Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (424)

Psema 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška nové trilogie utrpení, pro uctívače původní trilogie pohřeb se vším všudy. Lucas je s konečnou platností senilní, jeho universum páchne infantilností a já se klepu radostí, že jsem tuhle stominutovou zhůvěřilost ve zdraví přežil. Lucas a spol. totiž překonávají sami sebe, když dokáží na celovečerní animované ploše představit minimálně dvě postavy, otravnější než Jar-Jar Binks a naservírovat příběh, který nejenže postrádá logiku, ale i atmosféru a "drajv" klasických Star Wars. Bitky jsou nudné, šermířské souboje smutně nedynamické a celé se to točí okolo hnusného červa, otravné padawanky a dětinského humoru z úst ukecaných separatistických droidů. Já že říkal, že je Epizoda I špatná? Oproti tomuhle je to dílo boží. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

UPDATE S tím jak se výrazně oživil svět Star Wars, jsem dal šanci i Clone Wars. Problém filmu je, že není plnohodnotným pilotem, přináší nějakou vedlejší dějovou linii, kde se kromě Anakinovy učednice neobjeví nic nového. Pokud ale Ahsoka měla být tím hlavním motivem, dostala žalostně málo prostoru. Kdo si navíc pročítá Wookiepedii narazí na bizarní historku jak se vůbec Clone Wars dostaly do kina. Co ale pořád platí - bitevní scény určitě nejsou infantilní, mají švih a queer Hutt Ziro je zkrátka geniální nápad. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Obočí nahoru za to, že se v těch sto minutách pořád NĚCO děje. Všechny čtyři palce dolů za to JAK se to děje. Epizoda I vám připadala infantilní? S Klonovými válkami Lucas vstupuje na území ovládané Teletubbies. Pryč je machrující Mace Windu, trhající na kusy imperiální droidy. Místo něj se připravte na fialovo-šedo-bůhvíjakou učednici, která je otravnější než Macaulay Culkin v říji. A prťavého Jabbu. A legrační průpovídky ve zmršeném dabingu. Ani ty úvodní rolovací titulky tu nejsou, protože by je asi ty desetileté děti neučetly. V důsledku ovšem nejde ani tak o rodinný podtón, odfláknutou animaci nebo Lucasovu senilitu. Tenhle průměrný televizní pilot zkrátka nemá v kinech co dělat. Netrestám ho za to nižším hodnocením, nekopu ho do slabin kvůli slavným předkům. Dávám mu to, co si zaslouží za to, že dělá z diváků nesvéprávné idioty. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že 3D Clone Wars budou na rozdíl od 2D verze i pro starší publikum než osmileté děti - nejsou, je to úplně stejně pitomé a infantilní. Čekal jsem že přestylizovaná podoba postav nebude nic moc, ale záběry na obří bitvy plně využívající cgi prostředí mě nadchnou - nenadchly, postavy jsou ještě hnusnější než v původních Clone Wars a vojáci i lodě vypadají a hýbou se jako plastoví igráčci... celkově je animace výrazně hnusnější než u některých moderních her a to jsou renderované v reálněm čase. Čekal jsem že i když selže všechno ostatní, tak aspoň klasické propriety SW světa budou na svém místě, aspoň minimální míru osudového příběhu podpořeného orgastickou hudbou pocítím... ne, ani ty úvodní titulky už tu nejsou. Huba nezní úplně zle, ale s klasickým SW stylem a jeho hudebními motivy nemá lautr nic společného. Celkově je to pitomá kravina pro děti ve které se budoucí Darth Vader chová jako největší loser a drsnější než on by snad mohla být i ta malá holka o kterou se stará, a ta se přitom pořád tváří jako infantilní cute dítě se svítícím klacíkem v ruce a tahá za sebou žvatlající hovno (= potomek Jabby Hutta). _Jako pilot bezejmenného seriálu pro děti to není úplná sračka, ale pánové, tohle přece nebudeme nazývat Star Wars. 3/10 ///// Repete po patnácti letech, po několikerém shlédnutí Clone Wars a Rebels seriálů, Disneyho hrůzovládě, a Filoniho výstupu k vrcholu s Mandalorianem: No... je to lepší, trochu. Ale k nejlepším úsekům CW seriálu tenhle úvodní film fakt nepatří, ani po těch letech. Kontext v rámci seriálu dojem zlepšuje hodně, to ano, stejně tak vědomí že příběhově mohou SW filmy klesnout do ještě mnohem většího bahna. Třeba charakterový vývoj Ahsoky, zpětně je vidět že prostě bylo potřeba aby na začátku byla otravný spratek, i když bolelo se na to dívat. Ale nic na světě neobhájí malého Jabbu, a ta zlá Huttka je taky hrozný cringe. Jako pár slepených epizod CW budiž - ale s tím že samotný CW seriál taky ze začátku nestál za moc a zlepšoval se až časem. A zlepšovala se drasticky i technická stránka, která tady na začátku byla zoufalá, fakt se divím že pustili do kin něco co už tehdy vypadalo jak špatně otexturovaná hra - a i proto byly tehdy lepší 2D animované Clone Wars. 5/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Animované Star Wars nejsou to pravé. Určitě ne pro mě. Animace mi nevyhovuje, jak by mohla a přijde mi taková, dost nevábná chvílemi a plná čar a nikde žádný oblouk :) snad kdo uvidí bude vědět, co myslím. Jinak postavy jsou fajn, namluvené hlasy jsou od původních herců a to je dost znát. Neumím si představit, kdyby tomu bylo jinak, ale chvílemi jsem se o to i bál. Dokonce potěšili i hlavní postavy, především nová padawanka budoucího Temného rytíře je velmi příjemná a její neustálá slovní přestřelka s Anakinem nemá chybu. Jinak tomu je u zbylých vtipných okamžiků, především od droidů, které svým trapným humorem opět (ano, už v pár okamžiků v nové trilogii bylo jaksi ... mimo). Infantilnost se však už díky použití animace nedá filmu upřít. Přesto všechno jsou Klonové války svým způsobem nadupané a využívají universa Hvězdných válek jak jen to jde a jako "pilot" seriálu působí jako zajímavé navnadění, které možná přiláká nové mladé fanoušky a některé starší nechá hodně chladné. Slabé 3* z lásky k Lucasovu dílu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (46)

  • Bílá čelenka a cestovní plášť, které Padmé nosí při návštěvě Zira Hutta, byly původně navrženy pro film Star Wars II: Klony útočí (2002), ale na plátně nebyly nikdy použity. V té době bylo zveřejněno několik snímků ze zákulisí natáčení, na nichž je Natalie Portman vidět, jak má na hlavě tuto pokrývku hlavy. (KGBelik)
  • Podle knihy „Star Wars: The Clone Wars: Visual Guide“ od Jasona Frye z roku 2008 bylo Rottovi Huttletovi v době jeho únosu deset let. Fryova kniha „Star Wars: The Clone Wars: Character Encyclopedia“ z roku 2010 upřesňuje, že Huttletové obvykle stráví prvních padesát let svého života dospíváním v rodičovském vaku, ale Jabba chtěl, aby jeho syn poznal život v galaxii dříve. (KGBelik)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama