Reklama

Reklama

Lovci pokladů

(seriál)
  • Francie Relic Hunter (více)
Fantasy / Mysteriózní / Dobrodružný / Akční / Sci-Fi
Francie / Německo / Kanada / USA, (1999–2002), 48 h 38 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Gil Grant

Hudba:

Donald Quan

Hrají:

Tia Carrere, Christien Anholt, Lindy Booth, Tanja Reichert, Juan Carlos Velis, Tony Rosato, Louis Mandylor, Thomas Kretschmann, Simon MacCorkindale (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Do dobrodružných výprav za poklady se žene americká archeoložka Sydney Fox (Tia Carrere) se svým poněkud zbrklým a nešikovným asistentem Nigelem Bailey (Christien Anholt). V každém díle se vydávají po stopách nějakého vzácného artefaktu, pokladu. V cestě jim však vždy stojí zloději pokladů, kteří chtějí poklad prodat. Nesmí chybět ani jejich sekretářka Claudia (Lindy Booth) - mladá rozmazlená dcera boháče. Ve třetí řadě jí nahradila Karen Petrushky (Tanja Reichert), která se více podobá stereotypnímu standardu "sexy sekretářky". Seriál má tři řady, každou po 22 dílech. Na vzniku se podílela americká, kanadská a francouzská televize. (Košoun)

(více)

Recenze (162)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ľahký a nenáročný dobrodružný seriál na nedeľné popoludnie, ktorý čerpá z viacerých zdrojov, no najmä z postavy Indiana Jonesa. Tia Carrere v roli (akčnej) archeologičky Sidney Fox je dobrá a Ch. Anholtom (jeho asistent, ktorý takmer vždy sa bojí) sa skvele doplňovali. L. Booth (a jej výkon) však mi nesedel. Posledná séria v kvalite nevyrovnala k predchádzajúcim. Pre Indiana Jones-based seriály mám slabosť a aj z hľadiska nostalgických dôvodov je to u mňa za „tri“. P.S.: Úvodný soundtrack nemá chybu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Dva lovci pokladů na výpravách za dobrodružstvím. Drobná prdelka, hladká tvářička a neustálé obavy - to je (k radosti feministek) ta mužská část dvojky. Tia je tu zase k radosti zvláště chlapského publika. Snědá kráska a nesmělý pomocník už patří mezi klasiku. A to, že nenašli do těch mnoha a mnoha dílů zrovna nejlepší scénář? Kdo by to byl čekal, že? I tak je to ale plnohodnotná oddychovka.. ()

Reklama

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Nie je to nehorázne úžasný seriál s prepracovaným scenárom a strhujúcimi výkonmi, ale veľmi rád som to kedysi pozerával a stále si aj rád pozriem. Seriál ťahá hlavne Sydney, takže ak vám je exotická profesorka histórie proti srsti, nebudete moc nadšení, ja by som však takú profesorku a také hodiny bral všetkými desiatimi. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Variace na Indiana Jonese... profesorka archeologie je tentokrát žena, Sydney Fox a jejím pomocníkem je nešika Nigel Bayley. Kdyby tak měl tenhle seriál pořádný scénář, ale to se bohužel nestalo. Každopádně oba představitelé hlavních rolích jsou relativně pohlední, takže alespoň koukat se na to dá. Seriál typu oddychovka, už jsem viděla i horší. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomb Raider měl úspěch, tak proč se nepokusit o seriál podobného charakteru? Tia Carrere byla totální sexsymbol a Christien Anholt toho vtipnýho ňoumu hrál skvěle. Zvlášť on se postaral o to nejlepší, co seriál nabízel. Jeho prvoplánový humor mi tam prostě seděl. Všech 66 dílů jsou prostě malé epizodky, které se nikdy nezlomí do nějakého většího příběhu. Vztahy mezi postavami se nikam neposunou, žádný příběh taky nepřináší. Prostě 66x se tihle dva někam dostanou, něco získají, někdo jim to vezme, a oni to na konci získají zpátky. Mezi tím utíkají, bojují, Sydney kope jak Van Damme (občas přepere i nějaký ty vojáky) a celý to máš ten šílenej guilty pleasure feeling. Buď se vám to určitým způsobem bude líbit, nebo to budete nesnášet. Jako kulisa k různým jiným činnostem jsou "Lovečáci" fajn. Takže Nigele a Syd, díky! Byli jste jak Lara Croft :-) ()

Galerie (143)

Zajímavosti (7)

  • Trinity College, teda univerzita, v ktorej pracuje Sydney sa nachádza v areáli University of Toronto v Kanade. (Greenpeacak)
  • V epizodě "Příběh lásky" si lze v tajné komoře, v níž se nachází prsten, všimnout obrazu "Dáma s hranostajem" malíře Leonarda da Vinciho. (fifox)
  • Seriál inšpirovaný úspechom hry "Tomb Raider". (rador)

Reklama

Reklama