Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (462)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Všechno zásadní už asi bylo řečeno ostatními .... já jen dodám, že Deborah by se měla držet konverzačních indie dramat, bo pokud má zrežírovat cokoliv nad konverzace, tak vybere to nejhloupější a nejméně logické řešení ... a pak to zopakuje minimálně ještě 100x, kdyby si toho náhodou někdo předtím nevšiml ... dávejme prosím režii do správných talentovaných rukou a neřiďme se jen tím, že má režisér "správné" pohlaví a vyznává tu "správnou" ideologii, děkuji. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve zkratce: podprůměrný seriál, jehož zoufalou bezradnost a tvůrčí lenivost zejména v prostřední pasáži zachraňuje výborné finále. Tři hodinové epizody by za dané konstelace byly mnohem lepší volbou - dějové vakuum by se pak nemuselo tak intenzivně zasírat haldami rutinně zrežírovaných klišé a nesmyslů. Jako sociální sonda nicméně Obi-Wan posloužil famózně! ❤ Je nepopsatelně komickým jevem, kterak tu z toxicity obviňují druhé především joudové, pětihvězdičkující cokoliv, na co aktuálně Disney nalepí logo SW, přičemž své hodnocení dokáží "obhájit" pouze nekonečně vulgární toxicitou na adresu diváků, kteří byli spokojeni méně. Aneb opakovaná debilizace v táborech SW fans. Snad si u Disneyho někdo adekvátně prolustruje celkovou odezvu a nepůjde na ruku těmhle umělohmotným příznivcům, kteří budou střílet maximální hodnocení i u produktů, v nichž bude Chewbacca létat na Dumbovi nad zasněženými pláněmi Hothu. Omluva těm, kteří si seriál užili nepokrytecky a bez kokotských poznámek - may the force be vy víte co. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Obi-Wan disponuje úplně stejnou nevýhodou jako třeba Rogue One - z velké části víme, jak to celé dopadne. Jenomže zatímco Rogue nabídl poměrně originální pohled na Star Wars univerzum, u Obi-Wana se pocitu jisté zbytečnosti nedokážu zbavit. Nejzásadnější problémy za mě jsou: fakt extrémně přemoudřelá Leia. Přechytralé děti byly už v tolika filmech/seriálech/knihách, jsou pořád stejně otravný, ale čas od času se opět najde někdo, kdo je někam nacpe. Nejhezčí a zároveň nejhorší scénou je pak závěrečný souboj mezi Obi-Wanem a vy-víte-kým. Je to nádherně až marvelovsky natočené, ale SPOILER chcete mi říct, že ho opět porazí a nedokáže dorazit, takže vlastně Obi-Wan může za veškeré zlo způsobené v následujících dekádách v galaxii? Až na tyto velké výtky to ale není žádná katastrofa. Prospělo by tomu zkrácení na tři až čtyři epizody, aby se stále neopakovalo unášení a následné zachraňování. McGregorovo depkařství na začátku to docela zvedá. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračování svázaného cyklu příběhu mezi 1-9 epizodou, jsem zvědav, jestli se z toho vůbec někdy dostaneme. Obi-wan asi splnil fandům to, co tak nějak chtěli a očekávali, ale alespoň za mě to nebyla žádná šleha, ke které bych se každý týden rád vracel. Naopak mi trvalo hezkých pár měsíců to usledovat, ačkoliv to má pouhých 6 dílů. Vizuálně se jedná o hezky výpravný seriál, jen to tvůrci až moc přehnali s filmovým zrnem, které v Dolby vision citelně ruší. Počítalo se s minisérií, ale čím dál více prosakují zkazky o druhé sérii, za mě už prosím ne. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Kenobi měl obrovský hype, proto je tento scénáristický fail o to větší zklamání. Jsou tu výborné scény, jenže jich je hrozně málo a nedokáží vyvážit to špatné. Totální kvanta a kvanta nelogičností ve stylu nových epizod, naopak naprosto silná nostalgická nota prequelů je skoro nevyužitá. Nevím čí nápad byl udělat z Kenobiho trosku, holt bílý muž ve středních letech to nemá v dnešní době jednoduché. Nečekal bych, že u takhle očekávaného seriálu bude nejbohatší studio světa šudlit a výsledek bude působit lacině! Seriál nabízí 3 "boss fighty", první, ten na který jsme se všichni nedočkavě těšili, je zrůdnost, plivanec všem fanouškům, skutečně špatně natočený, další dva jsou o poznání povedenější (hlavně choreo, u kamery a chaotického střihu výhrady furt zůstávají), přičemž jde sakra o vykrádačku z Rebels. Práce s postavami není dobrá a když už se začne něco rýsovat, je pozdě. Ke konci musím zkritizovat kameru, která mi místy vážně neseděla a v rámci SW jsem ještě asi neviděl horším způsobem natočené (samy o sobě ne úplně špatné) souboje. Těšil jsem se moc - a dostal jsem moc... špatného, nelogického, hloupého, nefunkčního, divného a jen málo skvělého, dechberoucího, kvalitního. Občas jsem měl pocit, že nás tvůrci mají za naprostě retardy s IQ houpacího koně, nebo jím disponují oni a nebo předpokládají, že v předaleké galaxii je tří ciferná hodnota inteligenčního koeficientu nedosažitelná. Nečekal bych, že budu protáčet oči co minutu, při naprosto tupých scénách. Holt se asi nepočítalo s tím, že divák bude krom předpokládané konzumace i místy přemýšlet. Scénáristicky prostě průser, (herci můžou být sebevíc lepší, ale když mají hrát hovno, tak z něj svíčkovou neuvaří), nechápu, že takovýho taháka jako je Obi-f@king-Wan nezpracovává Filoni, popřípadě Favreau. Nezbývá než doufat, že Ahsoka se povede mnohem víc. Disney si po řadě posraných filmů (výjimkou je jen Rogue One) přidává do sbírky i první prosraný seriál. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Na banketu rodiny Organů se objevují také droidi C-3PO a R2-D2. (NiWi)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama