Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (166)

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem po shlédnutí první řady je spíše pozitivní, ačkoliv nejsilnější díly přišly kolem poloviny série a pak už to spíše mírně upadalo. Kouzlo seriálu stojí především na skvělé a nákladné výpravě, která určitě předčila i Četnické humoresky. Co bych tomu ale rozhodně vytkl je nefunkční chemie mezi postavami, především mezi oběma mladými kluky, kterým bych to přátelství nevěřil ani za mák. Humor také nebyl silnou stránkou, nejlépe si vedl Jiří Langmajer. Leccos by se dalo vylepšit, ale rozhodně to je vcelku sympatický počin. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Achjo...toto dopadlo. Těch negativ je tolik, že je asi všechny nevyjmenuju. Aspoň ty největší - Zedníčka mám rád, ale ten jeho ušišlanej germán byl opravdu jen blbý vtip. Kdyby mluvil normálně s jemným německým přízvukem, neřeknu ani popel, ale ta hodně nepodařená šaškaráda, aby i pastevec z Ulanbátaru pochopil, že to není Moravák, je prostě pitomá. K tomu mimořádně, ale skutečně mimořádně NEZAJÍMAVÍ herci v rolích četníků (až na Mirka Hanuše!), co vlastně možná vůbec neví, co mají hrát, kdy mluvit, kam jít...samotné případy jsou opravdu vhodné jen pro večerní pohodový TV večer s rodinou, pokud k příjemnému večeru s rodinou už potřebujete televizi. Asi by se našly i klady - Ondřej Malý s Pájou Tomicovou jsou dvojka, která vám zaručeně vyrobí vtip a odlehčení. Nechci dštít oheň a síru, ale jsem hrozně zklamanej... na Humoresky se Luhačovičtí dívají zadupáni do prachu... ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí slabé hodnocení a dost mě štve nelogické a přízemní srovnávání s Četnickými humoreskami. Proč? Že je v názvu slovo "četník"? Tak potom mi chybí srovnání třeba s oblastí Saint Tropez. Děj je zasazen do roku 1919 a tím pádem musí vše působit jinak než humoresky. Zpočátku se seriál rozjížděl pomalu a rozkoukával se. Ale po nějakých třech dílech už měl svůj standard a začal, kromě lehkého humoru, být i více kriminální. V každém dílu se souběžně vyšetřovaly dva až tři případy, kde jeden byl vždy závažnější a nosný. Někdy šlo i hodně do tuhého. Natočeno bylo slušně filmově a kostýmy neměly chybu. Střídání velitelů bylo spíš na škodu, úplně bych vypustil Langmajera. A odsuzovaný Zedníček má za mě svou velkou současnou roli. Jeho rakušácké šišlání bylo pro něj devizou a nedovedu si ani představit, jak by to působilo, kdyby tu mluvil "normálně". Pro mě se jednalo o velice příjemnou záležitost. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Seriál se samozřejmě nedá nesrovnávat s Četnickými humoreskami - našla se i podobná témata - malér prvního velitele se zbraní se nápadně podobá případu Zahálky, zamilovaný mladý četník do pomocnice na stanici a matka, která tomuto vztahu moc nefandí.... bohužel ale na brněnské pátračce to žilo, což se o luhačovické stanici říci nedá. Herecky vyčníval a v podstatě táhl seriál Zedníček, i když to jeho šišlání a šla šla mě po pár dílech už lezlo na nervy. Ostatní herci hráli svůj standart, trochu mi tam vadil mladý Donutil - působil na mě jako by ho to ani nebavilo. Kvalita dílů klesala a stoupala příchody a odchody velitelů - nejlepší díly 4, 5 a 6 s velitelem Vlachem. Celkově se tvůrcům seriál povedl, jen by se měli pro případné pokračování domluvit na žánru - to občas násilné vkládání humorných situací se moc nezdařilo. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Seriál má příjemný vizuál, hlavně kostýmy. Obsazení už je trošku horší, Jašków vše táhne, spolu s Malým, zbytek je nevýrazný. To, co fungovalo u Četnických humoresek, tu boužel chybí. Zábavné to není, hudba je rušivá. Pokud by se vše oprostilo o rádoby "humornou" stránku, tak by se jednalo o vcelku dobrou detektivku. PS: Těším se na Karla Dobrého. * Update: s přibývajícími díly se kvalita serálu zvedá a já zvedám i hodnocení. Ubylo trapných scének a děj se vyprofiloval v místy opravdu napínavé drama. Zajímavé zločiny, řekla bych až drsné. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Výbava četníků byla puška, bodák ,svěrací řetízek, brašna, píšťalka, legitimace a služební knížka. Obušek nosili četníci pouze při zásahu na demonstranty nebo proti výtržníkům. Šavle pak byla určena pouze vyšším důstojníkům. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • Zákon definoval četnictvo jako Vojensky organizovaný sbor, jenž je určen, aby podle stávajících zákonů udržoval veřejný pořádek a veřejnou bezpečnost. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • Volební agitátor se snaží oslovit strážníky a vnutit jim volební program. Je to celkem zbytečná snaha, protože strážníci ani četníci nesměli volit z důvodu nestrannosti. (sator)

Reklama

Reklama