Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 2

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (1 512)

JAn 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych křičet "je to skvělé, chci víc!", ale vlastně nemůžu. První dojmy jsou silně rozporuplné a ani den po projekci si ještě pořádně nesedly. Edwards je skvělý režisér a ona závěrečná dvacetiminutovka na Scarifu dokáže pěkně zvednout ze sedačky, ale jeho Rogue One není ani zdaleka tak strhující, jako Abramsova Epizoda VII, ať už jde o vyprávění či samotné postavy. Nehledě na odpudivého digitálního Petera Cushinga a... a další; v tomto případě ne vždy účel světí prostředky. Nebetyčným zklamáním je pak Giacchinovo neinvenční, nudné score. Pořád si ale myslím, že veškeré zmiňované nedostatky (s výjimkou Cushinga) jsou způsobené předně tím, že jsme pořád mimo rámec hlavního vyprávění a některé mikrosvěty holt nejsou tak epické. Teda alespoň napoprvé. Doufám... Druhá projekce snad všechno napraví. Snad... ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Je vcelku jedno, jak složená grupa prdprdká v raketce vesmírem ukrást návod na Smrdihvězdu, důležité je, že se podařilo lépe, než v posledních dílech ságy samotné, vyvážit patos, akci, infantilitu a triky. Nečekané plus - nejen, že tam klaďasové hynou jak Němci na dovče (tedy hoooodně), ale je přidána i otázka morálnosti konání zlého ve jménu dobra. Snad se z přemíry přemýšlení typičtí konzumenti komicků nesesypou. ()

Reklama

Nevada 

všechny recenze uživatele

Je to lepší než epizoda VII, ale zbytečné je to úplně stejně. Co víc říct o filmu, kde je nejlepší postavou robot, který má "jen" roli hláškujícího parťáka. Zajímalo by mě, kdy konečně nové Star Wars přestanou vykrádat staré Star Wars a vytvoří něco nového a zajímavého. (Ne, nemluvím o krádeži plánů samotné, ale o té spoustě scén, hlášek a záběrů.) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Trvalo to dlouhých 33 let, ale dočkali jsme se. Po Episodě 6 nejlepší filmový zářez do Star Wars univerza. Nepůsobí vyumělkovaně, nevypráví skrze dějové oslí můstky pro blbečky a s hlavními i epizodními postavami zachází neurvale a bezútěšně, tedy jako ve skutečné válce. Její rozjezd je možná příliš pozvolný (má jediná výtka), jinak je to čirá fanouškovská radost. S Garethem Edwardsem bych zašel rád na pivo, nejenže ve svém předchozím filmu jako jeden z mála pochopil poetiku původních japonských Godzill, ale ani Star Wars v jeho podání nevypadají jako kýčovitá omalovánka. Dejte mu další Star Trek! :o) ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zase bída. Je to sice na jednu stranu o málo lepší, než-li pokračování Star Wars, (což samo osobě je dost smutný) ale jinak nic víc. Z tohohle filmu vůbec neplyne, že jde o Hvězdný války. Odmyslím-li si ty lodě, nějaké ty kolny a názvy planet, bez problému by to mohl být jakýkoliv průměrný Sci-Fi film. Kam se sakra poděl Darth Vader ?! Proč se ve filmu k čertu neangažoval mnohem víc? Může se zjevovat jako hologram. Může klidně a bez problému se z hyperprostoru přesouvat během pár minut, tak proč tam k*rva byl jen ke konci a ještě navíc jen pár minut? Imperiální spolu-vůdce a nedělá pořádný kontroly, při výrobě zbraně hromadného ničení. Tak to je tady gól. ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • Iontová torpéda, která v tomto filmu Zlatá letka Y-Wingů úspěšně nasadila proti hvězdnému destruktoru, nebyla v expandovaném univerzu (v tzv. "Star Wars legendách") příliš obvyklá. Objevila se jen v několika dílech, včetně datadisku k videohře „Empire at War“ či „The Old Republic“. V Expandovaném univerzu bývaly Y-Wingy obvykle vybavené iontovými kanóny, které dosahovaly stejného efektu, tedy těžšího poškození štítů a možného zkratování elektroniky nepřátelských lodí, aby je bylo možné zajmout. Díky iontovým kanónům dokázala Nová Republika zajmout mnoho hvězdných destruktorů a bylo pomocí nich možné zneškodnit nepřátelskou stíhačku bez jejího zničení. Piloti Y-Wingů to ale většinou nedělali, pokud nedostali explicitní rozkaz k zajetí pilota, protože většině z nich dělalo zabíjení imperiálních pilotů radost (expandované univerzum není zdaleka tak černobílé jako kánon). (vojtaruzek)
  • K-2SO (Alan Tudyk) měl být původně imperiální protokolární droid podobný C-3PO (Anthony Daniels), ale po pár úpravách se z něj stal vysoký bezpečnostní droid. (Maulincio)
  • V trailerech se objevila scéna, v níž Jyn Erso (Felicity Jones) stojí tváří tvář stíhačce Tie. Tato scéna nebyla použita ve finální verzi filmu, která se promítala v kinech. (Veskoslav)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama