Reklama

Reklama

Šifra Karla Velikého

(TV film)
  • Německo Die Jagd nach dem Schatz der Nibelungen (více)

VOD (1)

Historik a archeolog Eik Meiers se snaží dokázat, že poklad Nibelungů existuje. Na světě jsou stále lidé, kteří jsou ochotni obětovat cokoliv, jen aby ho získali. Když při jedné z dobrodružných výprav za bájným pokladem tragicky zahyne jeho žena Marie, Eik se rozhodne opustit místo historika, vzdává se své touhy a rozhodne se žít pokojným životem spolu se svou malou dcerkou. Po deseti letech historička Katharina Bertholdová objevila v místech, kde zemřela Marie, zasypanou kryptu. Eik se zprvu odmítá do bádání zapojit, ale když tam nalezne prsten manželky, rozhodne se v práci, kterou tolik miluje, pokračovat. Nápomocen mu má být přítel a mladý badatel Justus. O poklad usiluje zločinecká banda dr. Brenera. Nezáleží mu na tom, jak poklad získá, použije k tomu peníze i násilí. Chce především získat ampulku Dračí krve, která má nadpřirozenou léčitelskou moc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Eco pri potulkách v pražskom cintoríne naznačil z historických faktov, že Nemec to je „tvrdý“ národ bez štipky kultúry s hrozným jazykom (súhlasím, mal som ho 13 rokov a neviem z neho nič). No vyviesť z vašej komfortnej miery môže fakt, že Nemci v poslednom európskom prieskume vyšli ako najsympatickejší národ. V globálnom pohľade na súčasné pretvarovanie sa v šetrení , alebo práceschopnosti a hlavne nášho odbytového trhu môžeme súhlasiť. Vo filme je to horšie. Na megatony katastrofy, čo dokážu Nemci vyprodukovať, sem-tam zablyskne nádej ( lola, 3.ríša, životy tých druhých). Nemci tak skúsili, že po Croftke, Indymu, Hunterovi, Quatermainovi, knihomoľovi, nájdu aj svojho archeológa. Našli, mal by mať však skôr vlastnú pizzeriu. Dejová a napäťová(?) linka nefunguje, zlo neexistuje, trojica muž žena debil je nemecko-herecky trápna. Jediný uznanlivým faktom zostáva, že zbytočne sa nepoužívajú lacné digitálne triky (ako príšery, zjavenia, sopky....), ktoré skôr špatia lacnejšie výpravné archeologické americké či britské filmy. Pocit smiechu človek zažije mnohokrát, no v jednom som sa nesmial. Čo by som ja ako slovenský archeológ hľadal? Stopy po škaredom Štúrovi a jeho tajomnej (a určite zle napísanej ) zbierke básní ? Ovčie rúno zo zakliateho liptovského salaša? Pravdivý text Matušku, ktorý zázračne vyvolá pocit patriotizmu? A kde by som nachádzal stopy: v zhorenej Krásnej hôrke, v dezolátnom Betliarskom parku , či v bratislavskom humne (ten akože štvorcový hrad)? Nefunkčnej dargovskej veži, alebo zhrdzavenej bebravskej mohyle? Je to ojedinelé, že takéto kauzality sa objavujú pri sledovaní tohto nedostatočného nemeckého pokusu. ()

VanThomass 

všechny recenze uživatele

Tak k podobným německým filmům přistupuji celkem skepticky, protože se vždy jedná o chabé napodobování amerických originálů. Ani zde se nejedná zprvu o vyjímku a dost věcí je podobných jak z Lovců pokladů, tak Šifry mistra Leonarda. Ovšem film má i svoje osobní "kouzlo" a např. hudba by mohla klidně konkurovat americké tvorbě. Zkrátka je to je to celkem poutavý film, který určitě překvapí. Sice nevím, zda se na něj někdy ještě podívám, ale na zpříjemnění odpoledne stačí. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený a zábavný film (vzhledem k zemi vzniku). Má to pěknou zápletku i prostředí, ovšem místy to působí moc natahovaně. Každopádně JE to dobrodružné, je v tom trocha mystiky a jako celek to nepůsobí vůbec špatně. Hledání pokladu nikdy nezklame, napodobuje to spoustu podobných filmů, ale tak nějak jim to nedělá ostudu. Opravdu klenot mezi německou tvorbou. Je to zábavné, je to chytré, napínavé, dlouhé. 65%. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Kultova stanica RTL sa podielala na tomto filme a neslapla uplne vedla, aj ked to tiez nebol vynikajuci film. Dobrodruzne filmy na sposob Indiana Jonesa mam rad a tento sa mu aj troska podobal, aj ked na Indyho vobec nema. Tomuto filmu chybali napinavejsie sceny, ktore su tu, ale nieco im chyba, co by vas prekvapovalo neustale na kazdom kroku, ktore urobili hrdinovia tohoto nemeckeho filmu. Niektore sceny boli vydarene, co sa tykalo zahadnych rebusov v rozlusteni zahad okolo pokladu Nibelungov, ale niektore zas boli slabe, hlavne na tych stracich skalach ma to moc nebavilo, ako aj zaciatok filmu. Vyzeralo to take narychlo urobene a nie moc kuzelne ako napriklad tie katakomby, kde objavili mrtve tela bojovnikov stojacich v stenach vsade kde sa clovek pozrel. Keby sa to vsetko nieslo v takomto duchu dobrodruzstva, tak to by uz bolo nieco ine a mohol by tak aj konkurovat Indiana Jonesovi. Zaverecne finale tiez nebolo najhorsie, ale dalo sa to aj urobit napinavejsie. Na televizny film to vobec nebolo spatne, co ma aj dost prekvapilo. Takze moje hodnotenie je pozitivne a som rad, ze som mohol vidiet tento film, aj ked nepatril medzi to naj, co sa tyka dobrodruznych filmov. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná honba za bájným pokladem tentokrát v německé televizní produkci. Ano, je to tak. Němci když něco točí a může to být cokoliv a o čemkoliv, je to jedině pro televizi. Tento počin podle očekávání nepřináší nic nového, nic překvapujícího. Vše už tu bylo z Hollywoodu. Neznamená to však, že by to bylo nějak špatné. Ba naopak. Televizní výprava je tu krapet znát, ale není to zase až tak hrozné. Scénář je propracovaný a dobře se na to dívá. Za žádnou cenu se tu netlačí na pilu. Vyprávění příběhu si drží své přirozené tempo a nikde neuhýbá. Akčních scén tu moc není, ale to ve vyprávění nevadí. Nakonec, kde je psáno, že to musí být vždycky ohromně akční. Hlavní je děj a ten je výborný. Vznikla tak pohodová televizní oddychovka, která svou zábavností neurazí a bez problému se může řadit mezi ostatní snímky tohoto druhu. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama