Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (920)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející akčnák o hezkém malém klukovi, který zničí, na co přijde... kolo, loď, letadlo, hrobku apod. A celkem mu to i slušelo, pekáč buchet, bicáky, véčko,.. zřejmě slušný oddíl na chlapce s 50kg :o) Každopádně nejdůležitější zápletka nebyla dořešena (možná pootevřená vrátka pro druhý díl?) ... vyhrála těch 600 liber? :o) Ale teď vážně.. Na nový Tomb Raider se hezky dívá, ale nedokážu se rozhodnout, jestli se bere moc vážně, nebo si na to jen hraje. U podobných filmů mám radši, když jsou přehnaný a je to jejich záměr.. Alicii mám ráda, ale v té roli mi taky úplně nesedělala, nicméně si zaslouží můj obdiv. Celkově mě film nijak neohromil, jenže já nejsem náročný divák, takže se mile ráda podívám znovu a budu se těšit na pokračování :o) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Lara Croft a První křížová výprava? Tak trochu. Na Indiana Jonese to samozřejmě nemá, Tomb Raider je ale nejlepší videoherní film všech dob a velká dobrodružná pecka. Hned zkraje mě překvapilo, jak dobře tu šlape akce, hlavní hrdinka i všechno kolem. A s přibývajícími minutami je to jen a jen lepší, protože se každé rozhodnutí, které tvůrci Tomb Raidera udělali, promění ve správnou volbu. Ať už film potřebuje špetku emocí, cool moment nebo solidní dialog, vždycky se neohroženě míří do černého. Lara tak konečně zlomila "videoherní kletbu" a měla by potěšit nejen fanoušky (nových) videoher, ale i řadové diváky, kteří prostě vyrazí na akčňák s tajuplnou hrobkou. (8/10) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEMĚLA JSI SEM JEZDIT. ALE JSEM RÁD, ŽE JSI TADY… /// Tomb Raider – to je v první řadě mladá, hezká, nadaná a populární Alicia Vikander, hafo CGI, navozující, spolu s lokalitama, dobrodružnou atmosféru a soundtrack. Líbí se mi začátek. Má tempo a vtip, navíc se těším, až se na plátně objeví Daniel Wu a že za to vezme jak se na „žluťáka“ sluší a patří. Nedočkal jsem se. (Trochu mi to vynahradil Walton Goggins, kterej v roli záporáka dokázal vyloudit pár agresivních emocí.) Gró příběhu se odehrává na ostrově, kde na Laru čeká překvapení. Bohužel spolu s ním přichází i šutrák úrazu. Nudný pasáže, ve kterejch je třeba si všechno říct... a pak scénáristický nesmysly, který naplno odhalujou triviálnost zápletky a pravej důvod, proč je slečna Croft zpátky. Jednoduše řečeno – tam kde takovej Indiana Jones vždycky triumfuje, Tomb Raider ztrácí. Scénář je z toho slabšího soudku, ale hravě trumfne ty předešlý filmy. I z toho důvodu můžeme brát návrat herní legendy na stříbrný plátno jako vcelku vydařenej. Film není úplně debilní (taky by se dalo napsat, že je celkem dobrej – záleží na úhlu pohledu). Najdou se okamžiky , který nutí diváka Laře držet palce - aby nespadla…, aby ji netrefili, aby ... prostě aby přežila. Je to fajn, i když je jasný, že míra zranitelnosti je tady posunutá na vyšší level. Znalce jistě potěší těch pár pasáží, který na hru ukazujou. A jsem fakt zvědavej, kam tuhle postavu Alicia Vikander posune v případným pokračování. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pařil jsem!. 2.) Vzrušujou mě holky v kraťasech a bez podprdy. 3.) Fotr mi zmizel na nějakým podělaným ostrově (zanechal po sobě Rubikovu kostku…). /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jasně, že na odpad to úplně není, ale já ho za tu nulovou snahu a invenci prostě dám. Uráží mě totiž, že někdo ještě vrazí do kin film bez pořádné akce bez aspoň špetky nápadu a bez jakéhokoliv odlehčení, který se navíc ještě tváří jako by byl lékem na rakovinu. Původní verze s Angelinou je taky kravina, ale tam si aspoň ten film na nic nehraje. Jo a viděno v Imaxu, to jenom až mi bude zase psát nějakej vocas, že jsem to neviděl.5% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Top Rajda je zpět a i když má oproti Angelíně o dva torpédoborce méně, přijde mi mnohem přirozenější a šukéznější, takže bych jí pohonila i ten liščí ocásek...pardon zasnila jsem se...Celkovej zrod Lary se mi překvapivě líbil a i ta krása v tom, že několikrát dostane dost po hubě z ní dělá víc reálnou postavu, kterou bych s láskou vylízala (myslím z těch ran...fakt). Skoro soukmenovec Daniel Wu je bezva jako vždy a bonus, že hlavní hrozba celýho světa je japonská kost, to už byla třešnička na dortu. Skutečnost, že Lara se drápe do každé díry, kterou vidí, značí že je to zvědavá mrška a ten hlavolam falickýho vzhledu rozluštila taky hned, takže co dodat. Nová Top Rajda se vyvedla lépe než jsem štěkala a Goggins jako záporák byl ještě víc slizkej než Babiš při volebních slibech. Po všech směrech koukatelný a jsem zvědavá do jaký díry Lara vleze příště. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (26)

  • V roce 2007 koupila společnost Warner Bros. Pictures filmová práva na „Tomb Raidera“ od Paramount Pictures (čtyři roky poté, co Angelina Jolie odstoupila z role Lary Croft po druhém filmu) a v roce 2009 koupila polovinu práv také společnost Metro-Goldwyn-Mayer. V roce 2011 získala práva na natočení filmu také společnost GK Films s tím, že film bude distribuovat buď MGM, nebo Warner Bros. (Varan)

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama