Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 8

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 8

Recenze (1 512)

Hild 

všechny recenze uživatele

Během závěrečných titulků jsem si hned řekla, že tohle muselo vypadat úžasně na papíře. Tohle mohlo být taaak dobré, jenže Edwards znovu natočil film, který se sice tváří velkolepě, epicky a osudově, ale uvnitř prázdný. Vůbec jsem se do filmu nemohla dostat a prakticky po celou dobu mě vůbec nezajímalo, co se na plátně děje. Už celý úvod, kdy se nám představují všechny postavy, působil velmi nesourodě. Skáče se z místa na místo během několika minut, divák dostává jen útržky a nemá tak prakticky šanci si vybudovat k postavám jakýkoliv vztah. Celý film lehce zachraňuje docela povedený závěr, ale jako celek Rogue One jednoznačně zklamal a už dlouho mě to u filmu tak nemrzelo. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

***Spoiler alert! *** Rozjezd je trochu pomalejší, úvodní smršť navštívených planet je zase trochu matoucí, ale od půlky filmu perfektní gradace. No a ten konec, to mi úplně vyrazilo dech, od produkce Disney bych takovej temnej závěr doopravdy nečekal. A ta finální scéna s Darth Vaderem, to už je taková extraslaďounká třešnička na výborném dortu. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Univerzum Star Wars ještě nikdy nepůsobilo tak prázdně, dvojrozměrně a zbytečně. Film, který vyplňuje dvě věty z epilogu Nové naděje a svou roli plní mechanicky, bez nadšení, bez vzrušujících postav, zato se spoustou prkenných vět a zkratek. Obsahuje hrdiny na jedno použití, hrdiny bez minulosti a budoucnosti. A pokud to na papíře zní jako dobré východisko pro válečný biják, na plátně z toho vzniká nesoudržný hermafrodit, jehož sledování mi přináší skoro až fyzické pocity nepohodlí. Podobně jako na rok 2016 neuvěřitelně odporné a nevěrohodné digitální vzkříšení dvou postav původní trilogie. Epizoda VII ukázala, že stará klišé můžou mít nový život. Rogue One je mrtvola, která obsahuje nejlepší a nejmrazivější scénu až v posledních pěti minutách. Do té doby sledujete srážky mátožných a chabě prokreslených postav ve vesmíru, který navzdory skokům z místa na místo připomíná něčí stísněný obývák. Zklamání galaktických rozměrů, o tom není pochyb. P. S. Plusové body za oživení Foresta Whitakera z Bojiště: Země. To je fakt počin pro milovníky recese. Edit: vzhledem k letošní vánoční konkurenci mi nezbývá než přidat třetí hvězdu. Stejný kartáč jako Assassin's Creed a Pasažéři si to jednoduše nezaslouží. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se snažil přemýšlet nad tím, jak mám tento komentář napsat, abych nezaspoileroval. Řeknu to ale tak, že Rogue One má skvělý nápad a k tomu je opravdu krásně natočené. Hlavně závěrečná válečná scéna je asi nejlepší válečnou scénou, kterou jsem ve světě Star Wars vůbec kdy viděl. Problém nicméně je, že Felicity Jones na plakátě působila neuvěřitelně krásně a ve skutečnosti byla její role jedna z nejhorších hlavních rolí velkých blockbusterů posledních let. Nejen, že se tvářila, jak kdyby jí ulítly včely z úlu, ona dokonce působila, jak kdyby se v každé scéně urážela a nafukovala, jak malá cácora. Možná, že v té době měla jenom opuchlou držku, ale výslednému dojmu to také moc nepomohlo. Opravdu hodně jsem se na ní těšil a nakonec mě její otrávený přístup k roli hrozně zklamal. A stejně tak Diego Luna mi do druhé hlavní role vůbec neseděl. No a když Vám ve velkofilmu ze světa Hvězdných válek nesedí dvě hlavní postavy, je to docela problém. Ještě, že to naštěstí zachraňovala série vedlejších postav, na které byla radost koukat a celkový dojem z filmu mírně vylepšili. Škoda, pro mě je to hrozné zklamání. Takhle velké blockbusterové zklamání jsem hodně let nezažil. No jo, co se dá dělat, třeba příště výběr herců do hlavních rolí bude lepší. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Očkem jsem jen nepatrně zavadila o první větu Toma_Lachtaního komentáře a musím s ním jednoznačně souhlasit. Srdce mé zaplesalo v posledních minutách filmu nad zvukem, který lze spojit jen s jediným ... se světelným mečem a s jeho majitelem! Napadlo mě, jestli nejsem tak trochu magor, když se ve svých letech tetelím nad takovou MALIČKOSTÍ, ale co už. Tak, co na tohle říct ... vizuální paráda! Napínavé dobrodružství nesourodé, avšak báječné party, které nezničilo žádné slabé nebo hluché místo či milostná zápletka. Od začátku to jelo jak namydlený blesk a ústa jsem měla patrně otevřená celou dobu neb napínavá akce, gigantická meziplanetární válka, se střídala s vkusným humorem a s hláškami, které mě dostávaly do mých artrotických kolen ... No řeknu vám, že není mnoho filmů, u kterých jsem si řekla, že bych je chtěla vidět v kině znovu. Nicméně přesto všechno se cítím smutně a zklamaně nad pro mě zásadním obratem. Čekala jsem, že to dopadne jinak, ale to je jen můj problém. ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • Režisérovi snímku Garethu Edwardsovi pochopitelně velmi záleželo na tom, jaký bude mít na film názor George Lucas, původní autor Star Wars. Médiím sdělil, že se mu dost ulevilo (doslova řekl, že teď už může spokojeně zemřít), když mu Lucas v telefonickém rozhovoru sdělil, že se mu film hodně líbil. Názor Lucase byl pro Edwardse tím nejdůležitějším hodnocením vůbec. (Luxocculta)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 2016 v Hollywoodu. (Varan)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama