Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (80)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Som jeden z najväčších fanúšikov Star Wars, videl som doteraz snáď všetko, čítam aj komixy z ktorých viem oveľa viac o našich hrdinoch. No v poslednej dobe sa pri Hviezdnych vojnách nejak nudím. Pred týždňom som opäť pozrel moje najobľúbenejšie - Epizódu I, II a III a len tak som to zhltol, zase skvelý zážitok, no pri dnešných seriáloch sa nejak neviem do toho dostať, už sa prestávam tešiť aj na seriál o Ahsoke. Narážam na nudnú druhú sériu Mandaloriana, celý seriál Boba Fetta, príšerného Andora, trápne japonské Visions a teraz aj toto - Tales of the Jedi. Nebola to katastrofa, ale nedostalo ma to. Áno, je tu zaujímavý zrod Anakinovej padavanky Ahsoky a tiež mladý Qui-Gon Jinn a jeho učiteľ Count Dooku, ale inak to ako sa hovorí stojí za vyližprdel. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotná série jsou v podstatě dva seriály v jednom. Jedna část, ta horší, se zaměřuje na Ahsoku, kterou se tvůrci SW rozhodli vydojit až do morku kostí, a znázornit divákovi snad každý den jejího života. Díky tomu tak její příběh působí spíš jen jako výplň mezi významnými událostmi, co známe z filmů nebo jiných seriálů, prostě čistý kaukul s oblíbenou postavou, aby se z ní dali vytřískat další peníze, nic víc, tohle svou existenci prostě neobhájí...Na druhé straně tu máme příběh Dookua, který patřil k tomu nejlepšímu, co animované seriály nabídly. Díly mají výbornou atmosféru, a v rámci SW nabízejí jeden z nejlepších náhledů do duše charakteru, a vše o tom, co ho vedlo k přechodu k temné straně Síly. Takhle by měli vypadat příběhy postav, u kterých známe jejich osudy v budoucnu. Ahsoka - 3/5, Dooku - 5/5 Ale už se proboha nebojte vydat i do jiné doby, než furt řešit dokola ty samé postavy! ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení tak trochu odnikud, ale co jiného, než SW kvalitu od Filoniho čekat, že? Zaměření na Ahsoku a Dooka je super, camea hromady postav potěší a podobně jako Clone Wars (nejen stylem) doplňuje prequely. Fajn jednohubka, u který mě netrápí nepřesnost s Ahsoky knihou, neboť jsem ji nečetl. Musím ale uznat, že ač je Ahsoka snad mojí nejoblíbenější postavou, tak kvalitu tohoto počinu obstaral Dooku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavia ma Filoniho seriály aj nápady a som rád, že sme sa dočkali aj takýchto drobných príbehov, ktoré nemajú dĺžku na plnohodnotný seriál. Tri diely (1,5,6) sa venujú Ahsoke a tri tie lepšie (2,3,4) Grófovi Dooku, ktorého som v tomto období vždy chcel vidieť. Na jednu stranu som rád, že sme dočkali jeho prechodu k temnej strane, no na druhu som smutný, že sme dostali len skutočne málo. Pre obyčajných smrteľníkov asi nič moc, pretože tu je treba poznať filmy aj seriály, aby si to divák mohol plnohodnotne užiť, no pre fanúšikov to je určite príjemný doplnok. 80% - 4* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na spravení chuti po nemastných neslaných Povstalcích ideální. Krátké, výborně napsané a zajímavé příběhy. Kromě Ahsoky je výborný především Dooku, jehož dabér napodobuje nenapodobitelného Christophera Lee tak, že málem z každé repliky zamrazí. Působivé. A skvělá je i hudba, Kevin Kiner během těch let působivě vyzrál. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Věta, kterou pronese Dooku ke Qui-Gon Jinnovi: „You are much wiser man that I,“ („Jsi mnohem moudřejší než já“) je ta stejná věta, kterou pronese o několik let později ve Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) Qui-Gon Jinn k mladému Obi-wanovi. (Veskoslav)
  • Epizoda si dějově odporuje s knihou „Ahsoka“, která popisuje stejné události jinak. (Cardo)

Související novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (více)

Reklama

Reklama