Reklama

Reklama

Star Wars: Vize

(seriál)
  • USA Star Wars: Visions (více)
Trailer 1
USA / Japonsko / Španělsko / Velká Británie / Indie / Irsko / Jihoafrická republika / Jižní Korea / Francie, (2021–2023), 5 h 3 min (Minutáž: 13–22 min)

Kamera:

Takaši Aoki

Hrají:

Alison Brie, Anna Cathcart, Kyle Chandler, Jamie Chung, Jordan Fisher, Karen Fukuhara, Kimiko Glenn, Henry Golding, Joseph Gordon-Levitt, David Harbour (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Tato antologie animovaných krátkých filmů z celého světa oslavuje bájesloví Star Wars jedinečným pohledem různých kultur. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (42)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na půdorysu samurajských (nebo třeba "gundam") příběhů vystavěné kraťasy, střípky z předaleké galaxie v japonském duchu a anime tvaru… Těžko říct, jestli mají co nabídnout největším fanouškům SW ságy, jelikož stojí mimo kánon. Těm průměrným (= mně) příliš ne, na to jsou moc krátké, moc roztříštěné, přitom paradoxně moc svázané zadáním. Málokterý nudí, zároveň málokterý nadchne – což platí i o různorodé animaci a vizuálním stylu. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc oceňuji rozhodnutí, vytvářet krátké uzavřené Star Wars příběhy, přičemž jejich odlišné japonské styly tomu dávají opravdu zajímavý nádech (zajímalo by mě, jestli se jedná o canon). Ne všechny příběhy jsou si rovny, i tak mě ale dost bavily, a u těch, kterým se to nepodařilo, to také nebyl zásadní problém, kvůli krátké stopáži. Nejlepší epizoda jednoznačně Ninth Jedi, ale i epizody 4, 7, 1 a 9 měly dost dobrý příběh. 85% ()

Reklama

Knowho 

všechny recenze uživatele

Jediné za mě kvalitní epizody byli 1. A 7., jinak zbytek mi přišel nesmyslný, a jsem rád, že se nejedná o canon do SW světa. Ne, jako vážně?? Podělanej super-anime droid nakope prdel (asi) inkvizitorovi!! Já osobně anime rád nemám (Nemám nic proti tomu, kdo ano), a nebráním se tomu se na nějaké jednou za X let podívat, ale tohle...tohle bylo moc. Takže za mě seriál dostává (možná že až moc.) 4/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Anime pořád není úplně pro mě, ale tady jsem se až divil, jak se ta poetika do Star Wars světa hodí. A to byl teprve začátek, respektive první řada. Druhá řada je totiž co do druhů animace mnohem rozmanitější a líbila se mi ještě více. Jednu z nejlepších epizod vytvořilo - podle mých očekávání - studio Aardman. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Ešte pred chvíľkou pre mňa svet SW zomrel a našťastie prišiel Mandalorian. Potom druhá séria a teraz Visions. A rozmýšľam čo majú spoločné, že nás to všetkých baví. Áno je to hlavne tým, že tvorcovia miluje samotný svet SW, rešpektujú ho a nenakrúcajú nič iba kvôli peniazom. Ak ste fanúšikom anime, tak si nebudete nič iné priať, ako aby sa Disney rozhodol dať týmto japonským tvorcom rovno celé série, nie iba jednotlivé príbehy. Svet SW nie je iba o Skywalkerovcoch, a preto som rád, že Disney dal šancu aj tomuto projektu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (13)

  • Tato epizoda byla animována japonským studiem „Science SARU“. (Shr1nK)
  • Tato epizoda byla animována japonským studiem „Science SARU“. (Shr1nK)
  • Hoci sa nejedná o kánonické dielo, tento príbeh sa odohráva po Pomste Sithov (2005). V závere epizódy sa napríklad objaví loď Z-95 Headhunter, predchodca X-wingov. (ČSFD)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama