Reklama

Reklama

Boba Fett: Zákon podsvětí

(seriál)
  • USA The Book of Boba Fett (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (278)

HAL 

všechny recenze uživatele

Výborný "origin" Boba Fetta mezi Tuskeny a ještě lepší odbočka s Mandalorianem a Baby Yodou dojíždí na paradoxně hlavní, leč nejslabší část - nástup Fetta na trůn Jabby Hutta. Co mohlo být Kmotrem ve Star Wars univerzu se stalo prostou vyprávěnkou o tom jak Boba dá dohromady partu lidí a na konci si společně zastřílí v ulicích Tattoinského města. A možná přijde i Rancor a udělá bordel. Akce je to zábavná, ale hloupost všeho kolem zakryje jen částečně - přes slabší třetinu jsou ale části seriálu výborné a pořád je tak daleko lepší než sračky ve kterých ságu utopil JJ Abrams. 7/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vizuálne skvelo zvládnutý prívesok k Mandalorianovi. Nenudil som sa, nakukol som do odľahlých kútov galaxie, bližšie spoznal niektoré staré známe rasy a cestou pozbieral zopár nových. Akcie dostatok, hlavne ku koncu. Príbeh však občas zbytočne prešľapujúci na mieste. Na záver sa pridal aj samotný Mandalorian + "Baby Yoda", takže spokojnosť. Samozrejme to nedosahuje kvalitu hlavného seriálu, ale ako skracovač čakania úplne v pohode. A treba uznať, že sa tu nachádza zatiaľ asi  najlepšie zvládnuté digitálne omladenie herca. Luke Skywalker nám naplno ukazuje, že zrejme už za pár rokov sa začnú točiť filmy s hercami za zenitom či dokonca po smrti. ()

Reklama

Darneth 

všechny recenze uživatele

Epic westernovka, díky které mi hrály zas všechny emoce, jak malému děcku. Vše do sebe krásně zapadá a upřímně jsem na pokračování Boby a Manda natěšená víc, jak na Kenobiho. Mám rázem chuť zas naplnit vitríny figurkama a pořídit si svýho baby rancorna. Takže tu vysmeknu jednu velkou poklonu a uháním si to dát znova 👌 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Upřímně, docela jsem s tím zápasil. Hrozně mi vadilo, jak je celá série nekonzistentní a dramaturgicky podivná. Proč se to jmenuje Boba Fett, když nakonec poslední třetina skoro ani o Boba Fettovi není? Snaha vybudovat universum navzájem úzce propojených seriálů jako u marvelovek a dojit to co se dá je očividná. Většinou se to ovšem hrozně táhne, což by nevadilo, pokud by to bylo dobře uchopeno a nadstandardně dobře napsáno. Ale není. Writingově jsou to typické Star Wars ala Filoni. Opět se točí staronová témata a opět se útočí na nostalgii (a ještě se u toho stihne vykrást Duna). V jednotlivých scénách to místy funguje (výcvik), ale jako celek je to takové dost... eh? "Proč zrovna teď a tady v tomhle seriálu?" jsem si opakoval celý šestý díl. Je z toho také strašně cítit i omezený budget a jakkoli mám rád fyzické efekty, někdy jsem měl skoro až pocit, že se dívám na nějaký záznam z LARPu s nedostatečným počtem účastníků. Potom ale zase seriál předvede moc pěkné a viditelně drahé CGI sekvence (a jeden překvapivě kvalitně omlazený xicht), až si zase říkám, proč to mimo tyhle sekvence působí tak levně a filmařsky v určitých chvílích skoro až nezvládnutě (obzvlášť s ohledem na zkušené matadory na režisérské sesli). Dvě jsou málo, ale ty tři hvězdy jsou tentokrát dost umouněné. Bavil jsem se... jen ale daleko méně, než jsem očekával. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesúhlasím s tými kto tvrdia, že Kniha Bobba Fetta by sa mala viac venovať Bobba Fettovi a menej mytológii a vedľajším postavám. Naopak, v tých je najsilnejšia; v hosťovaní starých postáv, vo vytváraní nových, dokonca aj ľudské sú všetky fajn. Slabšie je to s hlavnou postavou a postavou jeho pobočníčky, ktoré sú úplne basic, a príbeh za nimi je lacná storka o pomste. Sorry za rúhanie sa, ale mňa citácie “sandáloviek” nudili už v pôvodnej trilógii. Fan service skvelý, týmto štýlom to bude mať diváka vždy. Pre nefanúšikov o dve triedy menej skvelé, hodnotenie pod 2* tu je ale každopádne neobhájiteľné. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • Název epizody je referencí na stejnojmennou knihu Roberta Ansona Heinleina z roku 1961. (LostRaven)
  • Jedna ze zbraní, kterou Mandalorian (Pedro Pascal) vkládá do cestovní bedny, je FP-45 Liberator – druhoválečná pistole určená pro odboj. (UncleMorty)
  • Mos Espa je rodištěm Anakina Skywalkera. Odehrála se tu většina scén ze Skryté hrozby (1999), a to včetně proslulého závodu kluzáků. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama