Reklama

Reklama

Boba Fett: Zákon podsvětí

(seriál)
  • USA The Book of Boba Fett (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (278)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

miluju Star Wars,ale Boba Fett nikdy nebyl postavou,která by mě nějak extra zajímala.Jeho solovka je tak pro mě první SW seriál o kterém moc nevím co si myslet.Celá ta série totiž působí dost nevyrovnaně a budí dojem že pro Bobu neměli tvůrci vymyšlený extra dobrý příběh a tak si pomohli tím nejjednodušším co šlo.Díky tomu se tak na scénu vrací Mandalorian Din Djarin a Book of Boba Fett je tak prvním seriálem jehož dvě nejlepší epizody jsou z úplně jiného seriálu.Přítomnost Manda a následně i Grogua tu totiž zastínila úplně vše a naplno ukázala,že Bobův příbeh je v tomhle případě docela slabota.Byl sem připraven dát čtři hvězdy,nicméně když mi došlo,že bych je dal jen díky Mandovi,nechám to za tři a budu doufat,že v případné další sérii se to zlepší.Kdyby ale nevznikla a Disney si dal brousil diamant v podobě Mandaloriana,asi bych se nezlobil...68% ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv má tenhle seriál skvělou Star Wars/Western atmosféru, tak co se týče jiných aspektů u mě naprosto selhal. Hlavní charakter je naprosto nudný a jediný světlý bod je vyprávění jeho příběhu před seriálem The Mandalorian (seriál) (2019). Mezi nejsvětlejší moment a nutno říci, že byly opravdu skvělé však patří epizody, které ani nejsou součástí příběhu tohoto seriálu a působí jako crossover filler, který na mě prostě nefunguje ať už Star Wars miluju sebevíc. Seriálu ani nepomáhají doprovodné postavy, které jsou až na výjimku Fennec, naprosto nudnými a komickými charaktery. Pokud bych měl vypíchnout jeden velký klad je to hudba, která je jak jsme u Star Wars zvyklí špičková a originální. Jinak je to až na potěšující camea některých postav opravdu nudná a průměrná záležitost, která mě opravdu zklamala. 5/10 ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vlastně ani nevím, proč hodnotím tenhle seriál takhle vysoko. prvních pár dílů mi přišlo naprosto zbytečných a trapných. Dalších pár dílů se kecalo, strašilo, chodilo a znovu kecalo posledních pár dílů bylo v celku akčních, ale zase se pro změnu chovali postavy naprosto dementně. Malej Mistr Yoda mě občas nebetyčně sere, občas totálně baví.... Takže já v podstatě vlastně ani nevím. možná je to prostředí do kterého je seriál zasazenej, možná je to časová linka kterou v rámci Star Wars tento seriál (s mandalorianem) "okupuje".... Možná je to ten potenciál který by z těchto začátků mohl vzniknout. Nevím... ale 3* se mi prostě dávat nechtějí. Takže pálím 4 kusy a 77% a vnitřně cítím že trochu nadhodnocuji. Ať vás provází síla přátelé! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jon Favreau a Dave Filoni, hlavní tvorcovia seriálu, zodpovední aj za Mandaloriana, opäť trochu rezignovali na príbeh, namiesto toho vsádzajú hlavne na fanstránku. Svedčí o tom už samotný fakt, že u Disneyho vypočuli priania fanúšikov a nadelili im sólový projekt obľúbeného vedľajšieho charakteru. Vzkriesením požitého Boba Fetta, z ktorého je zrazu kladný hrdina, však plnenie fan vlhkých snov zďaleka nekončí. Do príbehu zasiahnu aj iné - rôznou mierou významné - postavy z predošlých SW titulov. Väčšinu z nich diváci a diváčky určite znovu radi uvidia, má to však jeden „malý“ háčik. V dvoch na seba nadväzujúcich epizódach sa totiž dej takmer kompletne odkloní od hlavného príbehu a stane sa v podstate treťou sériou Mandaloriana. Problém nie je v samotnej odbočke či jej konkrétnej náplni, ale v tom, že v dvoch zo siedmich epizód sa hlavný protagonista objaví len na krátky a bezvýznamný moment. Pôsobí to dojmom, ako keby si tvorcovia po štyroch epizódach uvedomili, že centrálny dej a samotný Boba, ktorého Morrison hrá trochu nudne, vlastne nie sú dostatočne nosným materiálom a tak zrazu radšej uhli k iným (a spoľahlivejším) postavám, aby publikum náhodou o seriál nestratilo predčasne záujem. Výsledkom je trochu podivný zlepenec dvoch (pôvodne) samostatných seriálov. Pritom k niečomu takému vôbec nemuselo dôjsť. Je však isté, že pokiaľ tento seriál uprednostníte pred Mandalorianom, nemáte ani za boha šajnu kto je ten strieborný Mandalorian a už vôbec nemáte potuchy čo to má so sebou za zeleného plyšáka. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi vám o seriálu něco napoví, když řeknu, že nejlepší epizody byly ty bez titulního hrdiny. Přesto že se našlo pár zajímavých chvil a nápadů, vyzní celá sezóna do ztracená a jen se prohloubí chabý základ, na kterém se vyprávění neslo. Hlavní linka je spíš takový koncept, který by možná unesl tak 80 minut. Boba se často jeví jako naivní strejda, který by už s tímto přístupem dávno koupil ránu do zad. Je to pokus tvůrců z něj udělat spíše antihrdinů, ale to by museli připravit zajímavější momenty a lepší scénář. Případná druhá řada není potřeba, bohatě postačí, když se Boba občas objeví v projektech jiných postav. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • Boba (Temuera Morrison) řekne své mladé motorkářské partě, aby sebrala svůj „Gak“, což bylo slovo, kterým členové štábu, kteří pracovali na původní trilogii Hvězdných válek, označovali náhodné kousky technologie. (LUKICKK)
  • Když rodianské dítě zahlédne N-1 Naboo Starfighter, říká „Inkabunga“, což je huttsky „neuvěřitelné“. (LUKICKK)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama