Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (572)

JAn 

všechny recenze uživatele

Jerry Bruckheimer pro mě býval zárukou minimálně oddychové zábavy. Ale teď je jiná doba. Hosté přestali vyhazovat vrchní z restaurací, nicméně, stali se z nich diváci vyhazující peníze za sračky. A jednou z nich ´sou i noví National Treasure. Tolik demence, naivity, kýčovosti a mizerných hereckých výkonů koncentrovaných na jediný film ´sem už dlouho nezažil. Všichni pomáhají těm správným, a to včetně správňáckého prezidenta, ze kterého by si měl vzít ponaučení i G. W. Bush, Diane Kruger se přestala prsit ned zaprášenýma mapama a Cage opět dokazuje, že nejlepší léta svého umu už má za sebou. Tohle nemůže nadchnout ani onanující fanoušky Relic Hunters. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu nefunguje zhola nic, Nicolas Cage přehrává, ale ne tolik, aby to bylo zábavné, veškeré rébusy jsou přitažené za vlasy... Mimochodem, je to tak moc přehnané, že dostat se v tomhle vesmíru do dvou z pěti nejstřeženějších objektů na planetě je otázka pár minut plánování a když se něco podělá, tak co, máme hackera, který zvládne cokoliv a já začínám mít pocit, že hackeři jsou deus ex machina 21 století. Pak je tu pár totálně archetypálních postav, co nemají defacto žádný charakter a padouchova motivace a padoušství je tu na úrovni toho, jako kdyby se svobodná matka z Dolní Cerekve rozhodla spáchat vendetu na všech pracovnicích jednoty za to, že ji prodali dva zkažené pribináčky. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl, ovšem i tak jsem se výborně bavil! Nicolas Cage alias Ben bere ve dvojce více luštění na sebe, pomoc od Rileyho, Abigail a otce není taková jako v jedničce. I celá zápletka se mi zdála méně komplikovaná než v předešlém díle. Trošku mě zamrzel únos prezidenta, což už bylo docela silné kafe (i když, nebyl zas nějak strašně vymyšlený) a konečné rozhodnutí hlavního záporáka. Ovšem mám takovéto dobrodružné a svižné filmy rád, takže hodnotím vysoko..Pár nedostatků: 1) Když v jedné ze scén spadne Benovi baterka (ze skutečně řádné výšky), i po dopadu stále svítí, přičemž berme v úvahu z jaké výšky spadla a že během pádu několikrát narazila na dřevo. 2) Když na konci filmu dostane Riley auto od prezidenta, je možné vidět v odrazu prezident. 3) Automobilová honička v Londýně - Ben (Mercedes) a Mitch Wilkinson (Range Rover). Dochází k nehodě s autem s nákladem pivních sudů. Wilkinson do něj v jednu chvíli narazí, vidíme krásný detail, jak se roztříští levý přední roh vozu o nárazník a korbu náklaďáku. V následující scéně na mostě přes Temži je Wilkinsonův bourák téměř bez šrámů a i světlomet je celý! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím poznamenat, že nikdo z mých předků nezavraždil dne 4. 8. 1306 v Olomouci českého krále Václava III. a mám na to doma ve sklepě zavřených pět dosud žijících svědků. Ben Gates si však svědky neschovával a tak zase musel najít ten největší, nejvýznamnější a kdoví ještě jaký poklad, aby očistil jméno své rodiny. Kupodivu se mi to jevilo zábavnější než první díl, dvojité partnerské narážky měly šťávu, za indiciemi jsem se mohl mrknout trochu po světě, pokochal jsem se únosem amerického prezidenta a hláškující Bartha mne vyloženě bavil. Proti tomuto způsobu hledání pokladu nemám vážnějších výhrad. Tedy pomineme-li historii a soustředíme se na pohádku. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V dnešní době existuje jedna velmi oblíbená zábava. Jistě jste o tom už slyšeli, možná se i zúčastnili. Na startu se sejde několik týmů, dostanou šifru a její vyluštění jim řekne, kam jít dál. Tam dostanou další šifru. A tak dále... V tomto filmu jsou týmy dva, jeden těch četných, lepších a chytřejších, druhý nehraje fér. V cíli doufají klaďasové očistit pověst svého prapředka, zatímco záporáci, pokud se nepokojí s pouhou hromadou zlata, nejspíš chystají nějaké nekalé rejdy. Šifry a puzzle nepřipravili usměvaví pořadatelé, ale slovutní muži historie, kteří takto vybíjeli svou přebujelou tvořivost. Jen ta milostná zápletka se nějak do noční šifrovačky nehodí. Ovšem v laciném americkém filmu nemůže chybět... Dost řečí, na to, že tenhle film nestojí za nic, jsem se rozpovídal přespříliš. Silná *. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Scéna, v níž hrdinové lijí vodu na kameny, aby se dostali k pokladu, byla natočena na jezeře Sylvan Lake v Jižní Dakotě. Ve stejném státě - a jen několik desítek mil od tohoto místa - je i národní památník Mount Rushmore, který se ve filmu také objevuje. (Narcis)
  • Helen Mirren (Emily Appleton) byla díky roli ve filmu Královna (2006) pozvána na setkání s královnou Alžbětou II., ale nemohla se zúčastnit, protože právě v Jižní Dakotě natáčela tento film. (c.tucker)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama