Reklama

Reklama

Šifra Karla Velikého

(TV film)
  • Německo Die Jagd nach dem Schatz der Nibelungen (více)

VOD (1)

Historik a archeolog Eik Meiers se snaží dokázat, že poklad Nibelungů existuje. Na světě jsou stále lidé, kteří jsou ochotni obětovat cokoliv, jen aby ho získali. Když při jedné z dobrodružných výprav za bájným pokladem tragicky zahyne jeho žena Marie, Eik se rozhodne opustit místo historika, vzdává se své touhy a rozhodne se žít pokojným životem spolu se svou malou dcerkou. Po deseti letech historička Katharina Bertholdová objevila v místech, kde zemřela Marie, zasypanou kryptu. Eik se zprvu odmítá do bádání zapojit, ale když tam nalezne prsten manželky, rozhodne se v práci, kterou tolik miluje, pokračovat. Nápomocen mu má být přítel a mladý badatel Justus. O poklad usiluje zločinecká banda dr. Brenera. Nezáleží mu na tom, jak poklad získá, použije k tomu peníze i násilí. Chce především získat ampulku Dračí krve, která má nadpřirozenou léčitelskou moc. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Patrick_VI.

Patrick_VI. (hodnocení, recenze)

Na Německý film ještě koukatelné, i když to vykrádá úplně všechno možné.
Akorát teda scénáristi se sekli v těch světových stranách. Ještě dlouho do středověku se v Evropě mapy orientovaly s jihem nahoře, tj. K v podpisu Karla Velikého nemůže znamenat západ. Přece. To je trapný kiks, to ví i jen trochu vzdělaný laik ... Když se pustím do takového tématu, měl bych si scénář nechat zkouknout nějakým odborníkem.

JackBurda

JackBurda (hodnocení, recenze)

NUDA. Dobrodružný filmy miluju, dokonce jsem už viděl jeden německej a ten mi sednul, ale tohle je nudný, jak prase. Hlavní hrdina sympatickej, jak šutr v botě. Ostatní tam jen prostě byli, nic víc. Záporák, kterej by měl skončit v blázinci byl dobrej, ale byl tam asi jen 10 minut. Navíc děj je zdlouhavej, nudnej a zápletka s jeho dcerou byla strašlivá. Ačkoli akce je v dobrodružném snímku až na druhém místě, tak mě naštvalo, že tady žádná není, ne fakt žádná. Celou dobu prd a záporák chcípne vlastní blbostí, kolikrát to do hajzlu ještě uvidim.

Tak abych skončil, film nemá cenu vidět, ale zas to není vyloženej odpad, takže ho přežijete jen se znuděným výrazem v tváři.

2*

kindak

kindak (hodnocení, recenze)

vsimnete si jak sou v dvorane sveta je tam vzadu postava s baterkou

Reklama

Reklama