Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý ambiciózní kontrolor jízdenek Joe dohlíží na poslední vlak odjíždějící z Londýna do temné a bouřlivé noci. Ve vlaku je obvyklá sbírka cestujících - od protivného mladistvého po businessmanku-workoholičku. Náhle vlak s pištěním brzd zastavuje v lese, když narazí do čehosi na kolejích. Strojvedoucí, který šel situaci prozkoumat, se nevrací... (noelcoward73)

(více)

Recenze (89)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Filmy o malých skupinkách lidí uvězněných na malém prostoru, v tomto případě vlaku, mám rád a začátek co do atmosféry špatný není. Je to takové britsky absurdní, postavy se chovají totálně dementně (a do toho ještě ten jejich strašnej akcent), monstra jsou správně ohavná, ale je to prostě takový klasický slasher, který nemá čím pořádně překvapit a pokud tenhle typ filmu nemá sympatické postavy (což tenhle kromě průvodčího nemá), tak mi nemá moc co nabídnout. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paul Hyett by měl dostávat více pozornosti do budoucnosti. Slušně si poradil s Exploitationem Seasoning House,skvěle zvládl i vlkodlačí látku Howl, která nepochybně patří mezi nejlepší přírůstky v tomhle subžánru a chystá další počin s názvem Its Walls Were Blood ( Jen tak dál, CHLAPE!). Howl má rozhodně, co nabídnout. Skvělé gore ( byť opět ho mohlo být více vzhledem k počtu postav), příjemné sympatické mladé herce, fungující napětí,perfektní vizuál, uzavřenou lokaci metra obklopenou temným lesem, který vytváří creepy temnou atmosféru a bad ass masky vlkodlaků, kteří nahánějí husí kůži a svírají srdce v hrudníku při každém zjevení. Překvapí i velmi nečekaný konec. Jediná výtka, že tempo není tak strhující, jak by se patřilo, občas se objeví hluché místo, ale po skončení jsem zanechal po sobě mastný flek, což dává najevo spokojenost. Film tedy obstál vysoké očekávání a letos jej topka nemine. 80% ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jak asi může dopadnout hodnocení filmu, ve kterém hlavní roli hraje "mladý ambiciózní kontrolor jízdenek", kterému v životě nic nevychází tak, jak by chtěl? Howl je takový zvláštní horor. Líbil se mi začátek, kdy Joe kontroloval všem těm mimoňům lístky. Líbilo se mi, když se vlak zabrdil. Ale jakmile se objevily kopejtka, oj, šlo to rychle z kopce. Na můj vkus to celé nakonec příliš působila jako historka z Černé sanitky, a to sice není špatné, ale svůj klobouk z toho nesním. Howl to neumí s lekačkama a vlastně všichni herci jsou nepříjemní a bylo mi jedno, jak to s nimi dopadne. Bubáci jsou trochu odbytí a animátoři si dali záležet zejména na očích, což je podle mě laciná náhražka kvalitního bubáka. Howl je průměrný horor, který rychle odsejpá, ale mnoho překvapivého nepřináší. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Werewolf movies: Mám od malička rád filmy o vlkodlacích zde je dobře zvolené prostředí - tedy vlak, který sestřelil jelena s parohy tak tvrdými, že už prostě dál jet nelze, jednak proto že vyteklo palivo i většina krve ze strojvedoucího - skvadra postav / cestujích tak pestrá, že ji v každém druhém hororu uvidíte a chovající se tak, že si nad tím hlavu ukroutíte. S čímž u podobného filmu počítáte. Hlavním problémem tohoto vlkodlačího hororu je pro atmosféra která se rozplyne někdy v půli děje (a film od té doby jakoukoliv atmosféru - zejména tu dusnou - postrádá) a pak podoba vlčáků samotných. Ale na druhou stranu snaha o inovaci se cení a dobrý film s vlkodlakem jsem neviděl už hodně dlouho. Ty čtyři hvězdy jen kvůli mé zálibě ve vlčích filmech. HOWL ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh projektu, který vás odnaučí těšit se na další film jen na základě sebelepšího traileru. Právě trailer měl Howl naprosto fantastický, bohužel se opět potvrdilo to, že divákovu zvědavost je přece jen snazší budovat ve dvou minutách našlapaných ukázek, než v celovečerní stopáži. Snímku se nedaří držet plynulou atmosféru, a napětí se dočista vytratí v jeho druhé třetině, která se snaží hlavně rozvíjet charaktery ve vlaku uvězněných postav. A na nich v béčkových hororech přece vůbec nezáleží! Zdejší hádky, kecy a hysterii tak spláchne až posledních 20 minut, kde se to konečně slušně rozjede, utíká a morduje. Jinak masky se celkem vyvedly, ale budu dělat, že toho vlkodlačího wrestlera jsem neviděl. (60%) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Interiéry (scénky ve vlaku) byly natáčeny v Londýny (část Croydon), exteriéry v lese v anglické části Wexham, přesněji Buckinghamshire. (herr_carter)

Reklama

Reklama