to schopný dosledovat leda s Vizinem v ruce. Kdepak, sám jsem měl problémy. Ale chápu, že se to mnohým garantům líbilo. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Splnený detský sen a miesto milióna nepodarkov tu máme na prvú šupu filmársky experiment, ktorý z POV ždíme úplne všetko čo sa len dá. A to je dobre, lebo aspoň nikto nebude mať nutkanie posúvať laťku vyššie. Nedá sa. Pecka a jedna z najkrajších slepých uličiek kinematografie. Welcome to action heaven. 95% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Sharlto Copley (Jimmy) uviedol, že natáčanie tohto filmu bolo najväčšou výzvou v jeho doterajšej hereckej kariére. (m.a.t.o.)
  • Po ukončení natáčania bola post-produkcia filmu na čas zastavená, pretože režisér Ilja Najšuller nemal finančné krytie vo výške cca 2 miliónov dolárov na zabezpečenie potrebných špeciálnych efektov. Na internete sa rozbehla finančná zbierka i predaj darčekových predmetov, len aby mohol byť film dokončený. Ľady sa však pohli až vo chvíli, keď sa do projektu angažoval Timur Bekmambetov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama