Reklama

Reklama

Secret of the Incas

  • USA Legend of the Incas (pracovní název) (více)

Obsahy(1)

Americký dobrodruh Harry Steele (Charlton Heston) si vydělává na živobytí jako turistický průvodce v Cuscu v Peru, ale plánuje, že zbohatne tím, že najde Sunburst, poklad Inků. Má starověký vyřezávaný kámen, který zobrazuje poklad Inků, ale nemá prostředky k cestě za ním. (sator)

Recenze (9)

majo25 

všechny recenze uživatele

Taký nenáročný dobrodružňák s presne daným šablónovitým dejom. Štúdiové scény jasne prevládajú, akurát tu by si to pýtalo hlavne tie exteriérové. Mladý Heston v roli, ktorá je šitá presne na neho - trochu vynaliezavý frajer, trochu "bad boy". Nechýba krásna žena, ktorá hl. hrdinu zvedie a na ktorú sa dobre pozerá. Chýba však viac akcie a väčšie vzrúšo. A ako päsť na oko pôsobí afektované pseudospievanie miestnej domorodky. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Charlton Heston jako prototyp Indiana Jonese, který -jak vidíme- vznikal již v roce 1954! Autentické Machu Piccu se tu také objevuje, a to 12 let před Marischkovým Pokladem Inků. Inu, nic nového pod sluncem. Škoda, že je toto poměrně významné filmové dílo u nás takřka neznámé... ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Secret of the Incas je společně s China (1943) a Sierra Madre (1948) údajně jedním z inspiračních zdrojů dua Spielberg/Lucas což je ostatně celkem patrné nejen ze samotné vizáže hlavního hrdiny. Je tu sice o dost méně akce než v Indym a více blábolení, napětí to ale vůbec neubírá, spíš naopak. Hlavní hrdina v podání Hestona je dokonale okouzlující parchant. Vážně jsem si do úplného konce nebyl jistej jak se zachová. Jediný k čemu mám malou připomínku jsou ty vrcholně otravný hudební čísla v podání Yma Sumac. Přejdu-li to že její herecký projev na obrazovce absolutně nekoresponduje s jejím zpěvem (a působí to celkovo dost směšně), hudba kterou slyšíme ač je nádherná, připomíná spíš klasiku než indiánské popěvky. Jinak jde ale o parádní dobrodružnej film, který by si opravdu zasloužil trochu více pozornosti. Hondnocení mezi 4-5* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film, v němž se toho ovšem navzdory stominutové stopáži pohříchu málo děje. Jasně nejlepší je kreace Charltona Hestona, jehož "Call me Harry" Steele je dobrodruh, podvodník, tak trochu manýristický drsňák a navíc charizmatický sympaťák k pohledání, od kterého Indiana Jones kromě povahy převzal i garderóbu (včetně fedory). Z ostatních postav zaujme asi jen idealistický archeolog v podání Roberta Younga a pohledná Nicole Maurey. Film se rozjíždí vcelku slibně a vše, co se odehrává v Cuzcu, snad i trochu připomíná Casablancu. Po třičtvrtěhodince se dostaneme mezi indiány v Macchu Picchu, potkáme v neskutečných výškách zpívající kněžku, objeví se nějaký ten padouch, kterému jde o zlato... Jenže to je jen pár momentů, zbytek je dosti plytký, scénář je zbytečně "kecací", na akční scény rovnou zapomeňte... Je-li film chvílemi alespoň vtipný, stane se tak vždycky zásluhou Charltona Hestona, který právě přes zuby cedí nějakou suchou hlášku. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama