Reklama

Reklama

Boba Fett: Zákon podsvětí

(seriál)
  • USA The Book of Boba Fett (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (278)

4ct10n 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostech skvělé, ale jako celek to zadrhává. Zvláštní dramaturgická volba, kdy minimálně třetina série je vlastně převlečená jiná série a velmi obyčejné finále tomu podráží nohy. Z Boba Fetta se určitě dá vymáčknout víc, jak ostatně v minulosti ukazovali i třeba komiksy. Za linii s Tuskeny a některé až dechberoucí vizuály si to ale pozornost Star Wars fanouška zaslouží. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série - 70 % Kdyby to šlo, dal bych tři a půl hvězdy. Na příběh Boba Fetta jsem se vážně těšil, ale toto nebyl čistokrevný seriál o něm. Jakmile se přidal Manda a malej Yoda, šlo to do kopru. Ne z důvodu, že by to nebylo kvalitní. Já si to užil, o tom žádná. Krásný fan servis a bavilo mne to více než nedávná nová filmová trilogie. Ale já chtěl Boba Fetta a příběh o něm, který určitě má hodně co nabídnout. Takto se jednalo o crossover, kde převládala jiná postava a to je škoda...A ta mládež na skůtrech mě štvala. ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo Vám to odfláklé? Oproti Mandalorianovi je Boba bezradný jak armáda dělníků u výkopu a v rámci děje nabízí méně než vyplněná křížovka. To nezmiňuji fakt, že pokud jste neviděli právě Mandaloriana, tak půlka čistého fanservisu bude pro Vás značně nesrozumitelná. Žil jsem v iluzi, že Fett je chladný nájemní zabiják a ne citlivka, co má nejutlačovanější v srdíčku a plnou hlavu až dětinské naivity. Favreau buďto Bobu využil jako dodatečnou lacinou dojnici anebo vyloženě brzy rupnul v nápadech, co s Bobou má dělat. Proto pro jistotu přepl na beskarjistou kolej Manda a poslední díly hlavní postavu tragikomicky odstavil. Věčně skrytá tvář Djina Djarina vydá na 100x více sympatičnosti a uvěřitelnosti než naopak nesmyslně téměř neustále odkrytý Fett a ani zbylé postavy vůbec nepomáhají (moto gang zhýčkaných LA teenagerů). Čekal bych od Rodrigueze za režisérským pultem více než ty nejhloupější díly plné trapnější akce (Ehm, víte, že jste do těch štítů už vypálili asi 1000x?), a tak jediné, co stojí za vyzdvižení z originálů, jsou solidní flashback pasáže s Tuskeny. To je ukrutně málo, takže verdikt je jasný: Fetta nechat v Bacta tanku a tuhle knížku navždy zabouchnout. Těsně dosáhnuté 3* ()

Lima 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě zatím nejlepší seriál s tematikou Star Wars, tím spíše, že konkurence není příliš velká. Širší příběhové rozprostření na Grogu a Mandaloriana vyprávění jenom pomáhá, protože pak to univerzum získává ucelenější rozměr. Temuera Morrison byl docela fajn, pořád na to má, zejména charizmatem, pohybové prostocviky po něm v jeho věku chtít nemůžu. Přirozená tvář Luka Skywalkera v předposlední epizodě je prozatímním vrcholem 3D scanningu, těch pár chybek, to už jsou jenom mušky. Jedinou slabinu vidím v Boba-Fettově omladině, vrcholně nesympatické, s vizáží učňáckých pubošů, bezcílně se poflakujících v hypermarketu. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Tri* len vďaka tomu, že dokopy o nič nejde (v rámci rozširovania Star Wars vesmíru) a mlátiť prázdnu slamu tak, aby to dalo aspoň ten zmysel, že sa človek na pár chvíľ nezáväzne pobaví, to tiež nie je len tak. Zo všetkého najviac tak serie nezvládnuté finále a zistenie, že pri poslednej epizóde sedel na režisérskej stoličke Robert Rodriguez. Že to nie je neviem aký majster režisér a že sa už roky vezie na roky starých úspechoch, to je jasné tiež už roky. Ale že dnes nedokáže natočiť ani len akčnú prestrelku pre potrebu seriálovej epizódy bez mimoriadnych nárokov na čokoľvek, to je na zamyslenie! ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • V kantýně v Mos Pelgu (Freetownu) je v tomto díle vidět jejich nový interiérový prvek: žebra Kryatského draka, kterého zdejší lidé pomohli porazit v druhé sérii seriálu The Mandalorian (od r. 2019). (Sidarius)
  • Rasa Duros, reprezentována Cad Banem, byla poprvé představena ve slavné scéně kantýny v Nové naději (1977). (Veskoslav)
  • Scorpenek, anihilační droid. Tyto těžce opancéřovaní bojoví bojoví droidi včetně vlastního generátoru štítu byly navrženy jako těžké bitevní „droideky“ a zasáhly do bojů již za Klonových válek. Byly postaveny na planetě Colla IV. Jeden droid byl schopný si poradit s celým regimentem klonových vojáků, a proto byly nasazeni do několika klíčových vítězných bitev Separatistů. Problém těchto droidů byla jejich extrémní cena, která neumožnila masovou produkci a zabránila porážce Republiky. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama