Reklama

Reklama

Star Wars Povstalci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2018), 27 h 30 min (Minutáž: 22–44 min)

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Vanessa Marshall, Tim Curry, Freddie Prinze Jr., David Oyelowo, Steve Blum, Greg Ellis, Taylor Gray, Jason Isaacs, Billy Dee Williams, James Arnold Taylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(71)

Obsahy(1)

Star Wars přichází na Disney Channel s novým animovaným seriálem vyprávějící příběh čtrnáctiletého pouličního zlodějíčka Ezry a posádky povstalců z lodi Stín, jenž neúnavně bojuje proti všepohlcujícímu Impériu sužující celou Galaxii.
Děj se odehrává mezi původními epizodami Pomsta Sithů a Novou nadějí, přesně 5 let před událostmi Nové naděje v době temna, kdy jsou rytíři Jedi rozprášeni a císař pomocí svých nemilosrdných stoupenců vládne tvrdou silou. (Disney Channel)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (135)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dobré díly by se našly, dobré postavy už moc ne... Především hlavní hrdina Ezra nesahá Ahsoce z Klonových válek ani po paty, což je velká promarněná šance. Ano, Klonové války také začínaly jako seriál určený především mladšímu publiku, ale postupem času dokázaly dospět a třeba jejich poslední sérii by měl podle mě vidět, každý, kdo má Star Wars rád. Povstalcům se to už nepodařilo, ačkoliv se o to pokoušeli, a jsou až do předposlední epizody hlavně pro mladší diváky. Škoda, ale neznamená to, že by mě to nějak zvlášť urazilo, protože jak jsem řekl, dobré díly a zábavné momenty se určitě našly. A navzdory té lacinější výpravě se mi líbila práce s nepoužitými návrhy Ralpha McQuarrieho pro původní trilogii. ()

clump 

všechny recenze uživatele

Pilot me prijemne prekvapil, nektere dily jsou vynikajici, zvlast po nastupu Tarkina na scenu, ale celkove spis jen prumer. Oproti Klonovym valkam zdaleka ne tak rozmachle, imaginativni a ambiciozni. Diskuse o kvalite prequelu stranou - tohle obdobi navic neni tak fascinujici jako konec Republiky. Taky je celkem znat, ze rozpocet je tentokrat nizsi. Uvidime, co s hodnocenim udela posledni serie. ()

Reklama

Fajla 

všechny recenze uživatele

Velká výhoda Rebels spočívá samozřejmě v tom, že se odehrávají už poměrně blízko originální trilogii. Tím pádem nám dělají radost jak svým vizuálem - často velmi inspirovaným kresbami Ralpha Mcquarrieho, tak také svou atmosférou. Ve hře jsou tedy všudypřítomné hlídky stormtrooperů, TIE fightery s jejich typickými zvuky, imperiální důstojníci a spousta dalšího. Po shlédnutí prvního dílu jsem byl proto nadšený. Jenže toto prvotní nadšení z návratu onoho důvěrně známého nemůže vydržet věčně. A to je zároveň asi ta největší nevýhoda a výzva oproti Clone Wars. CW totiž měly usnadněnou situaci tím, že se točily okolo známých postav. Rebels museli zákonitě přijít s postavami novými a na ty je potřeba si zvyknout. Jsou bezpochyby zajímavé, ale zatím jsme se o nich moc nedozvěděli. Potenciál tam jistě je, jen ještě nebyl bohužel dostatečně rozvinut. Navíc i zde se objevil takový ten seriálový nešvar, že některé díly hlavně uprostřed první série jsou tak trochu nuda a hlavní děj neposouvají. Každopádně tvůrci na to v posledních 3-4 epizodách opravdu šlápli a Rebels nám naservírovali pěknou akci a hlavně i nečekaná překvapení, která ještě lépe propojují starou a novou trilogii. Snad se tvůrcům podaří vyšvihnout kvalitu na úroveň 6. série CW... May the Force be with us. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

I když mě Rebels ze začátku netáhly, Clone Wars mě neuvěřitelně navnadily a dal jsem tomuhle animáku šanci. Animace mi sice přijde o dost horší (čti jednodušší) než ve starších CW (která se mi vážně líbila), ale postupem času jsem si docela zvykl a až na některé postavy (Wookies, Palpatine, Yoda, Hondo..) ta animace docela sedí. Povstalci nabízejí širokou škálu charakterů, ze kterých jsem si některé opravdu oblíbil (Syndulla, Chopper, Zeb jsou vážně vynikající postavy), hlavní představitel Ezra je ale zhruba polovinu času dost na pěst a po skvělé Ahsoce je to v hlavní postavě trochu horší - což je ale těžký, protože Ahsoka je fantastická a doufám, že se jí dočkáme ještě v dalších dílech! Každopádně kromě Rebelů je nám představeno spousta dalších jedinců, známých i méně známých a jejich přítomnost hned zvedne atraktivitu. Hlavně už zmíněná Ahsoka, Vader, Maul, Rex, Hondo, Thrawn. Říct že jsou Rebels pro děti asi nemůžu, protože byť jsou místami malinko infantilnější, tak pořád nabízejí dobrou podívanou i pro široké spektrum fanoušků. Je to slabší než CW? Je. Má to sem tam horší (méně záživné díly), ale víceméně si drží stabilní úroveň a finále se povedlo. Rozjezd je sice rozvážnější, nakonec jsem ale moc rád, že jsem vydržel a seriál dokoukal. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No Star Wars mám hodně moc rád. A musím říct, že jsem si tento seriál oblíbil a strašně mě mrzí, že skončil. Kanan Jarrus, Ezra Bridger, Hera Syndulla, Sabine Wren, Zeb Orrelios a C1-10P, udělali dokonalou partičku v téhle jízdě. S každou sérií se mystérium stupňovalo a nakonec skončilo jak smutně, tak i šťastně. I animace se mi líbila. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (94)

  • Postavy C-3PO a R2-D2 se objevili ve všech ostatních Star Wars filmech. (gormit123)
  • V epizodě se nepřímo (jako hlas v rádiu) objeví Gilad Pellaeon, věrný stoupenec Thrawna, který je v Expandovaném univerzu jednou z hlavních postav série Thrawnovy trilogie od Timothyho Zahna (který v ní stvořil i Thrawna), jednoho ze zakladatelů Imperiálního zůstatku a významné postavy dalších sérií, například duologie „Ruka Thrawnova“, kde vyjedná pro Zůstatek mír s Novou republikou, či Nového řádu Jedi, kde tomuto zůstatku de facto vládne. V této epizodě je nicméně (zatím) pouze kapitánem hvězdného destruktoru. (vojtaruzek)
  • Na základně Yavin-4 můžeme zahlédnout R2-D2, přesněji ve chvíli, kdy Hera přistane s poškozeným Y-Wingem, R2D2 ho po přistaní začne hasit. (UncleMorty)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Reklama

Reklama