Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Tento Seriál vyplňuje děj mezi Epizodou II a Epizodou III kdy v galaxii zuřily Klonové Války. Armáda klonových vojáků vyslaná Republikou a vedená rytíři Jedi má za úkol zastavit útoky droidů, za kterými i nyní stojí tajemný hrabě Dooku, který má mocné spojence a společně tak představují hrozbu nejen pro Rebuliku, ale i pro celou galaxii. I nyní sledujeme osudy Mistra Obi-Wana Kenobiho a jeho učedníka Anakina Skywalkera, kteří bojují po boku ostatních rytířů Jedi a jsou tak silnou oporou jednotkám Klonů. Seriál se však nevěnuje pouze jim a setkáme se zde s celou řadou dalších významných postav (Mace Windu, Yoda, Dooku, Grievous, Padmé, Ki-Adi Mundi), se kterými jsme už měli tu čest, ale jsou tu postavy zcela nové, o kterých není ve filmech ani zmínka, avšak v příběhu hrají velice důležitou roli (Durge, Assaj Ventress). I přesto že je film hlavně o válce klonů, tím nejdůležitějším je Anakinovo pasování na rytíře Jedi, které se může označit jako jeden z mnoha milníků hexalogie hvězdných válek. Star Wars: Clone wars jsou doplňující složkou nové trilogie a vysvětlují řadu událostí, které nám pomohou lépe se orientovat v nastávající epizodě III. (HateBreeder)

(více)

Recenze (91)

jh666 

všechny recenze uživatele

Původním Klonovým válkám jsem se celkem dlouho vyhýbal a teď tak nějak nechápu proč. Jediný problém mám asi s animací, ale ve výsledku jsem si na ní zvykl, takže to docela jde. Jinak je seriál fajn, bitvy jsou povedené, Mace Windu je tady docela badass (krocení supího droida!), jako propojení epizod II a III to funguje dobře, na rozdíl od druhých Klonových válek je tu trochu vidět posun Anakina k temnotě, takže proč ne. 70% Jinak moc nechápu proč tohle z kánonu vyřadil už Lucas. Za předpokladu, že bychom vsunuli druhé Klonové války za Anakinovo jmenování rytířem, tyhle dva seriály můžou koexistovat. Sice nám bude trochu haprovat Greivous, ale není to nic strašného a co se jedné smrti týče, právě druhé Klonové války nám ukázaly, že přežít takový pád jde i v mnohem horším stavu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hodnoceny verze sestříhané do dvou cca hodinových filmů. Vol.1: - (4★) - Lehce cartoonovitá animace se spojila se sílou, světelnými meči a klonovanou bandou v bílé zbroji a hle, ono to funguje, v mnoha věcech lépe, než-li v pozdějším restartu/navázání z roku 2008, už jen animace a podoba postav, většinou u animace trpím úpornou touhou po originálním výtvarném řešení (kde jinde by se dalo zplodit vizuální hrátky tak skvěle, jako u animace?), ale hrozná nepodoba u clonových válek 08 s hranou verzí vypaluje bulvy (třeba Padme vypadá jako lehce zdrogovaná Angelina Jolie), tady je naštěstí podoba u většiny postav velmi věrná. Děj samotný je příjemně epizodický a sluší většině postav a když dojde na souboje, působí svěžím dojmem (kapky deště? Oh ano). Některým postavám by sice slušelo temnější podání, jelikož jejich party k temnějšímu vizuálu přímo vybízí, ale to už bych chtěl moc. Vol.2: - (5★) - Brilantní předehra ku třetí episodě, která vysvětluje mnohé. Pár věcí je sice jinak, než jak později zavelel kánon (třebas Generál Grievous naprosto ignoruje vlastní astma, alias žádné technické problémy jeho zbroje), ale mnohem víc kladů převažuje, akce je přehledná a velmi dobře se na ní kouká, Anakinova linka zas skýtá větší hravost animace (v tomhle ohledu je vol.2 všeobecně trochu zajímavější, než předchozí část), obzvlášť při naprosto úchvatné vizi, která patří mezi nejlepší Star Wars scény všehomíra. Pro mně osobně jasná součást playlistu při postupném, každoročním sjíždění staré a nové trilogie. ()

Reklama

Vesman 

všechny recenze uživatele

Výborný doplněk k Nové trilogii Star Wars, seriál Dexter's Laboratory jsem předtím už dlouho znal, takže výsledku jsem se po vizuální stránce docela obával, po shlédnutí mě však potěšilo, že mé pochybnosti byly neopodstatněné, se vzhledem jsem se velmi rychle úplně ztotožnil. Příběh je značně zjednodušený a z většiny ho vyplňují bitvy a osobní souboje, to vše je však proložené několika okamžiky, které doplňují prázdná místa mezi epizodami 2 a 3, například únos kancléře apod. Jde o velmi zdařilý "seriál", který má za úkol pobavit a na nic si nehraje. ()

Kublai 

všechny recenze uživatele

Tohle je bomba. Já si myslím, že tahle animace ve stylu "Samurai Jack" (i tvůrci jsou stejní - viz. Gendy Tartakovski) Star Wars světu neobyčejně sluší... to se spíš bojím 3D sterility nových CLONE WARS... celá série výtečně doplňuje filmy - pánové, takto má vypadat konektivita vizuálních děl v rámci jedné umně zpracované galaxie!!!!! ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Mno...ve "volume I." se vsichni akorat mlati a je to o bitvach. Takze pro fanousky "zelene (ackoli co se klonu tyce by to melo byt spise bile" mozky primo idealni. Ve "volume II." si pak konecne prijdeme na sve i my, co radeji vypravu nejaky pribeh. Takze vseho vsudy 4* nebot si zde kazdy fanousek SW najde sve :) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Ve 20. kapitole 2. série si můžeme všimnout, že se na scéně objeví padawan Sha'a Gi. Jeho jméno i podoba je inspirována postavou Shaggyho Rogerse ze seriálu Scooby Doo (od r. 1976). (Troodon)

Související novinky

Víc Terminátorů, víc Star Wars!

Víc Terminátorů, víc Star Wars!

11.05.2007

To není jen toužebný výkřik fanoušků slavných filmových sci-fi sérií, ale něco, co se zřejmě už brzy stane skutečností. Překvapením je zejména nedávné prohlášení George Lucase, že se kromě digitálně… (více)

Reklama

Reklama