Reklama

Reklama

Star Wars: Klonové války

(seriál)
  • USA Star Wars: The Clone Wars (více)
Trailer
USA, (2008–2020), 48 h 58 min (Minutáž: 22–23 min)

Tvůrci:

George Lucas

Hrají:

Anthony Daniels, Tom Kane, Matthew Wood, Ian Abercrombie, Corey Burton, James Arnold Taylor, Ashley Eckstein, Tom Kenny, Ron Perlman, Olivia d'Abo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(133)

Obsahy(1)

Námětem tohoto seriálu jsou stejně jak u jeho jmenovce události mezi druhou a třetí epizodou, tzv. Klonové války. Dějovou linii se ovšem snaží přenést na vedlejší postavy a rozvijí zde příběhy, které nám mají pomoci v pochopení všech událostí a třetí epizoda na něj přímo navazuje. Setkáme se zde tudíž s Yodu, Obi-Wan Kenobim a dalších rytířů Jedi vedoucí armádu republiky proti nové Separatistické armádě droidů. Rozdíl mezi animovanou sérií je 3-D animace tohoto kousku a také to, že se má jednat o seriál s cenzurou PG-13 a tudíž jeho vysílací doba, která musí být po deváté hodině večerní, napovídá starší cílovou skupinu diváků. I stopáž jednotlivých dílů je delší. (Redswif)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (285)

Chen 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mi trošku vadí přílišná soustředěnost na Anakina a Obi-Wana. Starší animovaný seriál byl v rozmanitosti postav zajímavější, ale naštěstí se situace začala zlepšovat a začala se objevovat spousta dalších Jediů, lovců odměn, politiků, droidů atd. atd.. A navíc některé bitvy berou dech a vyrovnají se filmovým verzím. Přišel jsem tomu nachuť a začala mě provázet Síla. Možná to bude znít jako klišé, ale kam se na Klonové války hrabou poslední hrané filmy. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jako fanda ságy jsem byl ze začátku skeptický, ale nakonec jsem hodně spokojený.Spoustu dílů uteče jako voda a některé se naopak táhnou.Seriál hodně využívá obrovský svět, ve kterém se seriál/filmy odehrávají.Skoro každý díl návštěva nějaké planety, tedy pokud epizody na sebe nenavazují.Je velmi příjemné, že se seriál věnuje starým i novým postavám, ale hlavně, že ukazuje i odvrácenou stranu.Bandity, droidy, Sithi a mnoho dalšího.Animace ze začátku působí dost odflákle, ale po pár dílech je to jedno, protože na to nekoukáte kůli animaci, ale kůli světu a příběhům.Stejně se animace zlepšuje s každou další řadou.Klonové války jsou pěkným doplnění již fungujícího vesmíru, který pomahají rozrůst.PS:První řadě se objevuje Jar Jar dost často, v následujících už moc, nebo skoru vůbec za co jsem tvůrcům hodně vděčný. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů napřeskáčku. Kamarád to vystihnul velice přesně, když tvrdil: Na tenhle seriál mě baví se koukat, protože to jsou Star Wars. Je to akční, docela zábavné, ale nikdy bych se na to nepodíval podruhé. U mě pak platí to samé, až na skutečnost, že mi nepřišel tak zábavný. Nejvíce mne zarazilo, že totálně debilní "robotí kecy", které mi tak vadily už v úvodním filmu, se dokázaly protlačit i do seriálové podoby. To mám pak při sledování pocit, že se koukám na infantilní věc pro pětileté haranty. Star Wars na seriál rozhodně má a byl to dobrý nápad, ale tyhle serepetičky se do něj vážně nehodí. Další věc je, když všechny (čti VŠECHNY) dialogy a konverzační scény v kompletní šestici filmů mají hlavu a patu, jsou napínavé a nenudí. To v tomto případě je každá věta vypuštěná z libovolných úst skutečnou katastrofou a docela i utrpením... Již nebudu moc hanit (techno a breakbeatová hudba místo orchestru, WTF?) a shrnu všech pět dílů, co jsem měl možnost vidět, jedinou větou: bomba akce a pozlátko nedělá kvalitu, když příběh a vše ostatní je hrozná nuda. Tři z milosti. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Narozdil od ostatnich se mi libil kinofilm/pilot, tudiz kdyz reknu, ze se mi podobne libil i serial, myslim to jako pochvalu. Animace je prakticky totozna s filmem, mozna lehoulince odflaklejsi nektere hodne vedlejsi veci v pozadi, coz znamena, ze animace moc hezka neni, hlavne co se postav tyce. Co se tyce jednotlivejch dilu, je to stejne jako prakticky s kazdym serialem, lepsi i horsi dily, pricemz ty spatny jsou tak dva a jinak se to nastesti pohybuje od nadprumeru az po perfektni. Nicmene mame tu 22 20 minutovejch dilu (1. serie) a i u tak malyho poctu dilu se zapletky casto opakujou, nekde se bojuje, pribehne Jedi, situaci poresi. Nektery dily na sebe navazujou, nektery ne, coz obcas zamrzi, kdyz nekterej dil konci ve stylu "honem tam at vyhrajem" a najednou prask, dalsi dil nas uvede nekam uplne jinam, to vzdycky vtipnym komentatorskym zpusobem tam a tam se deje to a to a ted se rozhodne a prakticky od zacatku do konce vetsiny dilu se jen bojuje. Uvital bych vic prostoru pro souboje Jediu, sice Jediu se tu predstavi dost i mene znamejch, ale do poradny bitky, obzvlast se Sithama se dostanou jen malokdy, vetsinou to je tak o strileni klonu s droidama a Jediove je kryjou. Nicmene i presto, ze me animace moc nebere a zapletky se opakujou, je to svizne natoceny, s paradni hudbou a jelikoz se furt nekde strili a bojuje, je to solidni jizda za lepsi 4*. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Mnoho nepodstatných epizod, které vyplňují děj mezi E2 a E3. Na co? Nic zajímavého v nic stejně není, animace je příšerná, hlavně běhání je komické a typické souboje meči jsou velice raritní záležitost. Debilita na zacpání úst zaslepeným fanouškům. Na druhou stranu je to v dnešní době velice vydařený seriál pro děti. Pokud to za mého mládí byli TMNT, Transformers nebo Kačeři, tak tohle je jistě rozumnou volbou. Pro fanoušky SW je to jistě povinnost, ale i tak by to mělo být bráno s rezervou, vzhledem k nepřínosnosti a značné tendenci znásilňovat děj. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (303)

  • Yodov titul nebol master (majster) jedi, ale grandmaster (veľmajster) jedi. Tento titul sa udeľoval najstaršiemu a najmúdrejšiemu Jediovi. (Bukysh)
  • Anakin Skywalker byl prvním modelem postavy navrženým pro Klonové války. (KGBelik)
  • Původní název epizody byl „Ambush in the Outer Rimi“. (KGBelik)

Související novinky

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

13.02.2022

Zatímco proslulý námezdní lovec Boba Fett svou seriálovou pouť již čerstvě završil, dle mnohých kritiků a fanoušků snad i nadobro, hrané Star Wars univerzum se na streamovací službě Disney+ teprve… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

20.03.2020

Ve druhé sérii seriálu The Mandalorian od Disney+ si podle čerstvých informací zahraje taky herečka Rosario Dawson (Zombieland: Rána jistoty, Trans). Herečka by měla ztvárnit postavu Ahsoky Tano,… (více)

Reklama

Reklama