Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (180)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Moje premýšľanie o tomto seriály sa v podstate zúžilo na jednu jedinú otázku. Je to horšie než Obi-Wan Kenobi? OWK mal lacný vizuál, k dispozícii najviac kultovú postavu + jednu z najzásadnejších a totálne premrhal svoj potenciál. Naopak chrlil Star Wars klišé a nudu. Ashoka pôsobí drahšie, nemá však atraktívne postavy a rovnako chrlí Star Wars klišé. Na záver väčšiny dielov sa dostavil pocit, že sa nič zaujímavé nestalo. Sledovať epické nakladanie nákladu či "dramatické" politicko-právne pojednávanie? To chceš. Pokus o Duna štýl tak isto vyšumel do stratena. Vytvárať "hororový" nádych zelenou parou akosi nestačí. Takže horšie než OWK? Nie, ale úplne rovnako zbytočné a nudné. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ahsoka nie je ďalší seriál zo sveta Star Wars, ale piata séria Filoniho seriálu Star Wars: Rebels! Ak by som nebol fanúšikom Star Wars a ak by som nevidel všetky filmy, seriály a aj animované seriály, asi by ma to toľko nebavilo. Dave Filoni ponúkne fanúšikom hromadu fan servisu a priznám sa, že som žral každú omrvinku a každé prepojenie medzi jeho seriálmi (Anakin!) a to si užijú skutočne len nadšenci jeho seriálov. Prejdime k príbehu, ktorý pekne pokračuje tam, kde skončila štvrtá séria Star Wars: Rebels a ta skončila hľadaním strateného kamaráta Ezru Bringera. Dave Filoni nám už pár animovaných postav v hranom prevedení ponúkol už v Mandalorianovi (Ahsoka, Bo-Katan), no tu dostaneme takmer celú posádku rebelov (Hera, Sabine, Ezra) či záporakov (Thrawn, Nightsisters). Keď už som pri tých postavách, bavil ma snáď každý herec vo svojej roli, no obzvlášť výborný a záhadný bol Ray Stevenson ako Baylan Skoll. Potešujúce plus je aj kombinácia praktický a digitálnych efektov, ktoré vyzerajú naozaj dobre. Tak isto musím pochváliť aj akčnú stránku, ktorá po dlhšom čase ponúkne niekoľko šermovačiek so svetelnými mečmi, ktoré snáď každý fanúšik ocení. No a hudba Kevina Kinnera, ktorý skladal už pre seriály Clone Wars a Rebels je tiež brilatná. Asi najlepší soundtrack od čias Lucasovej trilógie. Silná stránka seriálu je, že sa dokáže zavďačiť fanúšikom, ale zároveň ísť aj ďalej a ponúknuť niečo čo sme ešte nevideli. Netvrdím, že je to dokonalé, minimálne finále mohlo byť o chlp lepšie, viac uzavretejšie a menej cliffhangerové, no bavil som sa kráľovský a to sa mi pri Star Wars od Disneyho moc nestáva. 90% - 5* ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Jak velkolepě celá 1. série začala, tak celkem kontroverzně skončila. Hudba byla po většinu skvělá, souboje působivé a epické, ale celé to prostě působí jako reklama na další Madalorian universe, respektive další sérii Ahsoky. Chápu že se musí najet na koleje MCU kde prostě musíte vidět všechno, abyste se orientovali v příběhu, ale už jsem z toho celkem unavený. I proto se těším na seriál ze SW světa, který bude uzavřeny a dokáže v jedné sérii, která bude mít třeba přes 12 dílu odvyprávět kvalitní příběh bez natahovaček a odboček. Škoda nevyužitého Raye Stevensona, který po dotočení 1. série nečekaně zesnul. Čest jeho památce a jeho charisma bude chybět. SPOILER: Anakin se mi jednoznačně líbil daleko více než v Obi-Wanovi a jde vidět že Hayden si svou životní roli "znovu-užívá" a své působení ve SW ani zdaleka nepověsil na hřebíček, což kvituji. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okrem otvaraku a velmi slusnej 6tej epizode ostatne epizody scenaristicky i spracovanim dost vyrazne zaostavaju. Univerzum sice ponuklo par zaujimavych charakterov okolo Ahsoky, i na druhej strane okolo "odpadlikov", avsak pribehovka a i akcia ma casto nudila, ci vo svojej naivite az iritovala. Serial ponuka obcas velmi pekne CGI, to mi vsak nestacilo. Prakticky len pre fanusikov univerza. My ostatni si toho moc nenajdeme. Cajik a sklamanie po pociatocnom optimizme. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda toho odbytého finále, protože šest dílů jsem Ahsoce takřka neměl co vytknout. Obsazení je perfektní, seriálový a filmový Star Wars vesmír se Filonimu opět povedlo provázat dalším pěkným provázkem, jeden jediný díl (a vy dobře víte, jaký myslím) je lepší než celý seriál Obi-Wan. A naprosto skvělou práci odvedl Kevin Kiner - kdo by to byl řekl, jak daleko doje od nepříliš obratného imitování Johna Williamse v začátcích Klonových válek. Tak druhou řadu, prosím. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • V traileru k seriálu zazní fráze „Dědic Impéria“ v souvislosti s velkoadmirálem Thrawnem (Lars Mikkelsen). Jedná se o odkaz na stejnojmenný knižní titul od Timothyho Zahna z roku 1991, ve kterém se v Expandovaném univerzu (Legendách), alternativní kontinuitě Star Wars, Thrawn poprvé objevuje. (vojtaruzek)
  • Poprvé v rámci obrazovek se nám představí představitelé tzv. Dark Jedi – Baylan Skoll (Ray Stevenson) a jeho padawanka Shin Hati (Ivanna Sakhno). V jedné scéně v traileru můžeme vidět její typicky padawanský copánek. (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama