Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

  • Česko Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba (více)
Trailer 2

V Galaktické republice přibývají neshody ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která zcela zablokuje mírumilovnou planetu Naboo. Zatímco kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, aby konflikt zažehnali. Na pomoc ohroženým se vydávají mistr Qui-Gon Jinn a jeho mladý chráněnec Obi-Wan Kenobi. Poté, co muži zachrání mladou královnu Amidalu, ztroskotají na pusté planetě Tatooine. Tam objeví devítiletého Anakina Skywalkera, mladého otroka, který vládne neobyčejnou silou. Anakin zvítězí v napínavém závodě kluzáků, tím získá svobodu a stane se učedníkem řádu Jedi. Všichni se pak vrací do Naboo, kde musí Anakin s královnou čelit masivní invazi, zatímco oba Jediové se střetnou se zákeřným nepřítelem jménem Darth Maul. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 299)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po skončení všech 6 epizod během dvou dnů a dvou dnů na vstřebání mohu říci, že první epizoda patřila mezi ty nejlpeší. Krásné představení galaktického světa, vizuální mistroství je zde nezpochybnitelné.Lieam Neeson je v téhle epizodě jednoznačně největší hvězda.Stejně jako triková část, mě nadchla ta hudební - Williamsova . ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klady a přínosy jedné z nejzářivějších filmových sci-fi ještě více vyniknou v 3D verzi, kterou jsem nedávno zhlédl. Působí to až neskutečně: dialogy i záběry jsou totožné, ale přesto se nelze zbavit dojmu, že člověk viděl dva zcela různé filmy. Ten dvojrozměrný, který je vzdálený a uvědomujeme si ho jako to, čím skutečně je: tj. jako pohádku, která je zajímavá obsahem a strhující výpravou a stavbami (filmovou architekturou, trikovými prvky). Ten druhý je důvěrnější: chvílemi jako bychom se pohybovali mezi starými přáteli, společně s nimi sdíleli jejich radosti i strasti a - poučeni znalostmi dalších pěti dílů - tušili hrozné konce většiny těch, kteří nám tolik přirostli k srdci. Také komerce má - povede-li se - co říci, rovněž ona dokáže vděčného diváka přivinout do své mateřsky teplé náruče. Nová technologie může být i objevným pohledem. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: George Lucas | Hudba: John Williams | Produkcia: Rick McCallum | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Lucasfilm | Rozpočet: 115 miliónov $ | Tržby: 1,027,044,677 $ || Lucas to mal nepopierateľne ťažké, znovunaštartovať megaúspešnú ságu, ale vlastne zase od začiatku. Padol do pasti modernej techniky, keĎ sa sústredil omnoho viac na výpravu a vymoženosti novej doby, než na herecké akcie, ktoré pôsobia umelosťou, bez prirodzených reakcií. Ono i staré 3 časti disponovali určitou infantilnosťou hereckej stránky, ale v Skrytej hrozbe je tento faktor na maximu. Príbeh i akcia samozrejme zaujme. Zelené pláne vyzerajú jak zo starej dobrej počítačovej adventúry Neverhood :) ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Nedustojny pokracovatel nejlepsi sci-fi sagy co kdy byla vytvorena. Spatny scenar, odporne kulisy a animace, nesnesitelny tupy Jar Jar Binks a vubec do nebe volajici kycovitost. Cloveku je skoro do breku. Po presne 10i letech, kdy to vidim asi po pate, dne 12.11.2013, jsem jeste vice znechucen a "jednicku" odmitam uznat jako radny dil serie. jedna hvezda jen za to, ze se tim SW restartovaly.. ()

Galerie (291)

Zajímavosti (170)

  • Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) je takzvaný grey (sivý) jedi. Títo jediovia sa úplne neriadia Kódexom Jedi, ale skôr tým, čo je správne. Môžeme ich označiť taktiež ako prostredníkov medzi temnou a svetlou stranou sily. (Bukysh)
  • Ve scéně, kde se královna Amidala (Natalie Portman) dívá z okna (20:06), má na šatech svítící baňky. Po její levé straně je vidět jejich napájecí kabel, který vede nahoru po schodech. (Matt7Joseph)
  • Během natáčení v Tunisku se zvedla písečná bouře a přes noc silně poničila všechny větší rekvizity, včetně kluzáků i samotného města. (fifox)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

01.04.2021

Jen pár dní poté, co studio Lucasfilm odhalilo kompletní obsazení nadcházejícího seriálu s Obi-Wanem Kenobim, přichází ze světa Star Wars další zpráva. Nového seriálu na streamovací službě Disney+ se… (více)

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama