Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

  • Česko Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba (více)
Trailer 1

V Galaktické republice přibývají neshody ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která zcela zablokuje mírumilovnou planetu Naboo. Zatímco kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, aby konflikt zažehnali. Na pomoc ohroženým se vydávají mistr Qui-Gon Jinn a jeho mladý chráněnec Obi-Wan Kenobi. Poté, co muži zachrání mladou královnu Amidalu, ztroskotají na pusté planetě Tatooine. Tam objeví devítiletého Anakina Skywalkera, mladého otroka, který vládne neobyčejnou silou. Anakin zvítězí v napínavém závodě kluzáků, tím získá svobodu a stane se učedníkem řádu Jedi. Všichni se pak vrací do Naboo, kde musí Anakin s královnou čelit masivní invazi, zatímco oba Jediové se střetnou se zákeřným nepřítelem jménem Darth Maul. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 298)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klady a přínosy jedné z nejzářivějších filmových sci-fi ještě více vyniknou v 3D verzi, kterou jsem nedávno zhlédl. Působí to až neskutečně: dialogy i záběry jsou totožné, ale přesto se nelze zbavit dojmu, že člověk viděl dva zcela různé filmy. Ten dvojrozměrný, který je vzdálený a uvědomujeme si ho jako to, čím skutečně je: tj. jako pohádku, která je zajímavá obsahem a strhující výpravou a stavbami (filmovou architekturou, trikovými prvky). Ten druhý je důvěrnější: chvílemi jako bychom se pohybovali mezi starými přáteli, společně s nimi sdíleli jejich radosti i strasti a - poučeni znalostmi dalších pěti dílů - tušili hrozné konce většiny těch, kteří nám tolik přirostli k srdci. Také komerce má - povede-li se - co říci, rovněž ona dokáže vděčného diváka přivinout do své mateřsky teplé náruče. Nová technologie může být i objevným pohledem. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jestliže tahle sága měla někdy nějaké charisma a kouzlo (kouzlo sci-fi pohádky pro dospělé), tak v nových dílech ho definitivně ztratila - respektive bylo nahrazeno dokonalými počítačovými efekty a filmovými triky. Z dospělácké pohádky se stala vizuálně dokonalá filmová infantilnost... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $115miliónovTržby USA $474,544,677Tržby Celosvetovo $1,027,044,677║ //adept na pokorenie miliardovej hranice"1999"// /videl v kine, pôvodná premiéra v roku 1999: 85%/Tržby za predaj Blu-ray Star Wars Prequel Trilogy v USA $49,645,139 //počet predaných kusov 1,418,875 ║ ____ Naposledy som videl tento film ešte pri jeho kino premiére v roku 1999, odvtedy som sa akosi k nemu nedostal a o to viac som si ho znova užil, bol som nadšení. Musím uznať že vizuálne ma znova očaril, akcia a hudba výborné, možno miestami prišlo na dlhšie dialógy kde išlo o nejaké tie úvahy, filozofovanie či politické rozpravy, ktoré nemusia každému sadnúť ale v rámci boli deja konzinstenčné, príbeh aj s občas otravným Jar-Jar Bingsom som v pohode strávil a začínam si na toho nezmara zvykať, je to taká o niečo viac smoliarska obdoba C3PO. V rámci 3D sa moc hovoriť nedá, bolo tam zopár zaujímavých záberov takpovediac smerujúcich do priestoru ale ináč nič čo by strhlo, prinútilo reagovať na poletujúce objekty k vám, na druhú stranu film je urobení tak že nejaké 3D ani moc nepotrebuje, lebo čo sa týka priestorové spektra je využité v maximum, hlavne pri rozsiahlych záberoch na vesmírne koráby či honosné do detailu prepracované mestá na rôznych planétach, tieto veci v danom prevedení mi až vyrážali dych. Slovenský dabing mi sadol, nemal som s ním problém. /videl v kine 3D verziu: 90%/ __Prehodnocujem hodnotenie a musím ho zdvihnúť, podľa mňa je to to pravé blockbastrové osvieženie, ktoré má neskutočnú silu v kine. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Paradoxně představuje "Epizoda I" jediné lucasovsky dokonalé "Hvězdné války". Pouze zde totiž nebyl Lucas omezován rozpočtem a technologickou úrovní triků jako v prvním filmu, byl hlavní tvůrčí silou projektu narozdíl od "Epizody V" a nebyl v takové míře omezován rozběhnutým příběhem jako v dalších dvou dílech prequelové trilogie i "Epizodě VI". Mohl tedy naplno popustit uzdu dětinskosti a naivitě, vystavět vyprávění kolem spektakulárních dobrodružství a pohádkový koncept rozvést i do opulentní výpravy. Na rozdíl od následujících dvou dílů má "Epizoda I" zcela vlastní vyprávění, kde se pouze v dílčích motivech ustanovuje návaznost k celé sérii. ()

Galerie (291)

Zajímavosti (170)

  • Po ukončení záverečných titulkov filmu je možné počuť zvuk Vaderovho dýchania. (klayman)
  • Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) měl být původně již plnohodnotným rytířem Jedi a měl mít mnohem větší prostor. Naopak postava Qui-Gon Jinna (Liam Neeson) měla být jen jednou z menších rolí a měla se objevit až na Coruscantu. (Beer Ceps)
  • Mezi dvorní služebné, které doprovázejí Padmé Amidalu (Natalie Portman), patří: konzultantka etikety Eirtaé (Friday Wilson), vlasová stylistka Rabé (Cristina da Silva), královnina dvojnice Sabé (Keira Knightley), Saché (Sofia Coppola) a Yané (Candice Orwell). (Elyon)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

01.04.2021

Jen pár dní poté, co studio Lucasfilm odhalilo kompletní obsazení nadcházejícího seriálu s Obi-Wanem Kenobim, přichází ze světa Star Wars další zpráva. Nového seriálu na streamovací službě Disney+ se… (více)

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama