Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Hardcore Henry

Hardcore Henry (2015)

Fantastická šílenost toho nejhrubšího zrna. Film, jehož shlédnutí pravděpodobně poškodí mozek, ale - je mi to úplně jedno. Musím vidět znovu. PERFEKTNÍ. Tečka.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

I když dost možná není pro každého, ukázal se být Shutter Island mou krevní skupinou... Čekala jsem ničím výjimečnou klasiku, která neurazí, ale ani nepřekvapí, a dostala jsem něco úplně jiného. Smekám před koncem, který nesklouzl k nabízenému (a v mých očích lacinému a mnohem horšímu z možných) vyústění a místo toho si zachoval všechnu děsivost předchozího příběhu... Jednoduše skvělá tečka a Teddyho poslední replika... úžasná.

Počátek

Počátek (2010)

V jedné recenzi se psalo, že se Inception (mimochodem, to musela být zatraceně silná sedativa, která zase jednou vedla ke zrodu tak "trefného" překladu...) tváří, jako by v něm všechno dávalo smysl, ale ve skutečnosti ho toho spousta nedává. Jsou tam sem tam nepříliš smysluplné výpečky, ale mně to bylo při sledování upřímně jedno. Jak mi to Nolan se skvělým hereckým týmem podal, tak se mi to líbilo tak moc, že tu snad poprvé postrádám hvězdičku navíc. Bezprostředně po shlédnutí jsem nadšená... a druhý den po shlédnutí nadšení neopadá. A tak sympatickou partu - včetně "pronajímatele" a "oběti" - jsem vážně ještě nezažila.

Rogue One: Star Wars Story

Rogue One: Star Wars Story (2016)

Chystám se na druhém shlédnutí, po kterém možná hvězdičku přidám, protože po tom prvním mi k naprosté spokojenosti chybí málo! Po slabé Epizodě VII mohlo zklamat jen máloco a Rogue One rozhodně nezklamal, naopak. Škoda že Disney nechává na scénářích ke Star Wars pracovat zásadně buď toho, co umí silné začátky (Epizoda VII), nebo toho, co umí skvělé konce (Rogue One). Rogue One má perfektní poslední třetinu, ve které si tvůrci můžou dělat prakticky cokoliv, protože jen málo z toho, krom ústředního získání plánů, má vliv na události Epizody IV. Postavy, které nejsou jen bezejmennými statisty, sympatické ústřední "duo", konečně i odvrácená strana rebelů. Objevení známé postavy v samém závěru úžasné. Za mě palec nahoru.