Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (424)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu - když vidím zdejší hodnocení - mě dost zaujal i tento animovaný film. Možná je to proto, že je dostatečně akční a vztah Anakina a Padmé tu nehraje moc velkou roli. Nasadit tento snímek do kin byla samozřejmě blbost, na to působí až moc televizně, ostatně je to jen pilot k seriálu, ale na DVD je to solidní zábava. Nízké hodnocení tady je, jak tak koukám, ve většině případů způsobeno či zdůvodňováno "ošklivou animací", což je ale hrozně chabý argument. Stejně tak je filmu vytýkána infantilnost. Dál už to nijak rozvíjeno není. Ale kde je tady jaká infantilnost? Kde je Jar Jar se svými hloupými vtípky (kradení jablek, nemotornost) a špatnou angličtinou (Mesa sooo smilen to see'en yousa), kde je šestiletý protivný kluk v hlavní roli? Ne, Ahsoka není žádný malý Anýsek, ale pohotová padawanka... Tohle prostě není epizoda I, hlavním hrdinou není šestileté děcko! Je pravda, že celá zápletka s únosem Jabbova synka je poněkud jednoduchá a sama o sobě nepříliš zajímavá, ale dává prostor pro nespočet skvělých nejen akčních sekvencí. ____ Já jsem prostě za nové Hvězdné války rád, takže je pravda, že se na to koukám trochu nekriticky. Ale navíc mám dobrou zkušenost s klasicky kreslenou a o pět let starší záležitostí - Clone Wars, tudíž mě stylizovaný vzhled postav nemůže nijak rozhodit. Zásadní rozdíl je v tom, že tento film zkouší prohloubit psychologii postav, takže to, co by v Clone Wars z roku 2003 trvalo pět minut, je zde nataženo na 25 minut. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Stará trilogie je dávno za námi v předaleké galaxii. Nová trilogie jakbysmet. A jelikož se dříve studio ošívalo udělat novou hranou trilogii, tak musí tvůrci vytvořit nějaké jiné Hvězdné války. Animovaný Clone Wars je zasazen mezi II. a III. epizodu. Zároveň tak slouží jako pilotní díl k stejně animovanému seriálu. Příběh tedy sleduje opět Obi-wana a Anakina ve válce s Hrabětem Dooku a jeho Separatisti. Anakin dostane novou padawanku a Jabbo Huttovi ukradnou syna. Věřte nebo ne, to je celý příběh pilotního dílu. Je fajn, že Samuel L. Jackson a Christopher Lee nadabovali svoje role. Na druhou stranu jsou jediný. Animace je parádní. Co je zarážející, je soundtrack. Písničky se do Star Wars prostě nehodí. A na škodu je tady komediální vložka. Ono se na SW moc toho zkazit nedá že, řekl by fanoušek. A tak jsou Klonové Války pěknou vatou do celé Ságy. Ovšem ve výsledku mě tento film nijak nepřesvědčil, abych začal sledovat seriál, a to měl být jeho hlavní účel. (73 %) ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Da to sice trosku zabrat tenhle pocin totalne neztrhat, ale s trochou usili se to da a celkem v pohode. Staci prekousnout fakt, ze cilova skupina je 6 - 13 let a ze kvalitou grafiky a animaci to vyjde nastejno, jako divat se na engineovou animaci z pocitacove hry, ale kdyz se jednou pres tohle dokazete prenest (me to trvalo tak 15 minut), tak je moznost si to skvele uzit. Bohuzel, ve chvili, kdy uz zacinate premyslet nad regulerne pozitivnim hodnocenim, tak to doplati na syndrom pilotniho filmu a jeho prilisnou nedokoncenosti a otevrenosti. Jinak Jabba junior byla hodne roztomila priserka. 5/10 ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Za prvé, už se nemohu dočkat seriálu, chci vidět Asuku zemřít =). Za druhé, zatímco většina Lucasových Star Wars oplývá opravdu stupidními dialogy a stereotypně navcičenými herci, tady mi třeba škádlení Asuky s Anakinem velmi přišlo vhod a upřímně, byl bych nejraději ,kdyby nechal Padmé Padmé a zamiloval se do své padawanky. Její lehke pubertální činy se mi hrozně libili. Příběh je opravdu pilotní, i tak na pilota nadprůměrně kvalitní a scény soubojů se světelnými meči jsou skvěle udělané. Animace se pěkná, škoda že daleké scenérie neměli detailnost. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ahsoka je nejdrzejší padawankou v historii řádu Jediů, nechápu Anakina, proč jí Silou nesebral a neomlátil s ní pár mrakodrapů. Použitá animace mi nevadila, z blasterů se kuší nepřetržitě a i světelné meče bzučí prakticky pořád. Choreografie soubojů vcelku obstojná a hle, tím končím. Kde je charisma hlavních postav, proč neburácí chorály a kam zmizela ta osudovost?? Místo toho se všichni starají o to, jakou teplotu má ten malej slimák. Že by mi to nějak výrazně spojilo epizodu 2 a 3, to se říct nedá, spíš by to mělo nést označení epizoda 2,37. Takovejch jednohubek se tam dá narvat... Film odsýpal svižně, ale že bych ho měl zařadit po bok ostatních dílů, to ani náhodou. 50% 67 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (46)

  • Když se Matt Lanter zúčastnil konkurzu, bylo mu řečeno, že se uchází o roli Deaka Starkillera a že ho má hrát jako křížence Luka Skywalkera a Hana Sola. Teprve když roli dostal, bylo mu řečeno, že bude mluvit Anakina Skywalkera. (KGBelik)
  • Anakinův velitel flotily, admirál Yularen, se objevil také ve scéně konference ve filmu Hvězdné války: Epizoda IV - Nová naděje (1977). V této scéně je jediným Imperiálem, který má na sobě bílou uniformu. Postava byla poprvé identifikována v karetní hře „Star Wars Customizable Card Game“, kde byla uvedena jako člen Imperiálního bezpečnostního úřadu. Dave Filoni si spletl bílou uniformu s uniformou velkoadmirála (jak se objevuje v románech „Star Wars“ Timothyho Zahna), a proto se Yularen stal admirálem v Klonových válkách. (KGBelik)
  • Hudbu k filmu nahrál český symfonický orchestr Filharmonici města Prahy. (TwoFace)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama