Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (462)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdejší hodnocení fakt nechápu. Průměr hodnocení všech episod, dává dohromady 68.1%, ale my tu máme 63%. Velice zajímavé. Nevadí. No a rovněž si myslím, že spousta lidí by měla, na místo sledování seriálů universa, kterým vlastně nejsou ani oddaní fanoušci, raději chodit ven na vzduch a do přírody, vyvětrat své zakrnělé mozečky. A po návratu domů, navštívit doktora a nechat si předepsat nějaké tabletky na uklidnění. Nebo po přečtení některých komentářů zdejších moudrých kritiků, mám pocit, že jim musela bezprostředně rupnout cévka v mozku. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Typický bezpohlavný produkt od Disneyho. Očakávania boli rozhodne oveľa vyššie, predsa len je to Obi-Wan, ktorého vidíme v Star Wars univerzu po XY rokoch. Finálny seriál je však skrz naskrz priemerným, nijakým produktom podobne ako Boba Fett. Nie vyslovene zlý, ale len úplne obyčajný, kde v epizódach sa po väčšinu času nič zásadné nedeje a keď som si predtým hovoril, že seriál o Obi-Wanovi nemôžem rozhodne vynechať, tak po zhliadnutí si rozhodne hovorím, že ak by som vynechal, nič zásadné by sa nestalo. Čo pre seriál s Obi-Wanom rozhodnie nie je dobrá vizitka. Celé to pôsobí ako také seriálové Béčko, ktoré natočili bez toho, aby sa ktokoľvek snažil, pretože vedeli, že to sa to volá Obi-Wan a tak na to fanúšikovia budú čumieť tak či onak, bez ohľadu na kvalitu. Škoda. CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jsem s tím v míru. Je to režijně totálně nevyrovnané (srovnání úvodní scény z Jedi chrámu a naprosto parodické honičky lupičů a Leiy je neúprosné), scenáristicky je to bordel, postavy se potkávají a odcházejí jakoby uprostřed něčeho podstatného. Trpí to Disney syndromem SW - má to strašně omezené mantinely, protože víme, kam to směřuje a ještě si je to zužuje tím, že to do hry vtahuje úplně zbytečně známé postavy v ústřední roli. Jenže jako kolekce hezkých set pieces, temné atmosféry inkviziční periody a zachmuřeného Ewana, který by vytáhl emoce i z hromady sušeného trusu, to prostě tak nějak funguje. Pokud si odmyslíme, že i nejlepší nová postava, posedlá Třetí sestra, nakonec moc dramaticky nedává smysl a očekávaný duel Bena a "vy víte koho" skončí předčasným odchodem jednoho týmu do šaten, je to vlastně přiměřeně zábavná a atmosferická jednohubka ze světa, který začíná připomínat mosteckou hnědouhelnou pánev. Akorát producenti už by se mohli smířit tím, že Leia, která se ledva přestala pomočovat a digitálně vyhlazený boomer Anakin možná nejsou to, co fans SW chtějí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Star Wars: Epizóda 3,5 - Obi-Wan Kenobi sa celkom vydarila. Hlavne keď to porovnám s tou tragédiou Mando a sfetovaný Bobík. Hneď je to iné, keď hlavný hrdina nieje uväznený v bandaske a je schopný na kameru prejaviť emócie. Naviac ho hrá schopný herec, ktorý má aj čo hrať. Celý seriál stojí na famóznej chémii medzi Obim a roztomilou malou Leiou. Hlavne v prvých dieloch jej roztomilosť dokonale vyvažuje jeho depresiu. Keby nebolo jej, tak by bol Obi, dokiaľ sa nezmátoril, neznesiteľný. Ale našťastie sa ich cesty pretnú dostatočne skoro. Okrem nich je tu pár ďalších zaujímavých postáv a pomrknutí na pôvodnú trilógiu, ktoré stretneme počas ich dobrodružstva. Či už podvodník Haja Estree alebo ďalšia prebehlíčka z imperiálnych radov Tala Durith. Takisto sa väčšinou vydarila aj technická stránka a miniséria ponúka niekoľko cool akčných scén. Menšou slabinou je prvý stret po rokoch Obiho a Dartha. Pôsobí to odfláknute jak scenáristicky, tak aj režijne to vyzerá ako príšerný fanfilm z youtube. Nelogických situácii a divných rozhodnutí postáv nad ktorými budete krútiť hlavou sa tu tiež nájde zbytočne veľa, ale atmosféra a celkové vyústenie to zachraňuje. Takže jediný fakt veľký problém som mal s postavou inkvizítorky Revy. Síce to nebola zle napísaná postava, ale bola katastrofálne zahraná. Tá herečka mala celý čas jeden jediný znudený výraz. Pritom jej postava si prešla najväčším vývojom v celej sérii. Potom nech sa nečuduje, že jej na internete slabšie povahy nadávajú. Dúfam, že ju už nikdy neuvidím, pretože som si prial, aby bola na scéne čo najmenej a dosť mi radosť zo seriálu kazila. Bez nej by som možno uvažoval aj o plnom počte. Takto je to "len" za 8/10. ()

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu soudruzi, já bych to shrnul asi takto. Někteří tu píší, že "producenti už by se mohli smířit tím, že Leia, která se ledva přestala pomočovat a digitálně vyhlazený boomer Anakin možná nejsou to, co fans SW chtějí." Což tedy nevím, kde k tomuto názoru přišli, jelikož fans jako např. já přesně toto chtějí. A to jsme i dostali, takže paráda. Není to žádný zázrak, ale je to více než dobré a já jsem rád za každé nové hrané SW - animované mě totiž teda vůbec neberou. Takže za mě: jen tak dál. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • V seriálu vystupují inkvizitoři. Jsou to postavy, které můžeme znát ze seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014) nebo z počítačových her. (Hindy23)
  • Purge Troopers mají černou zbroj a červené nárameníky. Jsou vycvičeni pro boj zejména proti členům Řádu a lidem citlivých na Sílu. Jedná se o elitní armádu, která podléhala přímo Inkvizitorům. Poprvé se objevila v marvelovské komiksové sérii o Darth Vaderovi. Svou herní premiéru si odbyla v „Jedi: Fallen Order“. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama