Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (588)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ruben Fleischer natočil videoherní adaptaci slavné hry Uncharted a byť film kletbu filmů podle her neprolomí, jedná se o sympatické a zábavné dobrodrůžo, které jednak v kinech chybí a rozhodně hře nedělá ostudu. Režiséra mám v oblibě, jeho Gangster Squad, Zombieland i Venoma mám rád a Uncharted v pohodě může stát po jejich boku. Tom Holland je skvělý a spěje ve velkou osobnost a výborně mu sekunduje i Mark Wahlberg, který je zábavnou složkou celého filmu. Ženské postavy až tak nestrhnou a záporačka je trochu nevýrazná, ale to zvládnu překousnout. Film má sympatický vizuál, solidní tempo, zábavné postavy, poutavý příběh i solidní akci, byť jsou jen 2 pořádné, ale finále je dostatečně dlouhé, nápadité a dostatečně epické ( narážka na Piráty z Karibiku potěší) a pár easter eggů na hru taktéž. Je to docela srovnatelné s nedávnou adaptací Tomb Raidera a za mne určitě lepší než poslední dobrodružné filmy s the Rockem. Bavil jsem se slušně a je skvělé být po delší době opět v Kině! Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Taký mix Indyho, Lovcov pokladov, alebo Tom Raidera. Každý s týchto filmov ma bavil a takéto dobrodružné jazdy mám rád. Hru som síce nehral, ale to ani nie je nutné. Príbeh je taká klasika o stratenom poklade, akcie je dosť. Je zábavná a pekne natočená (kamera, strih). nechýba je nápad, dobre prostredie plné podzemných chodieb, pavučín, či exotických miest. Casting je sympaticky a duo Holland a Wahlberg ma dosť bavili, škoda Antonia, bez neho ma to už toľko nebavilo. Dĺžka filmu akurát, nenudil som sa, celkom dobre to plynulo, pri tom príbehu, vtipoch, či akcii. Záver je trošku prehnaný a na finále sa dobre pozerá, ale mohlo to byť menej pritiahnuté za vlasy. Tak či tak, teším sa na dvojku. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. 75% - 4* ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako... Jako hodně moc *zííív" více než co jiného. Nemá to tempo, švih, charisma (a není to jen o nefungující dynamice Holland/Wahlberg) a kvůli okaté digitálnosti je to trestuhodně neživotné. Ve výsledku to není ani dobrý dobrodružňák a ani dobrý zástupce filmů dle videoher, ale spíše novodobý Hudson Hawk. To Tomb Raider s Alicií dopadl v těchto ohledech výrazně lépe. Raději si na YouTube pustit sestřih "Uncharted 4 all/best cutscenes 4k PS5" a je to to samé; jen o poznání našlapanější, navzdory delší stopáží lépe ubíhající, s fungujícími emocemi, lépe zahrané i napsané (speciálně dialogy!), se zdařilejší režií (o výpravě ani nemluvě) a paradoxně méně digitálně působící. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nejhorší je ta přepálená akce na začátku/na konci, jinak je to vlastně docela neurážející film. Což mě překvapuje, protože jinak mně filmy s Markem Wahlbergem obvykle uráží docela hodně. Ale tady není moc za klaďáka, a ani ho film nebere moc vážně, takže je snesitelný - a docela k němu sedne i ten Tom Holland ve své typické poloze rádoby roztomilého blbečka s talentem na fyzickou grotesku. Příběh je pitomý, ale ne tolik jako u další nedávné "jakože-Indiana Jonesovky" Red Notice a odsýpá docela svižně a se zábavnou akcí... dokud se zase nepřepne do čistého digitálu a nezačne padat z letadla. Úplné finále je ale už natolik over-the-top že přechází pomalu do animované grotesky, a jako takové už je stravitelnější. 6/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mix Indiana Jonese, Šifry mistra Leonarda a Pirátů z Karibiku vypadal lákavě. Příběhy ve stylu Lara Croft a další dobrodružné klony slibují většinou akci, napětí a notnou dávku fantazie. Bohužel, tenhle kousek zůstal na půl cesty. Místy neuvěřitelně užvaněné a utahané, že člověk netrpělivě očekával akci, po níž film opět upadl do letargie. Ale je fakt, že z těch pár scén, co za to stály, by se dal sestřihnout zábavný film. Bondovské opuštění letadla, dovádění na obřím lustru, pěší naháněčka v Barceloně nebo závěrečná honička byly fajn. Postavy ovšem byly veskrze prohnilé, podlé, úskočné a zlotřilé. Jen Nathan se poněkud vymykal, jenže zase byl divný. A poměrně často jsem viděl místo něj Spider-Mana... A celkový dojem už nedokázala vylepšit ani mezititulková scéna. Ještě že jsem tentokrát kino vynechal, byť vrtulníková akrobacie mohla na velkém plátně vypadat dobře. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Ještě než byl Mark Wahlberg obsazen do role Sullyho, měl původně ztvárňovat hlavní postavu Nathana Drakea. (mokki5)
  • Na Nateově kufru ze sirotčince si lze všimnout samolepky s logem studia Naughty Dog, které je autorem mj. právě videoher „Uncharted“. (MatyM)
  • Natáčení započalo 15. července 2020, tuto zprávu nám oznámil Tom Holland na svém instagramu. (ČSFD)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama