Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

  • USA Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (více)
Trailer

Rozpolcenost mezi loajalitou ke svému učiteli Obi-Wanu Kenobimu a vábením Sithů nakonec způsobuje, že se Anakin Skywalker obrací zády k Jediům a přeměnou v Dartha Vadera dokončuje svou cestu do temnot... (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 568)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľkolepé, pompézne, temné, akčné, nerušiaca porcia romantiky, úžasné efekty, dokonalá hudba. Dokonalé uzavretie príbehového kruhu celej ságy. A to som si už myslel, že piatu hviezdičku neudelím ani jednému filmu série. Lucas ma však vyviedol z omylu a daroval mi dokonalý zážitok, stelesnenie filmového umenia. Za všetko hovorí fakt, že bezprostredne po skončení filmu som mal obrovskú chuť pustiť si celú sériu odznova (rozumej Epizódu IV), no keď som si spomenul akým sklamaním bola pre mňa pôvodná trilógia, tak som si to radšej rozmyslel a uchovám si v pamäti tento diel ako posledný videný. 90%. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Týjo, kdysi jsem o tomhle filmu napsala několik normostran a teď s hrůzou zjišťuju, že tady není žádný komentář! To je docela ostudné, když si uvědomíme, že se jedná o film, který pro naši galaxii znamenal tolik věcí. Pro mě konkrétně třeba uvědomění, jak je těhotenské břicho sexy nebo že Hayden skutečně neumí moc hrát, jenom hezky vypadá s dlouhými vlasy. Přesto se ve mně ozývá Sílou odkojené děťátko a jakékoliv promítání tohoto filmu mě baví od začátku až do konce. Kupříkladu plnění rozkazu 66 zafunguje vždycky, stejně jako Anakinovo první nadechnutí po "reinkarnaci". Já sama u toho v kině nedýchala vůbec. --- WTF? Jak jsem kdy toto mohla napsat. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Velkolepé vyústění největší tragédie naší galaxie. Lucas přiváží hektolitry emocí i skvělých hereckých výkonů. Jen škoda, že akce není lepší a Lucas znovu vše režíruje staticky až běda. S tak dobrými triky se mohlo přibližovat k nesmrtelnosti staré trilogie, bohužel v dané formě bleskurychle stárne i tahle epizoda - byť suverénně nejlepší z nových dílů. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno v jedné předaleké galaxii se přede mnou otevřel kompletně nový svět. Příběh vrcholí. Každou další minutou mi buší srdce víc a víc. A není to jenom těmi bombastickými efekty. Galaktická apokalypsa s tváří kancléře Palpatina obrací Anakina na svoji stranu, která se utápí v nejčernějších zákoutích Síly. Rozkaz 66 budu mít navždy zakódovaný jako povel k jedné z nejtíživějších scén vůbec, ono památných momentů je tady tolik, že by se všechny nevešly ani do Hvězdy smrti. Souboje mohly být možná propracovanější (stále jsem namlsaný hbitým a efektním fightem Obi-wan vs Darth Maul), ale i tak jsou dosti napínavé. Snímek je depresivní, strhující, impozantní, bouřlivý, temný, tragický, ale téměř do detailu dokonalý. Celkově jsou SW pro mě nejlepší filmovou sérií vůbec, je to ohromně fascinující svět a celé univerzium SW je tak obsáhlé, že jej lze zkoumat stovky hodin. Ať mi nikdo netvrdí, že tohle si George Lucas vymyslel, to není možné. Tohle je prostě jen předaleká realita a George nám ji sem přišel převyprávět. Jedinečné! 113 miliónů dolarů(rozpočet)/850 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/312 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Uff, série dokoukána. Musím říci, že tenhle film pozvedl po "dvojce" malinko uvadající prapor této epopeje. Příběh jakoby zase našel tu svou cestu, souvislosti byly odhaleny, charaktery dokresleny. Triky jen podtrhly celkový rámec. Star Wars jako celek určitě zaslouženě patří do filmové klenotnice, sci-fi i díky nim povýšila z kategorie "brak" na vyšší level. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (148)

  • Ve scéně, kdy se Anakin (Hayden Christensen) vrátí za Padmé (Natalie Portman) po masakru v chrámu, vidíme R2-D2 v Anakinově lodi. V širokých záběrech jeho „nohy“ vyčuhují ven, v detailech je vidět, že jsou celé zasunuté v trupu. (Atrekan)
  • Jedná se o jediný film série Star Wars, který byl natáčen pouze ve studiu. (Blackhand47)
  • Anakinova (Hayden Christensen) mysl se obrátí k temné straně přesně v polovině filmu. Scéna, kdy Anakin sedí sám v zasedacím sále Jediů a přemýšlí, na kterou stranu by se měl vlastně přidat, je v čase 01:10:00, tedy přesně uprostřed. (T-enter)

Související novinky

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

29.09.2019

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy již delší dobu slibovala, že do světa Star Wars hodlá brzy přivést více ženských autorek. Na filmové frontě se jí to zatím tolik nedaří, vzhledem ke změně strategie… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Reklama

Reklama