Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (178)

JM87 

všechny recenze uživatele

Po otřesné nové trilogii, kterou se snažím ignorovat vzniklo pár počinů, který byly fajn. Mandalorian, Boba Fett a Rogue one. Ale Ahsoka je z toho nejlepší. Hodně hraje na nostalgii, vychází dost jak z prequelů, tak z původní trilogie a je prostě fajn. Samozřejmě, pokud člověk neviděl Clone Wars nebo Rebels, asi nepochopí co se tam děje. Nicméně bylo strašně milý vidět zase Anakina s Ahsokou ve hrané podobě. Jediný minus jsou občas drobný kraviny ve scénáří. Oproti Kenobimu, který psali snad zfetovaní scénáristi to tady tak hrozný nebylo a jednalo se spíše o detaily, který jsem schopnej odpustit. Díky za tento seriál! ()

Good Luck 

všechny recenze uživatele

V tom seriálu mě nejvíce zaujaly postavy záporáků v roli Raye Stevensona a Ivanna Sachno, které byly zajímavě napsané i zahrané a stále kolem nich je taková trochu záhadná mlha a pokud se budu dívat na další sérii, tak bych je tam chtěl vidět... Také byly super efekty, takový standart v rámci Star Wars... Ale líbilo by se mi více, kdyby to bylo o něco syrovější a reálnější... Trochu mě začínají nudit, takové ty upovídané scény, asi ve mě seriál nevzbudil dostatečný zájem o tuhle výplň... A... stává se z toho taková disneyovka, je to už spíše taková vesmírná pohádka... Chtěl bych tomu dát 4*, protože se jedná o star wars a líbilo se mi to o něco více, než filmová trilogie s Rey, ale není to seriál, který bych si toužil pustit znova (.... teda asi až na nějaké scény, které mě zaujaly) a na který bych se nějak výrazně těšil... ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně jediovských soubojů s nezajímavými postavami. Opravdu pro fandy animovaných seriálů ze světa Star wars může být Ashoka svatým obrázkem, ale pro mě to je naskočení do desáté řady seriálu, kde jsou z mého pohledu nezajímavé postavy. Možná, až se v nějakém filmu/seriálu sejdou všechny ty postavy Mandalorian, Ashoka a další. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

— What was first just a dream has become a frightening reality for those who may oppose us. — Ahsoka je jako milostný dopis celému Star Wars univerzu a všemu, co v něm dosud Dave Filoni vytvořil. I když často nemám rád, jak se Filoni snaží své milované dítě Ahsoku procpat úplně do všeho, na její samostatný seriál jsem se těšil. A i přesto jsem byl velmi překvapen. Scénář je skvělý, hudba nádherná, souboje naprosto úžasné. Ahsoka přináší do Star Wars univerza hodně, rozšiřuje jeho mytologii, po letech odhaluje osudy oblíbených postav (očekávaný návrat Ezry mě moc potěšil a bavil), propojuje všechny éry a do hrané formy přenáší věci a postavy, které jsme dosud viděli jen v animaci. Znalost Clone Wars a Rebels je pro sledování Ahsoky klíčová, ze Star Wars je už regulérní cinematic universe, navazuje se i na Mandaloriana a vše spěje k velkolepému filmovému crossover zakončení. Převést animované postavy do live-action se povedlo velmi dobře. A to i přesto, že na mě Rosario Dawson svým toporným ztvárněním Ahsoky působila většinu času vcelku nesympaticky (vlastně bych byl možná raději, kdyby tu Ahsoka vůbec nebyla, už jen její samotná přítomnost ve všem po jejím konci v Rebels totiž celkem narušuje canon), ostatní postavy to naštěstí vynahrazují. Hlavně Ray Stevenson a Lars Mikkelsen jsou ve svých rolích naprosto fantastičtí. Po víc jak třiceti letech na scénu v hrané podobě vstupuje legendární velkoadmirál Thrawn a jeho návrat jako dědice Impéria nemá chybu. S tím se pojí i to, co na Ahsoce vážně velmi oceňuju a sice, že je každá epizoda důležitá, nacpaná zajímavými věcmi, posouvá děj dopředu a není zde žádný filler. Ahsoka by klidně mohla jít do kin jako plnohodnotný film, kvalitou je skutečně někde jinde. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ahsoka má skvělý rojezd, ale mrzuté, v podstatě doklopýtané finále, ve kterém několik zásadních věcí nedává moc smysl, potažmo není dovysvětleno a kdo čeká epický konec ve stylu Epizody 3, bude velmi zklamán. Úvod má vysoké ambice. Disponuje výbornou atmosférou a ctí některé trademarky starších Star Wars. Stejně tak souboje jsou slušně natočené. Ovšem od půlky už je to stereotypní přešlapování bez jakékoliv invence, či režijní iniciativy. V podstatě slabší kopie veskrze zábavnějšího a pozitivněji laděného Mandaloriana. Tahák v podobě Haydena Christensena nestačí, i když je využit solidně. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Lars Mikkelsen si v tomto seriálu zopakoval roli Grand admirála Trawna, kterého daboval v seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014). Stál se tak jedním z mnoha herců ze Star Wars, kteří hráli své postavy jak v hrané podobě, tak je dabovali v animovaných projektech. (Kukelnik)
  • Poprvé můžeme naživo vidět Kapitána Rexe, CT-7567. Během druhého flashbacku jej vidíme v modifikované zbroji, která se skládá z Phase I a Phase II. Hlas mu propůjčil herec Temuera Morrison. (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama