Reklama

Reklama

Star Wars: Vadná várka

(seriál)
  • USA Star Wars: The Bad Batch (více)
Trailer 3
USA, (2021–2024), 21 h 28 min (Minutáž: 21–70 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(47)

Od událostí na Kaminu uběhly celé měsíce a Vadná várka po pádu Republiky pokračuje v putování územím Impéria. Během napínavých žoldáckých misí, které je zavádějí na nečekaná a neznámá místa, naráží na přátele i nepřátele, známé i neznámé. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (37)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Natažené a zbytečné. To jsou hlavní aspekty, které Bad Batch charakterizují. Clone Wars mívali 22 epizod na sérii a to je přesně počet, který by stačil odvyprávět celý příběh. Filoni a spol to roztáhli na skoro padesát epizod a já se ptám proč? Proč přešlapujeme na místě a táhneme to tři roky? Předaleká galaxie nabízí stovky příběhů a my jsme zaseklý zde. Animace je špičková, takže připomínka, že by se mohla využit k něčemu lepšímu je všudypřítomná. Filoni znovu ukázal, že není žádným Spasitelem, je spíše fanouškem, který by měl dohlížet na přežití značky a ne ji nijak rozvíjet, protože na to prostě a jednoduše nemá. Měl by pouze přiklepávat Andory Gilroyům a občas říct: „Však tu Ventress oživte, ty knihy stejně lidi moc nečtou.” Star Wars prostě chybí talentovaní tvůrci a je tristní, že ty nejlepší sehnali na komiksy a u seriálů ztrácíme divácký čas a občas je retardujeme na mentální kapacitu první třídy. Schizofrenie je taky věc, co Várku definuje. Neschopnost držet dospělejší styl a občas nesmyslně ustřeluje. V konečném důsledku to ale není průser, vlastně je to velmi fajn, ale stále to je jen matným odrazem potenciálu, které SW má a Disney je ochotný na ně dát zdroje. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ač miluji Star Wars,tak do jejich animovaného světa jsem doposud nepronikl a viděl sem jen celovečerní Clone Wars.Bad Batch je tak moje teprve druhé setkání se SW animákem a musím uznat,že je to dobré.Najdou se sice hluchá místa,ale animace je fajn,akce je dost,postavy po většinou sympatické a i když sem je neznal,ta nebyl problém se orientovat.Jako doplněk univerza je to víc než fajn...70% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vadná várka je na tom velmi podobně jako její předchůdce Klonové války, tzn, kvalita jednotlivých epizod je různá, ačkoliv jedním dechem musím dodat, že všechny jsou nadprůměrné a žádné bych nedal méně než čtyři hvězdy, což je sympatické. Klonové války mě sice bavily více (zejména ve svých posledních sezónách), ale tohle je jejich sakra skvělý nástupce! Naprosto luxusní animace, sympatická práce s postavami, skvělá atmosféra pravých Star Wars, Tarkin, výborný imperiální úředník, který jde hrdinům po krku, Kamino a luxusní finále první řady... já jsem spokojený, Bad Batch je dalším potvrzením toho, že animovaná forma SW seriálům prostě sluší. Navrch skvělá hudba a celek konečně není jen pro děti, ale prostě pro fanoušky všeho druhu. První série za 80 % a věřím tvůrcům, že laťku si do té druhé udrží jako nic. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Opravdu musím přiznat, že Vadná várka má svou atmosféru a napětí. Mám z této další animované Disney seriálové laviny dobrý pocit, když tedy opomenu toho otravného spratka Omegu. Ale co to má společného se skutečným příběhem poctivých STAR WARS? I v Mandalorianovi se zjeví na okamžik archanděl tohoto eposu... tady nic, prázdno. Jen abych si mohl prohlédnout tuto novou věc, absolvoval jsem komplet seriál Klonové války, který se ve výsledku jevil ideově plnější než celá Várka. Pro spravení nálady musím po dvacáté znovu zhlédnout IV., V. i VI., abych se potěšil tím, o čem vlastně Hvězdné války původně jsou. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vadná várka nám byla představena už v závěrečné řadě Klonových válek a byla tak v podstatě takovým prvním bodem trendu, že mnohé epizody určitých seriálů slouží jako rozjezd pro jinou postavu, která poté dostane vlastní seriál. Na poli tří řad ale těžko říct, jestli je seriál pro Vadnou várku oprávněná věc. Pro malé děti to bude asi fajn, ty budou jednotlivé epizodní zápletky bavit, ale pro celý SW vesmír Vadná várka nepřináší nic moc nového, a okolo možných nosných témat spíše jen tak opatrně našlapuje, a do ničeho se nepustí pořádně po hlavě, abychom mohli konečně něco klíčového rozseknout. Seriál určitě přináší další technologický krok v rámci animace, která je opět o stupeň lepší, než třeba v Klonových válkách, ale na poli dějového, stejně jako mnohé další SW projekty, spíše jen stagnuje. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (124)

  • Nerfí nugety je pokrm vyrobený z masa nerfů. Nejčastěji se podává s pohankovými corellianskými nudlemi. Nerf je pak zvíře podobné skotské náhorní krávě. Až na to, že má čtyři rohy. Poprvé bylo toto zvíře zmíněno ve filmu Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980), kdy princezna Leia (Carrie Fisher) řve na Hana (Harrison Ford) na planetě Hoth a nazve ho „ošuntělým pastevcem nerfů“. (Veskoslav)
  • Na konci epizody Hunter říká Omeze, že nikdy nepřestali hledat, což je reference na jeho poslední větu z 2. série, kde přesně tohle slíbil. (Cardo)
  • Hláška „Good Soldiers Follow Orders“ reprezentuje stejnou hlášku, kterou pronesl klonový voják CT-5385 zvaný „Tup“ v epizodě Condition Unknown (2014), kdy oficálně klonový voják úmyslně zabil Rytíře Jedi díky poruše genetického čipu, který pomohl Darthovi Sidiusovi realizovat Rozkaz 66. Tuto hlášku opakoval Crosshair, když byl Rozkaz 66 vydán. Jako jediný z upravených klonů jednotky 99 neměl „vlastní“ rozhodování o tom, zdali je daný rozkaz špatný či nikoliv. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama