Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (587)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $120miliónov║ Tržby USA $148,648,820║ Tržby Celosvetovo $407,141,258▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,684,685║ Tržby za predaj DVD v USA $4,047,533║ Strašne tuctová zívačka, v kine by som na tom zaspal. Ruben Fleischer zas a opäť potvrdil, že je režisér bez nápadu. Tom Holland je v danej úlohe zle vybraný, nevýrazné chlapča na mužskú úlohu. Tváriť sa len na oko drsne asi moc nestačí. /40%/ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Počítačové hry jsem nehrál, tudíž nemohu v případě filmové adaptace Uncharted porovnávat. Po většinu stopáže jsem si ale říkal, jak je ten film neuvěřitelně pitomý - v dobrém, ale i špatném slova smyslu - jelikož se v něm většina scén děje prostě jen tak, aby se (vůbec) něco dělo. Uncharted nepostrádá akci, ani napětí, bohužel ale ani spoustu nelogických momentů - kdo ví, jestli to ale nebyl tvůrčí záměr. Sekvence s loděmi měla říz, zatímco scéna s letadlem byla over the top. Herecky, nebo spíše "herecky" mě nejvíce (a to i na tak malém prostoru) uspokojil pan Fousek. Ve výsledku je to blbinka srovnatelná s Larou Croft, tak akorát na jedno zhlédnutí. Závěrečný "cliffhanger" zaváněl pokračováním, budou-li peníze. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Uncharted se konečně dočkalo filmového zpracování. Bohužel to ale není taková pecka, jak jsme doufali. Hru neznám, takže jsem možná ve výhodě. Tomu Hollandovi role Nathana Drakea docela sedne a Mark Wahlberg mu dobře sekunduje. Ve filmu spíš pokulhává příběh. Celou dobu totiž hledají ono ztracené Magalhãesovo zlato. Honba za pokladem je celkem zajímavá, ale něco tomu chybí. Neustále musí překonávat překážky a zakusí i zradu. Antonio Banderas ale v roli záporáka působí spíš úsměvně. Celé to vyvrcholí velkolepou akcí na Filipínách, která je lehce přepálená. Možná bude pokračování. Taky je tam dost popkulturních odkazů. "Mám strach z jeptišek." ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Fifty-fity? Si zdrogovaný? Dostaneš 10% a nazdar.“ Vlastne som bol až prekvapený, ako sa mi to páčilo, aj keď na 4* to napokon predsa len nemalo, hoc veľa k tomu nechýbalo. Bolo to strašne neoriginálne, ale zároveň natoľko suverénne natočené a tak dobre zahraté, až som mal dojem, že čosi také vidím prvý raz v živote. Akcia je v úvode brutálne počítačová a bál som sa, že to taká zostane. O to milšie ma prekvapilo, že v „následnom“ filme bola vcelku realistická a presvedčivá, s dôrazom na kaskadérske výkony reálnych ľudí a nie CGI. Medzi Hollandom a Wahlbergom to iskrí tak dobre, že keď sa Wahlberg občas vytratí z deja, tempo brutálne vädne. Oceňujem WTF vtipy (mačka, prízvuk, „Vidíš niečo divné?“). Chápem, že u tohto druhu filmov „asi“ netreba mať prehnané očakávania, tu už ale aj mne vadilo, aké jednoduché bolo napr. ukradnúť špičkovo zabezpečený artefakt atď., to už bolo vážne niekde na úrovni Lovkyne tajomstiev s Tiou Carrere. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 50% | Uncharted hry jsem nikdy nehrál, takže nemám prakticky žádný vztah k téhle značce ani jednotlivým postavám. Možná i proto mi tahle adaptace nepřijde až zas tak hrozná a pouze veskrze průměrná. Nenudil jsem se, především díky tomu, že to má celé docela dobré tempo, ale mozek jsem raději moc nenamáhal, protože scénaristických failů je tady více než dost - jak se dostali do kufru auta? Proč na konci filmu vyměnit záporáka s celkem dobrou motivací za záporáka, který nemá víc charakteristiky než jen "žoldák"? Ani ta akce nedokáže ničím překvapit a mám pocit, že nebýt toho jak kopírují hry, byla by ještě o dost horší. Celkově jde o prostou a nenáročnou jednohubku, kterou si užijí lidi, kteří od ní nečekají více, mají rádi dobrodružné filmy a Toma Hollanda. Fanoušci her budou nejspíše rozčarováni, ale na druhou stranu buďte rádi, že jste dostali aspoň tenhle průměr - jako fanouškovi Monster Hunter her mi věřte, že to mohlo být i horší... o dost horší. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Film slouží jako prequel ke hrám. (LUKICKK)
  • Muž, který po havárii letadla krátce mluví o podobné zkušenosti s Natem (Tom Holland) a Chloe (Sophia Ali), je herec Nolan North, který hlavního hrdinu dabuje v předlohových videohrách. (MatyM)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama