Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Zajímavosti (15)

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi - Život a smrt (2022) (epizoda) (E01)

  • Když se narodí příslušník rasy Togruta, tak jeho obličej je pokryt většinou pouze tečkami, postupem času a během dospívání se jejich vzhled mění a finální podobu vidíme pak v dospělosti. Můžeme to vidět u malé Ahsoky, která na obličeji měla jenom 4 nepatrné tečky, kdyžto v dospělosti je její obličej pokryt spletitou sítí bílých linií. (Veskoslav)

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi - Volba (2022) (epizoda) (E03)

  • Planeta Raxus Secundus, zjednodušeně Raxus, sloužila jako hlavní sídlo Konfederace nezávislých systémů během Klonových válek a její hlavní město bylo sídlem konfederačního senátu. (Veskoslav)

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi - Cvičení dělá mistra (2022) (epizoda) (E05)

  • V této epizodě je silné propojení mezi pádem Republiky spojené s rozkazem 66 a výcvikem Anakina Skywalkera. Výcvik Anakina byl pro některé mistryně a mistry příliš kontroverzní z důvodů časové, fyzické a psychické náročnosti. Při potvrzení rozkazu 66 je Ahsoka napadena 501. legií na svém jedijském křižníku. Díky výcviku Anakina, kapitána Rexe a právě zmíněné 501. legie z minulosti se dokázala ubránit a přežit. Můžeme si všimnou naprosto totožných obraných pozic a pohybů, jaké Ashoka prováděla během výcviku. Je tedy ironií, že jí tím Anakin zachránil život. (Veskoslav)

Související novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (více)

Reklama

Reklama