Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (480)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můžu tě přivést za tepla…nebo tě můžu přivést za studena.“ - „To je moje hláška!“ Neb ve hraných filmech se oběma Fettům, poskytlo až trestuhodně málo času, vzal jsem existenci tohoto seriálu s povděkem a zadostiučiněním. Už úvod v duchu westernů s Eastwoodem mě okamžitě chytl, a v podstatě předznamenal směřování celého seriálu. Z Clintovy postavy se ovšem v průběhu nestala starostlivá chůva…ach ano, baby Yoda. Nejdřív jsem si říkal, že Favreau začíná ze všech těch Knih džunglí a Lvích králů už krapet bláznit, ale on se z toho zeleného, okatého pišišvora postupně stal nejen tahák seriálu, ale i zcela rovnocenný člen. Avšak zajímavých postav je tu více a ve 2. řadě jich ještě přibude. A když už jsem u druhé série, bavila mě ještě více než ta první. I díky všem těm „návratům“. Její konec byl epický a já cítil příjemné mrazení jako už dlouho ne. Proto mě mrzelo, že jinak dost povedená 3. řada zmizením některých postav jakoby ignorovala předchozí děj (učeň bez mistra?). Nicméně, pořád je to na 5* a já se těším na další díly. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V otázce Mandalorianů mám pár nejasností s ohledem na ten jejich způsob nosit neustále helmu, by mě zajímalo jak jsou na tom s kožníma nemocema ? Dále třeba čístění zubů, taky nic ? A to už vůbec nemluvím o líbání a jiných orálních krásách. No tak hlavně že co 5 minut minut vytahujou "Toť způsob náš". No, ale když pominu toto, tak mě z toho vychází docela dobrý seriál v rámci výpravy, ale i akční scén. Možná trošku přes čáru ty fantasy prvku s různejma obludama a první půle třetí série docela nudila, ale poslední díl zase luxus. Krásný závěrečný titulky s hudbou. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Star Wars jako spaghetti western s Warnerem Herzogem je dream come true, škoda že se ho nechopili schopnější režiséři - některé epizody jsou vyloženě slabě natočené, navzdory potenciálu který nabízí (parafráze na Sedm Samurajů mohla být strašně epická... ale není, protože ženské asi umí režírovat akční drama jen když se vyspí s Jamesem Cameronem). Možnosti do dalších sérií jsou nezměrné, propojení s SW: Rebels a celou starou trilogií může dopadnout fantasticky, tak doufejme že scénárista a napůl showrunner Filoni nezklame. Prozatím první řadu beru jen jako jemný akční úvod do nového světa. ///// A druhá řada z toho úvodu velmi těží - vztahy mezi postavami se prohlubují, příběhy jsou zajímavější a velkolepější, a pouto mezi Baby Yodou a Mandem je na konci série velmi dojemné. A navzdory tomu že jde o docela uzavřené epizody seriálu velmi prospívá bingování. ///// Ani v třetí sérii nemá Mando zásadně velké ambice, což mu nepochybně budou mnozí vyčítat, ale o to co se snaží, to dělá dobře. Což je být hraným navázáním na Clone Wars a Rebels, ne být adekvátní konkurencí nejlepším SW filmům jako se to částečně povedlo Andorovi. Není celkově nijak horší než ty lepší řady Clone Wars - stejně jako v něm je tu pár skvělých akcí a příběhem nabitých dílů, tady hlavně ty poslední dva, ale i spousta vaty, dějových odboček i vyloženě komediálních částí... které mě osobně taky baví, ale není to něco co bych si měl chuť pouštět hned opakovaně. A z toho podstatného co tam je nepochybně nějaký schopný fanda sestříhá velice dobrý dvouhodinový film, jako se to děje s Kenobim - který byl jako seriál rozhodně horší než tohle, a to samé Boba Fett. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mandalorian si těch pět zaslouží! Už jenom za to, že tahá značku Starwars ze sraček, kam ji dostala poslední hrůzná trilogie. Je to "intimní" příběh lovce, který lehce upustil od svého kodexu a zachránil svůj cíl, který měl zlikvidovat. Jednotlivé díly mě bavily, krásná a zároveň temná atmosféra, pěkné bojové scény, stylizace. Na to, že je to Disney :) Jon Favreau umí a umí na výbornou, dokáže dát divákům to, co chtějí vidět a udělat to tak, aby to fungovalo, bylo zábavné a bez všemožných a nemožných klišé. Možná někde něco mohlo být dotaženější, ale v komplexním pohledu na celý seriál, to nebylo nic, co by výrazněji uškodilo. I have spoken... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco Vám řeknu, ale bude to naše malé tajemství. Kdyby v tomto seriálu nebyl Baby Yoda, tak se můžou jít klouzat a pět hvězdiček jim nikdy nedám. Vztah k Mandovi, kterého tu hraje Pedro Pascal, si v podstatě ani nelze vytvořit. Do tváře mu prakticky nevidíte, nic o něm nevíte, ale bojovat umí, což o to. Naštěstí tu je ale Baby Yoda, u kterého jsem byl rozněžněný pokaždé, když se objevil na scéně. A že tvůrci neváhali a sázeli ty scény s ním jak na běžícím páse. Námět je jednodušší, vlastně se ani nijak zvlášť nevyvíjí. Oceňuji hlavně to prostředí Hvězdných válek, které je nosné samo o sobě a hlavně vedlejší postavy, kde nejzajímavější jsou jednoznačně Werner Herzog a Nick Nolte. Navíc je u každé epizody děsně znát, kdo ji zrovna točil. Někdo víceméně rutinně, ale s poctami, někdo originálně a osobitě – Jon Favreau, Taika Waititi. K tomu Taika Waititi neváhal a do poslední epizody přidal i kus sebe, takže hned v úvodní scéně na Vás vytasí nejzábavnější scénu celého seriálu - diskuzi dvou stormtrooperů. Sice můžu působit trošku kriticky, ale bavil jsem se. Po dlouhé době jsem se u seriálu upřímně bavil. Od začátku jsem věděl, že to je na plný počet a celé to nadšení se mě drželo až do samotného konce. Tak snad se mi udrží i v dalších sériích. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Jedna epizoda (1. série) v průměru vyšla na 15 milionů amerických dolarů. (3T)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga. (G....)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama