Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dračí princ (kde na toho prince překladatel probůh přišel?) je napříč všemi žánry, do nichž zasahuje, s malou převahou spíš holčičí než klučičí film. Ne svým příběhem, ale ztvárněním boje zvířecí a lidské podoby draka, zejména ve chvílích, kdy se Arman přiblíží k Miře. Při záblescích ostré bílé barvy ve tváři (a na osvaleném těle - ženy uznale kývnou, muži zhusta pronesou něco o posilovnou nahoněných buzerantech) si člověk vzpomene na všechna ta Stmívání, Svítání a kdo ví jak se ty další díly vyprávěnky o upírech jmenovaly. Co nebylo "romantická fantasy", ale jen "fantasy" či "ruské byliny" bylo výtvarně vydařené, po stránce příběhu bez větších trhlin (až tedy na nedořešenou otázku množení, konkrétně tu - když drak měl mládě, k čemu bral další nevěsty, případně jak to, že neměl mláďat víc?) a navíc byl film obdařen neokoukanou východní exotikou, která je velmi sympatická. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Ale do prkenný vohrady...Tohle je film, který mi filmový průmysl dlužil, a věděla jsem to v momentě, kdy jsem si přečetla (poměrně zkreslenou) anotaci. Film, který ženám milujícím fantasy vypíná mozek. Upíři?! Jací upíři? Kašlete na upíry, tady je DRAK! Ano, vzpomínám si i na momenty, kdy mi hlavou problesklo, že je to trochu podbízivá variace na Krásku a zvíře, a že by to šlo i tu a tam učesat, ale celkový dojem je celkový dojem a, dámy, tohle CHCETE VIDĚT. ()

Reklama

Finskej 

všechny recenze uživatele

Napřed opravíme několik drobných nepřesností v popisu: neunese princeznu, ale kněžnu. Není to zlý, ale jen drak. Neuvězní ji na hradě, protože žádný není. Ne v kleci, ale v jeskyni. Ne jménem, ale "kterého si pojmenuje". Ne až příliš pozdě, ale postupně. A poslední věta je taky blábol. Zkrátka, gratulujeme, popis jest dokonale zbodán a je to jen další bezchybný doklad toho, jak lidé, kteří ty popisy filmů píší, často a rádi blábolí. A teď již vlastní hodnocení: je to celé neuvěřitelně zábavná podívaná. Je to svým způsobem chvílemi tak roztomile absurdní a má to tak nehorázný zvrat a změnu atmosféry uprostřed děje na část děje, že divák žasne a nevěří zároveň. Možná by se chvíli chtěl zlobit, ale pak zjistí, že ho to ukrutně pobavilo. A závěr, což po tom všem překvapí ještě víc, je vysloveně epic, což naředí sladké romantično do snesitelna. A některé vizuální a trikové nápady jsou ve filmu vysloveně dobré. A na závěr poznámka k názvu: opět gratulujeme, uvedený anglický název i oba přeložené, jak český, tak slovenský, jsou taky blbě. Kdo to zas vymýšlel, to radši nevědět. Film se totiž jmenuje On - Drakon, tedy He is a Dragon, tedy On je drak. Jéje. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Komorne veľkolepá romantická rozprávka ruského strihu, ktorá si ma získala od prvého momentu a zužovaním príbehu namiesto rozširovania svoj efekt už iba stupňovala. Ak divák nemá problém s rýchlym prechodom od veľkého fantasy k intenzívnej romantike, pri ktorej už zostane, môže si už len užívať esteticky aj emocionálne veľmi krásny a rozhodne nie tuctový filmový klenot. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Konečne ma povzbudilo, že i niekto ako ja s menom Igor môže byť hrdina-ruský bohatier a nie hocijaký, ale rovno-Drakobijec! Zaujímavý úvod i záver s množstvom postáv v krásnych krojoch. Malo to atmosféru. Či bol drak vydarený alebo nie, to vôbec nie je podstatné. Prostredná časť je dosť komorná, máme tu len dve postavy, ale Rusi si s tým vystačili. Spomalené zábery v spojitosti s krásnou hudbou majú svoje čaro, ale je ich trochu moc a v tomto smere by som ubral. Chýbala tam nejaká vedľajšia dejová linka , možno stačilo dať väčší priestor Igorovi a jeho plavbe, no i bez toho je výsledok viac než priemerný. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama