Reklama

Reklama

Šifra Karla Velikého

(TV film)
  • Německo Die Jagd nach dem Schatz der Nibelungen (více)

VOD (1)

Historik a archeolog Eik Meiers se snaží dokázat, že poklad Nibelungů existuje. Na světě jsou stále lidé, kteří jsou ochotni obětovat cokoliv, jen aby ho získali. Když při jedné z dobrodružných výprav za bájným pokladem tragicky zahyne jeho žena Marie, Eik se rozhodne opustit místo historika, vzdává se své touhy a rozhodne se žít pokojným životem spolu se svou malou dcerkou. Po deseti letech historička Katharina Bertholdová objevila v místech, kde zemřela Marie, zasypanou kryptu. Eik se zprvu odmítá do bádání zapojit, ale když tam nalezne prsten manželky, rozhodne se v práci, kterou tolik miluje, pokračovat. Nápomocen mu má být přítel a mladý badatel Justus. O poklad usiluje zločinecká banda dr. Brenera. Nezáleží mu na tom, jak poklad získá, použije k tomu peníze i násilí. Chce především získat ampulku Dračí krve, která má nadpřirozenou léčitelskou moc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Jano... 

všechny recenze uživatele

Esencia, ba priam platónsky ideál treasure-hunt žánru. Hlavný hrdina je charzmatický rebel s hnedou fedorou na hlave, ktorého posadnutosť vykrádaním hrobiek privádza na okrej spoločnosti. Po jeho boku stojí menej sexy kamarát - továreň na hlášky - a sexbomba, ktorá zo začiatku verí, že má na viac, no nakoniec sa ukáže, že to je len ďalšia booby trap v jeho živote. Alternatívna história, bohatý záporák, ktorý pasie po poklade kvôli túžbe a) moci b) večnom živote. Trojdejstvová štruktúra, čisté srdce hlavného hrdinu, modernistické To ride boldly ride against darkness, a silno implikovaný PG13 sex s 1. a 3. spomínanej postavy. ()

Yaan2 

všechny recenze uživatele

°° Nechápu který kr*tén to přeložil, jako Šifra Karla Velikého. Ještě víc nechápu to, že si Němci myslí, jak se jim krásně nepodařilo napodobit Šifru mistra Leonarda a dobrodružství Indiana Jonese. Celý film je živen jen kvůli jakési atmosféře tajemna pokladu Nubellungů, Kolínské katedrály a blízkého okolí. Jinak kamera je na nic, herecké výkony horší než českých herců, prostě nemám pro tu trapnost více slov. Česká verze by mohla být úplně stejná, akorát s Přemyslem Otakarem druhým a Olomouckým Dómem. Dokonce si myslím, že s Trojanem a Macháčkem by to bylo úspěšnější. ()

Reklama

lioncel

všechny recenze uživatele

snaha tu určitě byla .. dobrý úmysl také .. námět spojený s hledáním legendárního pokladu Nibelungů nabízel spoustu dobrých možností, které však zůstaly vesměs nevyužity .. němečtí tvůrci svázáni svým americkým komplexem se pouze snažili kopírovat, místo, aby se pokusili o originální přístup a zpracování .. takže samé německé filmové klišé a opisování .. škoda, protože epický příběh Nibelungů .. to je něco, co vlastně Amerika ani nemá ... už ta samotná legenda by si konečně zasloužila pořádné a důstojné filmové zpracování … ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Další německá „Indy-Jones“ vykradačka, ale rozhodně patří mezi jejich povedenější dílka. Jako obvykle nevalné herecké výkony - padouchové jsou opět za partu zoufalých nýmandů. I tak se na to dá koukat a pokud od toho nic moc nečekáte (kdo by byl tak naivní) na ukrácení nudy se film „přežít“ dá ... třeba se i pokocháte krajinou či objekty - ze všeho nejhezčí je jednoznačně Bettina. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak se dostaneme ven? - Vy chcete ven?" Tak nám Němci zašifrovali Indiána Carsena a vyrazili za pokladem do jeskyní, historických památek i přírody. Já jsem tedy obvykle poměrně nevšímavý, ale tentokrát jsem zaznamenal, že tohle sice byla poměrně naivní vykrádačka, ale až na pár direktů od paní Logiky se to putování dalo bez větších obtíží strávit. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama