Reklama

Reklama

Star Wars Povstalci

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2018), 27 h 30 min (Minutáž: 22–44 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Vanessa Marshall, Tim Curry, Freddie Prinze Jr., David Oyelowo, Steve Blum, Greg Ellis, Taylor Gray, Jason Isaacs, Billy Dee Williams, James Arnold Taylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(71)

Obsahy(1)

Star Wars přichází na Disney Channel s novým animovaným seriálem vyprávějící příběh čtrnáctiletého pouličního zlodějíčka Ezry a posádky povstalců z lodi Stín, jenž neúnavně bojuje proti všepohlcujícímu Impériu sužující celou Galaxii.
Děj se odehrává mezi původními epizodami Pomsta Sithů a Novou nadějí, přesně 5 let před událostmi Nové naděje v době temna, kdy jsou rytíři Jedi rozprášeni a císař pomocí svých nemilosrdných stoupenců vládne tvrdou silou. (Disney Channel)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (135)

Buford_TJ 

všechny recenze uživatele

Po první epizodě: Super....mnohem lepší než Clone Wars. Už v prvním díle mnho odkazů na celovečerní filmy (občas v podobě povedených vtipů). Seriál je možná hlavně pro děti, scénář není ale nijak infantilní, dialogy mají šmrnc a dostane se i na povedené vtípky. Moc pěkný doprovodný soundtrack je svou kvalitou velice blízko filmům. Animace jsou mnohem dále než u Clone Wars, nejsou tak toporné a jsou z nich konečně znát emoce postav. Grafika je stále komiksově stylizovaná, nicméně je zde znát technologický pokrok, hlavně v osvětlení scén. Líbí se mi i námět, kdy budeme sledovat osud posádky jedné vesmírné lodi, jejíž členové, jakkoliv jsou rozdílní, mají jedno společné - nemají rádi Impérium...uvidíme co další epizody :) ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by to bylo lepší než horší než Clone Wars. Trpí to stejnými neduhy, přílišná infantilnost a vatové epizody. Naproti tomu se ale může pyšnit skvělými menšími nebo většími rolemi postav ze staré trilogie - Tarkin Vader, Lando a skvělým rebelsko-imperiálním feelingem. Nicméně pořád se nemohu zbavit dojmu, že je to celkem zbytečný seriál, místo kterého by měl konečně přijít dlouho slibovaný hraný Star Wars Underworld, 3 hvězdy. ()

Reklama

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí pilotu 90% a to hlavně z důvodu, že pilot dokázal ihned vtáhnout do děje, představit nové hlavní postavy které jsou mimochodem vcelku klasické ale sympatické a slušně odstartoval celou sérii. Jsem zvědavý na učení mladého zloděje a i hlavní záporák inkvizitor slibuje velký potenciál. Již v pilotu seriál držel klasickou filmovou dynamiku, tedy současně běžící souboje rychle se střídající. Prostě má to šmrnc a dynamiku, doufejme že prostředek sezóny nebude pouze nudnou výplní hlavní dějové linie... A s postupem času a dalšími epizodami hodnotím stále výše - parádně rozpracované postavy a hlavně i ty záporné, které tak moc chybí v 7 a 8 epizodě! ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

I když mě Rebels ze začátku netáhly, Clone Wars mě neuvěřitelně navnadily a dal jsem tomuhle animáku šanci. Animace mi sice přijde o dost horší (čti jednodušší) než ve starších CW (která se mi vážně líbila), ale postupem času jsem si docela zvykl a až na některé postavy (Wookies, Palpatine, Yoda, Hondo..) ta animace docela sedí. Povstalci nabízejí širokou škálu charakterů, ze kterých jsem si některé opravdu oblíbil (Syndulla, Chopper, Zeb jsou vážně vynikající postavy), hlavní představitel Ezra je ale zhruba polovinu času dost na pěst a po skvělé Ahsoce je to v hlavní postavě trochu horší - což je ale těžký, protože Ahsoka je fantastická a doufám, že se jí dočkáme ještě v dalších dílech! Každopádně kromě Rebelů je nám představeno spousta dalších jedinců, známých i méně známých a jejich přítomnost hned zvedne atraktivitu. Hlavně už zmíněná Ahsoka, Vader, Maul, Rex, Hondo, Thrawn. Říct že jsou Rebels pro děti asi nemůžu, protože byť jsou místami malinko infantilnější, tak pořád nabízejí dobrou podívanou i pro široké spektrum fanoušků. Je to slabší než CW? Je. Má to sem tam horší (méně záživné díly), ale víceméně si drží stabilní úroveň a finále se povedlo. Rozjezd je sice rozvážnější, nakonec jsem ale moc rád, že jsem vydržel a seriál dokoukal. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 75% Ja som celkom spokojný, na Clone Wars to nemá, ani príbehom ani animáciou a akciou sa tiež nechytá. Prvé epizódy vyzerajú len vďaka pár prvkom, že je to seriál zo sveta Star Wars, pretože veľa svetelných mečov, akcie, či známeho príbehu sa tu nenájde a postavy tiež úplne nedokážu upútať. Na druhu stranu, kto prekusne prvú polku seriálu sa dočká vytúženej odmeny, pretože od polky je to znova ten starý dobrý svet Star Wars. Príbeh ma spád, postavy sú zaujímavejšie a nechýbajú dokonca svetelné meče, štýlový záporák, či odkazy na Clone Wars. Dokonca sa objaví aj zopár známych postav v menších úlohách (Tarkin, Lando, Bail Organa). Pokial vás sila sprevádza a vydržíte prvú polku, dočkáte sa tej pravej zábavy v preďalekej galaxii. 2. séria - 85% Fantázia! Prvá séria bola trošku dosť mimo, ponúkla iný príbeh a iné postavy, od polky síce ponúkla niektoré výborne časti, ale to pravé Star Wars dobrodružstvo je až v druhej sérii. Nie len ja, ale aj ostatný a aj sám tvorca Clone Wars Dave Filoni bol s toho celkom smutný keď mu zrušili klonove vojny. Bolo tam dosť veci otvorených a nevieme ako skončili niektoré postavy. A presne toto je na druhej sérii to najlepšie. Vracia sa spať ku klonovým vojnám a privedie spať postavy, ktorých osud sa ešte neuzavrel a týmto šikovným premostením sa posúvame pekne dopredu, v novom seriáli a aj zo starými postavami. Tlieskam, Darth Vader a záver druhej série je neskutočne luxusný! 3. séria - 80% Druhá séria mi prišla o chlp lepšia. Viac menej je cela séria rovnako zaujímavá ako ta druha, príbeh s Ezrom sa posúva dopredu a je to aj vidieť, stále si to však drží svoj štandard zaujímavých dielov a aj niektorých menej zaujímavých. Na malom priestore poteší Darth Maul, Obi-Wan Kenobi, ale dostavia sa aj menej známe postavy s Clone Wars, Rogue One, či New Hope (Hondo Ohnaka, Mon Mothma, Saw Gerrera, Wedge Antilles) akcie stále majú čo ponúknuť, nápady nechýbajú, záporák Veľkoadmirál Thrawn je kvalitný imeprialný zloduch ktorý dokáže rebelom zatopiť. Akcia a príbeh fajn v rámci celej série ako som spomínal, ale záverečný dvoj diel mi prišiel len ako lepšia epizóda a nie ako finále. Každopádne finále druhej série sa bude ťažko prekonávať. 4. séria - 85% Tretia séria po skvelej druhej sérii a vynikajúcom finále, ponúkla stále zaujímavé diely, ale prišla mi o trošku slabšia oproti druhej. Štvrtá séria je zas o chlp lepšia, temnejšia (fantastický diel Jedi Night), zaujímavejšia (A World Between Worlds) a asi aj akčnejšia. Taktiež veľkým plusom je aj hudba. Niektoré časti trochu nudili asi ako v každej sérii, no niektoré boli brilantné. Nakoniec sa to príjemne dopozeralo, keď sa to všetko vo finále uzavrelo, dovysvetľovalo, nezabudlo sa snáď na žiadnu s postav (Ashoka, Rex a bitka na Endore) a celé sa to pekne napojilo a uzavrelo aj zo šiestou epizódou. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (94)

  • Krstné meno Moffa Tarkina je Wilhuff. Narodil sa 64 rokov pred bitkou o Yavin. Pochádza z planéty Eriadu. Tarkin počas Klonových vojen bojoval za Galaktickú Republiku, kde mal hodnosť admirál. (Bukysh)
  • Na základně Yavin-4 můžeme zahlédnout R2-D2, přesněji ve chvíli, kdy Hera přistane s poškozeným Y-Wingem, R2D2 ho po přistaní začne hasit. (UncleMorty)
  • Dizajn Zeba je spravený na základe konceptu Chewbaccy od Ralpha McQuarrieho. (Da_reba)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Reklama

Reklama