Reklama

Reklama

Indiana Jones a Chrám zkázy

  • USA Indiana Jones and the Temple of Doom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Indiana Jones se svým dětským společníkem Quanem prchají před čínským zločineckým gangem v doprovodu americké zpěvačky ze Šanghaje. K útěku použijí omylem letadlo, které patří právě šéfovi gangu, což se Indianovi a jeho společníkům nevyplatí. Piloti ze stroje vyskočí na padácích, když předtím vypustili z letadla všechno palivo. Hrozí katastrofa v podobě nárazu stroje do okolních hor. Indiana si však poradí. Společně se svými průvodci vyskočí z letadla v gumovém nafukovacím člunu, který je nejenom úspěšně dopraví na zem, ale díky tomu, že dopadne do řeky, je dopraví i do Indie. Indiana by nejraději pokračoval do Dillí a pak domů do Ameriky. Místní vesničané ho však požádají o pomoc v podobě záchrany vesnice. Vyznavači zla z nedalekého paláce ukradli totiž vesnici její kouzelný kámen, který vesničanům poskytoval ochranu a úrodu. Indiana se se svými průvodci do chrámu vypraví a zde brzy zjistí, že se ocitl přímo v hlavním sídle sekty Thuggů. Ti zde nejenom uctívají bohyni smrti Kálí, ale také zde v jakémsi tajném dole hledají poslední kouzelný kámen, který má dát jejich bohyni moc ovládnout celý svět. Indiana se zprvu snaží najít jak kámen nešťastné vesnice, tak zachránit dětské otroky, které Thuggové nutí v dolech rozbíjet kameny a hledat poslední kouzelný kámen. Velmi brzy jsou však Indiana i jeho průvodci Thuggy zajati a ti se z nich snaží udělat oběti své krvelačné bohyni... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (800)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhy dil Indiany Jonese se podle me trochu lisi od ostatnich dilu. Hlavni problem je pribeh, ac je temnejsi a misty docela drsnej, coz me potesilo a prakticky od zacatku do konce to je jedna velka jizda, poklady, ktere tu Indy hleda, nejsou nijak zasadni a prakticky 3/4 deje se odehravaji v chramu, misto aby se misto deje nekolikrat stridalo, jak je tomu zvykem u dalsich dvou dilu. A ac to zni divne, chybeli mi tu nacisti. Plusem je, ze opet vynikajici Harrison tu ma vyborneho zenskeho partaka, ktera obstarava vsechny komicke situace a dari se ji to dost dobre. Naopak ten prcek me misty rozciloval. Dalsi plus je hudba, ktera je o tridu lepsi nez v prvnim dile a triky, i kdyz ne o moc, jsou taky lepsi. Tenhle dil pro me o fous prekonava prvni dil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono to není tak známý, ale mnozí z vás to asi tuší. Tu scénu jak Indy skáče z letadla s raftovým člunem, protože padáky nejsou tak běžnou výbavou letadel jako raftový čluny, okopíroval Spielberg ode mě !! Já vždycky když někam letím, třeba do Španělska, koupím si letenku na let Praha - Lisabon a nad Španělskem pak vytahuju raftovej člun, poprosím letušku aby mě otevřela dveře a skáču i se člunem do Španělska, k smrti totiž nesnáším pasový kontroly. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Vydloubané oči v poledním menu a opičí mozečky jako závdavek? Děkuji nechci. Stejně tak byla hnusná ta ovesná kaše, kterou tam pojídal ten anorektický Ind, stejně tak mě štval smrad z toho slona, na kterým se klátila Kate Capshaw, stejně tak mě děsí vyrvaná srdce v rukou tlustého indického šovinisty. Přesto všechno, i když mi tento film rozhodil idylické dětství, dávám pět hvězd, protože takový první kontakt s americkým velkofilmem nejde nezažít. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Druhý diel tejto kultovej série sa až nebezpečne priblížil k béčkovej kategórií filmov, no našťastie duo Ford - Spielberg ho dokáže vždy v pravej chvíli vyzdvihnúť o pár kvalitatívnych stupienkov vyššie - a ak si k tomu pripočítame vynikajúcu výpravu, dostaneme veľmi slušný štvorhviezdičkový film, ktorý vás chladnými určite nenechá. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"It's okay, kid. It's me." V dětství byl "Chrám zkázy" mým nejoblíbenější dílem trilogie. Tuším, že to bylo tím, že se prakticky celý odehrává v dost exotickém prostředí a přišel mi tak hodně blízký žánru fantasy, který jsem v té době jako dítě v "komoušských" kinech dost postrádal. S odstupem času ho mám rád pořád stejně, i když v rámci trilogie je až třetím vzadu - v tom mám dnes jasno. PS : Na svou dobu úžasné efekty - především scéna s vozíky, to je nářez i po dvaceti letech. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (106)

  • Film se měl původně jmenovat Indiana Jones a chrám smrti. (Kulmon)
  • Amrish Puri (Mola Ram) si kvůli své roli oholil hlavu. Na diváky tím udělal takový dojem, že si po natáčení tento vzhled udržel a stal se jedním z nejoblíbenějších indických padouchů. (don corleone)
  • Viac ako 120 herečiek sa zúčastnilo konkurzu na rolu Willie Scott, ktorú nakoniec dostala Kate Capshaw. (WalterIK7)

Související novinky

Seznamte se: paní Jonesová!

Seznamte se: paní Jonesová!

18.03.2007

Pro obdivovatele sofistikované krásy a výjimečného hereckého talentu Cate Blanchett je tu senzační zpráva: držitelka Oscara za Letce právě podepsala smlouvu na účinkování ve čtvrtém Indiana Jonesovi!… (více)

Reklama

Reklama