Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Diskuze

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Na Ruskou pohádku velmi dobrý.. Za mě po Mrazikovi druhá nejlepší Ruská pohadka.. Za mě 80%

Wau

Wau (hodnocení, recenze)

Nemuzu nic vytknout..  krasna nevesta, krasny drak, hodny tatinek i hodna a take krasna sestricka, nic neni tzv. "přepajcováno" :-). I ta hudba uzasna, zpev, obleceni.. vsechno to sedlo jako pr.. na mísu :-). Navíc uzasny konec, ktery jsem samozrejme i ocekavala. Protoze, kdyz nekoho fakt milujete a nemate byt spolu, nejste nikdy celí. Je vas bez nej pulka. Tim nemyslim zavislost, ale to, ze se ti dva doplnuji a jeden druhemu maji co dat, naucit.. za me se jim to teda "povidlo" :-). Sladky to je, je tam i respekt, soucit i rozum, neha, i vychcanost, nenavist.. tak, jak to v zivote chodi.. 

StarAmateur

StarAmateur (hodnocení, recenze)

Čistě náhodou jsem viděla druhou polovinu filmu v tv. Možná proto, že jsem nic nečekala, možná proto, že člověk ruskou tvorbu podceňuje - nevím, ale tento film mě dostal. Nádherné záběry sbližování draka a dívky. Poezie, jednoduchost, ale zároveň hloubka. Krásné záběry, náboj emocí.

Okamžiky, kdy se dívka málem provdala za jiného a drak Arman to cítil a oba trpěli - bolest byla hmatatelná. Velmi hezky natočeno.

Pro mne je film na hranici pohádky a fantazy love story s příchutí melodramatu. 

A nevšimla jsem si ničeho, co by nějak rušilo nebo nějaký divný střih. Super všechno, záběry, emoce, hudba.

glum1

glum1 (hodnocení, recenze)

tak třeba to přeloží do češtiny :-). lze to někde sledovat?

venalce

venalce (hodnocení, recenze)

LaSi

Zjistila jsem,  že to vyšlo i v polštině, ale obávám se, že i německá verze by pro mě byla srozumitelnější. Škoda, určitě by to stálo za to.

LaSi

LaSi (hodnocení, recenze)

Marina+Sergej Djačenko - tvorba: http://www.rusf.ru/marser/books/text/ ... román "RITUAL" (1996) * RU_online-kniha: http://loveread.ec/view_global.php?id=12251 / RU_audio-kniha: https://audioknigi.club/dyachenko-marina-i-sergey-ritual nebo http://miraudiobook.ru/news/djachenko_marina_i_sergej_ritual_chitajut_avtory_2006g/2013-10-29-1503 * Našla jsem román pouze v originále/ruštině. O EN,CZ,SK verzi nic nevím. *

na příspěvěk reagoval venalce

Uživatel LaSi smazal svůj příspěvek.

glum1

glum1 (hodnocení, recenze)

venalce

Autoři jsou manželé Djačenkovi, že to má knižní předlohu jsem zjistila z titulků a následně z wikipedie, z níž cituji: "In 1996 a new novel, The Ritual (Russian: Ритуал) was published - a story about princess and the dragon. This work is very strange and unusual, since the dragon in this tale is a half-human."

Celý odkaz https://en.wikipedia.org/wiki/Maryna_and_Serhiy_Dyachenko

V angličtině to přeložili jako The rite, ale nenašla jsem, že by to vyšlo...

na příspěvěk reagoval venalce

venalce

venalce (hodnocení, recenze)

glum1

Ono to má knižní předlohu? Jestli se ti podaří zjistit aspoň autora a název, dej mi prosím vědět do zpráv.

na příspěvěk reagoval glum1

glum1

glum1 (hodnocení, recenze)

me by zajímala ta knižní předloha, asi to nevyšlo v češtině či angličtině, což?

na příspěvěk reagoval venalce

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Přepla jsem to na konci (já vím, byla jsem totiž skeptická, asi tvorbu z Ruska fakt někdy podceňuji) a hned mě to dostalo..... samosebou jsem musela dokoukat :))), ještě větší šílenost :)..... mimochodem spoilery pro ty, co neviděli.... ...... už jsem byla smířená s realistickým koncem ... .... ...díky, že se tak nestalo :) Ohodnocení až po repríze (kterou si musím natočit, vzhledem, že jdu zítra do práce).

Reklama

Reklama