Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Krásné 4*, tleskám ve stoje a děkuji ruskému filmu, že mi konečně vysvětlil, proč sakra jako chce drak princeznu a co mu jako zvířeti vůbec záleží, co vlastně sežere! Nic, co by mi to líp vysvětlilo jsem zatím neviděl. K filmu. Hrozně sympatické postavy. Hrozně dobře udělaný příběh. Já ztroskotal těžce na českém dabingu. Nechápu, dabéři, kteří toho maj tolik za sebou (Rýmský, ....) a stejně to dabovali, jako by to bylo... já nevím... asijské divadlo... to ale není chyba filmu, jen jsem prostě neměl na to, dát si to v ruštině. Fakt nadšení. Jasně, lovestory jak blázen, ale moc pěkně udělané. Motivy, stíno-loutkové divadlo.... ne, seru na to, dávám 5. Je to v rámci žánru (!!) pro mě pecka a byť bych našel hromadu věcí, co by bylo nutno vytknout, jde to nahoru. Ten film na mě prostě takto působil. Takže sorry, jestli někoho urazím. 5* ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ruská Kráska a zvíře (opravdu, i s postavou, která zastupuje Gastona)... kde místo chlupáče vystupuje drak. Nic víc v téhle pohádkové fanstasy nehledejte. Hezká je ruská (slovanská) stylizace ve vizuálně krásném balení a i herci jsou potěchou pro oko. Romantická linka mezi hlavním párem, které je věnovaná celá střední pasáž filmu, by naopak mohla být hlubší a emoce upřímnějí. Celkově jde o příjemnou podívanou na Vánoce, ale děti vzhledem k tomu zaměření na ústřední duo asi příliš bavit nebude. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Osvěžující, romantická a srdce si ukradnuvší ruská pohádka. Něco, co nepotřebuje honosnou výpravu, grandiózní vizuál či mnoha milionové náklady na všechno, aby uhranulo. Chmurné zimní počasí ruku v ruce s podmanivou hudbou mě ponořilo do obyčejného a nekomplikovaného osudu mladé ruské šlechtičny a majitele dračího ostrova z kostí jeho prehistorického prapředka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by som vychádzal iba z vizuálu a mal hodnotiť film čisto na základe fotogalérie, nebolo by čo vyčítať. Problém je v tom, že tento zhusta predvídateľný príbeh by pôsobil vyťažene v hodinovej dĺžke a naťahovanie na celovečernú stopáž so sebou nesie riziko monotónnosti a statičnosti. A tak sa aj stalo. Ale keďže Hobit sa nedá pozerať dokolečka, potešil aj tento fantasy príspevok z ruskej zimy. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ono je to spíš pro holky. Nebo pro lidi bez vkusu. Každopádně ne pro mě. Původně slušné fantasy se postupem času překlopilo do ploché romance s luxusní výpravou a ústřední dvojicí bez chemie. Marija Pojezžajeva svou přirozeností něco uhrála, jenže od jejího polonhahého společníka se jí mnoho pomoci nedostalo. Ani scénář ji nepodržel, takže se prostřední pasáž dost táhne. Rusové umí fantasy, umí pohádky, umí dokonce i pohádkové fantasy, ale tady to jednoduše nevyšlo. Na průměr vytáhla film jen opravdu povedená epická hudba. Romantické cajdáky jsem milosrdně ignoroval. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)
  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama