Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

Zaplo05 

všechny recenze uživatele

Asi poprvé jsem viděl film na hackerské téma, který mě neustále držel v napětí po celou dobu trvání! Úžasné a ještě německé - jako by tomu ona právě němčina dávala tvrdost a důležitost celé myšlenky filmu - No System Is Safe. Naprosto silný příběh, který Vás doslova přilepí k jedničkám a nulám počítačového světa. Ale tenhle film je jasná jednička! PS: počkejte si na konec :-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hackerství a další počítačové triky, to všechno jde mimo mě a upřímně řečeno nerozumím touze nabourat se někomu kamkoliv a dělat tam maglajz. Pokud to tedy není ideologicky podbarvené. A to přesně dělá skupinka hackerů, kteří se chtějí vyrovnat králi všech počítačových zločinců, který má přezdívku MRX. Vedle toho se tu ještě odvíjí příběh outsidera, který díky svým schopnostem vystoupá ńa pomyslný hackerský vrchol. Bavilo mě to hodně, protože tu bylo všechno, co ke krimi-thrilleru patří a IT analfabetům, jako jsem já, tu byla počítačová kriminalita podána srozumitelně a poutavě. Třeba ztvárnění komunikace hackerské komunity bylo vyloženě perfektní. V závěru mě dostalo několik zvratů, kdy jsem si vlastně až do samotného závěru nebyl jist, jak to tedy vlastně je. Sedli mi i herci, takže k absolutní dokonalosti chyběl jen malý kousek. Vůbec nechápu, proč jsou podobné perly našimi distributory ignorovány. 90% ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Po pravdě já vůbec netuším, jak se to stalo, neb jsem počítačový zaostalec a půlce filmu jsem v podstatě nerozuměla, moc se mi to líbilo.. Vcuclo mě to hned od začátku a ten mladý muž - Tom Schilling - si mě namazal na chleba, držela jsem mu palce pro štěstí, aby se z toho nějak dostal.. Herecký ansámbl nesmírně sympatický (Trine opět fantastická), dynamická jízda poutavě natočená, u mě spokojenost, no a závěr vyloženě potěšil.. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Príbeh superhrdinov kyberpriestoru (rozumej kyberzločincov), ktorý má okatú snahu byť za každú cenu kúl. Výsledkom je ale iba prázdne pozérstvo, povrchnosť a množstvo klišé (outsider, drogy, viacnásobná identita, atď.). Postavy sú totálne ploché, studené a nezaujímavé. Jediné, čo ako-tak vo filme funguje, je celkom slušná krimi zápletka, teda až na tie "šokujúce" viacnásobné zvraty. Keď prišlo ku koncu filmu aj na otrepanú rozpoltenú osobnosť, už som sa začal chytať za hlavu, ale nakoniec z toho tvorcovia dokázali s odretými ušami vykorčuľovať. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Who am I je jízda ve velkém stylu. A právě takhle stylový, cool a bez jakéhokoliv ubrání tempa natočený film je pro mě obrovským překvapením. Němci natočili famózní záležitost, jehož zážitek mohou potencionálně zkazit ne zas tak sympatičtí herci, ale koho to zajímá, když jsem právě viděl nejlepší film o hackerství. 5* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)

Reklama

Reklama