Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slovenskou dělnici z místní tabačky dovedou do nemocnice na poslední chvíli. Zjevně jde o následky nelegálního potratu a nebude to první případ. Martin se Zdeňkem mají k pátrání o motiv navíc. U andělíčkářky přistihli i Stáňu, dceru četnické hospodyně, a ještě nedávno Martinovu milou. A dopis, který bloudil několik let vojenskou poštou, odhalil příběh dvou žen, které z okolí Luhačovic zmizely ještě během války. Nový případ četníků ukazuje temnou tvář života v nově vznikající republice. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že je na škodu, že se v epizodě prolíná více případů (pátrání po andělíčkářce, vražda majitele pily, ztacené dívky během války...), ale i tak děj drží při sobě a hodně ho vyzdvihuje Jan Langmajer v roli velitele Sovy (jeho závěrečné zatýkání vraha mě neskonale rozesmálo, hehehe). Minirolička i pro Alenu Mihulovou, která jasně dokazuje, že je Paní Herečka! A velmi tomuto seriálu prospívá hudba, které hodně pracuje s atmosférou a jednotlivými situacemi. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi jedna z nejhorších epizod. Případ s andělíčkářkou byl očividně připsaný jenom proto, aby se měly soukromé dějové linky kam vyvíjet, tudíž byl vlastně naprosto zbytečný. Z postavy Jiřího Langmajera se vyklubal ještě větší idiot, než jsem čekala a samotný případ sice zajímavý byl, jeho rozuzlení bylo ale právě kvůli již zmiňované postavě Jiřího Langmajera tak debilní, že jsem málem epizodě dala odpad. I postava Roberta Hájka mi díky jeho nesmyslným výbuchům emocí začíná lézt na nervy, nakonec ale přece jenom hvězdičku epizodě dám. I když bitka staršího pána se třema zdatnýma chapama nedávala žádný smysl, alespoň jsem se u vyšetřování případu nenudila. ()

Reklama

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

příběh, který mne oslovil poněkud méně než několik předchozích. Nejen parodické vystupování velitele (při vší úctě k hereckému výkonu ale s nepochopitelným režijním záměrem), který snad v tomto díle končí. Ale i časově nelogické situace - v době přestřelky je dost času zavolat soudce k výslechu a vyslýchat ženu, jejíž čin je nesrovnatelně méně závažný a která se bez problémů k jeho spáchání přiznává. Střet starce a tří mladých a těžce fyzicky pracujících mužů s překvapivým závěrem. Vrah, který by podle četníků neměl očekávat, že je mu někdo na stopě. Fraška s pohřbem....Ale z mého pohledu to vylepšil úplný závěr - až jsem měl strach že vše skončí v duchu mýdlové opery. ()

fugyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dve dejové línie četníckej práce osobitne boli výborne vystupňované s relatívne nečakaným zakončením. Oba vážne prípady odľahčoval veliteľ Sova, ktorý bol uletenejší čím ďalej viac. Štátny pohreb varana s poctami bolo asi čerešničkou recesie. Len či toho nebolo až príliš... Zmeny veliteľov len pripravovali cestičku Gebertovi. A nakoniec, snáď nemá Láska po láske... ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím si, že se jednalo o jednu z těch povedenějších epizod, avšak jak jsem již avizoval v předchozích dílech, tak opravdu to z mého pohledu není tak dobré jako když roli velitele hrál Karel Dobrý. Moc si nedovedu představit, že za první republiky mohli dělat velitele pátrací stanice takoví lidé, jako velitel Sova v podání Langmajera. Jeho postava po celou dobu jeho působení je prezentována velmi komicky až trapně a neumím si dobře vybavit, že by takový člověk mohl vést bezpečnostní instituci. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Praze na Invalidovně, Brně Kamenné čtvrti, Krucemburku, Vratislávka, Prostějově, zámku Lesní Hluboké. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama