Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 4
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (2 421)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Čisté pokračování, které k řemeslné dokonalosti nabízí sympatické hrdiny nové generace (britský přízvuk je hot!). Krom dětinského nadšení ze šlapající akce zažívám i lehké rozčarování nad závěrečným kroužením nad kopcem a především záporákem, který patrně došel z castingu Harryho Pottera. However - nic se nezměnilo, ale tenhle film už jsme všichni viděli. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

S láskou natočené to, co už tu jednou bylo. Ducha staré trilogie se povedlo dokonale oživit. V soubojích na světelné meče ubyla saltíčka a vymakaná choreografie, vypadají naprosto běžně. Zároveň se probudila všeobjímající síla a nastal ten starý známý mystický feeling, kdy jsme ještě neznali midichloriany. Noví herci jsou perfektní. Rey je naprosto skvělá i skvěle zahraná postava. Dokonce i ta ubrečená močka Kylo Ren je dobrý záporák. Hodně špatný, ale fakt HOODNĚ špatný byl ten jeho mistr. Vypadal jak Voldemort a vůbec z něj nešel respekt. Vskutku žalostná náhrada za Palpatina. Jinak je to ale fakt dobrý. Těším se na další díly. Jsem zvědavý, co předvede Luke, jestli První Řád tentokrát postaví místo smrtící koule třeba krychli, ale už jsem z toho prostě úplně necítil takovou tu vyhoněnost, jako dříve. Asi je to tím, že jsem už starší, nebo možná tím, že je to prostě to samý. Mám chuť to vidět znova a snad to ve mně ještě dozraje. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $245miliónovTržby USA $936,662,225 Tržby Celosvetovo $2,068,223,624▐ ...tie tržby je riadna paľba... Tržby za predaj Blu-ray v USA $151,539,173║ Tržby za predaj DVD v USA $39,587,660║ Režisér J.J. Abrams vykročil s novými Star Wars VII ráznym krokom vpred. Dokázal prepojiť a ucelene rozšíriť pôsobenie ságy. Jasne že za týmto filmom stojí neskutočne veľký tím ale réžia to udržala krásne pokope udala smer. Tak aby to nič nenarúšalo a fungovalo. Správne začleniť do universa nové postavy. Ustáť stanovený koncept a to sa mu všetko podarilo na výbornú. Samozrejme, že priebeh deja nám pripomenie určite veci, scény z dielov minulých ale kto má rád SW tak si to zamiluje aj na x-krát. Niekoľko krát tu zažijeme príjemné zimomriavky. Hlavne keď sa tu objavia starý známy. Vtedy to má dosť silný náboj a aj mladá krv sa tu dobre zapojila. Vytvorila okolo seba čaro, hlavne nádejné trio Daisy Ridley, John Boyega a Oscar Isaac tu pekne dominuje. A každý ich part zvládajú a strhnú. Na druhú stranu tu máme Kylo Rena v podaní jemnej tváričky Adama Drivera. Toho začnete neznášať, až keď si dá dole tu mierne poškodenú masku. Čím tu máme zas podobu rozmaznaného fracka a lá Anakin Skywalker. Takže tu sympatie by ste hľadal len ťažko. Ako celok tento nový diel pôsobí dobre. Aj keď pár malých výhrad by sa našlo. Týkajúce sa hlavne toho veľkého hologramu, kde som sa fakt nechytal o koho presne išlo. A k tomu ani tá grafika tej osoby tam nebola zrovna ohurujúca. Narozdiel od zvyšku, kde bolo všetko po trikovej stránke priam úchvatné na najvyššej úrovni a v tomto ohľade je veľká šanca aj na Oscara. Veľké plus aj kamera, vizuál. Lietanie na čomkoľvek tu má neskutočné atmosférické grády. Akcia je bravúrna, bola nadmieru prepracovaná. 3D efekt silný aj keď cez tie nové 3D okuliare, čo sa musia zakúpiť za euro, to bolo občas miestami rozmazané, či robilo to obrysy okolo postáv. Slovenský dabing opäť skvelý. __/videl v kine 3D verziu Cinemax TN 2x: 100%/__ __/videl v kine 3D verziu D-BOX kreslo Cinemax BA: 100%/__D-BOX kreslo prinieslo zážitok o kus lepší, vibrácie a nahýnanie kresla podľa aktuálnej akčnej scény, prípadne nejakého zvlášť citeľného úkonu, dodá pri sledovaní silnejší prežitok a hlavne pokiaľ ide o takýto výrazný sci-fi snímok, zvuk Dolby Atmos pri Slovenskej verzii nebol tak výrazný ako v IMAX sále, tam to bola iná paľba, tam tie priestorové zvuky mali iné grády __/videl v kine 3D IMAX verziu Cinemax BA: 100%/__taktiež veľké plus pre IMAX je veľký obraz a úžasné rozlíšenie, čím vyniknú prepracované triky a celkovo malebné scénky kde sa dej odohráva, obraz-veľké zakrivené plátno sa dal bez problémov sledovať aj keď sa sedí trochu viac z boku, skôr trošku viac som čakal od vyniknutia 3D rozmeru, ktorý bol len o niečo lepší než v klasickom Cinemaxe, ale zas pri leteckých súbojoch to bol neskutočný zážitok ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Demonstrace Síly a čisté filmařské dobro z rukou fan-boye, který patří k výlučné hrstce těch filmařů, jenž chápou, jak zaháčkovat nostalgiky věku 30+ s ofsetem Millenium Falcona na tričku, i wannabe nerdy šoupající si na profilovku světelný meč jenom proto, že to na Facebooku zrovna letí. Šel jsem na nového Abramse a pochopil, jak se cítili lidé na konci sedmdesátek. Čistá filmařská extáze, oplývající kinetickou akcí, božími triky, vybalancovaným humorem, pomrkáváním na všechny konce galaxie a hlavně dalším posunem univerza. Fňukat nad tím, že se remakuje Epizoda IV je zcestné. Předcházejících 6 epizod vlastně nebylo ve finále o ničem jiném. Musím ještě jednou… Abych to napodruhé pronudil a teprve po třetí projekci opravdu docenil. Těch skrytých narážek na věci budoucí tam tuším tolik, že v roce 2019 se budeme ještě divit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Chewie…we´re home.“ Technická stránka (byť je to vzhledem k tvůrčímu týmu a producentskému zázemí očekávanou samozřejmostí). Hra na nostalgickou strunu a každým obrazem prostupující respekt ke kultovní sérii. Midi-chloriany naplněná Daisy Ridley. Chybějící nutkání poslat C-3PO do křemíkového nebe (asi to bylo tou červenou rukou). To byl výčet kladů a teď k temné straně Abramsova brnkání na Lucasovu kosmickou mandolínu. V čitelném a přitom nepříliš logickém dějovém prostoru nefungují emoční páky, které by Star Wars doposud nepolíbené panny přivedly k zájmu o původní kusy. Pokud temná strana síly zafunguje jen na pár sekund, kdy se na plátně objeví jistý artefakt s průvodním hudebním podkresem, něco je ve far, far away galaxii špatně. A tímto se dostáváme k hlavnímu problému. Nevýraznému Nesithovi, který vypadal, že princezna Leia kdysi navštívila Show Jana Krause a po natáčení podlehla na červeném gauči moderátorovu šarmu. Kdyby Han Solo dostal více času, mohl si udělat otcovské testy.. Abramsova snaha o moderní most ke kořenům je chvályhodná, ale podobně jako mostům na First Order´s Starkiller Base tomu chybí zábradlí, kterého by se dalo pevně chytnout. Síla dál spí.. ()

Galerie (685)

Zajímavosti (161)

  • Film se měl původně jmenovat Star Wars: Shadow of the Empire. (P. J. D.)
  • Reyino (Daisy Ridley) oblečení bylo inspirováno kresbami postavy Luka Skywalkera (Mark Hamill) od výtvarníka Ralpha McQuarrieho. George Lucas si totiž původně pohrával s myšlenkou, že by Luke mohl být žena. (P. J. D.)

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama