Reklama

Reklama

Big Driver

(TV film)

Obsahy(1)

Při návratu z přednášky si nechá mladá spisovatelka Tess Thorne (Maria Bello) poradit zkratku k domovu. Jenže cestou píchne uprostřed hlubokých lesů. Vypadá to, že záchrana přichází brzy. Jenže zažije peklo, které vypadá jako to poslední, co v životě zažije. Zázrakem přežije a čeká na svoji příležitost, aby se mohla pomstít! (Rodriguez)

(více)

Recenze (24)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Tak trochu psycho spisovatelka si vyrazí na prezentaci své knihy do vzdáleného městečka a místní žena jí doporučí na cestu zpět zkratku. Na téhle cestě jí znásilní a skoro zabijou a ona o tom začne přemítat a mluvit z hlasy ve své hlavě, až je přesvědčená, že to nebyla jen náhoda a rozhodne se to probádat a pomstít se. V ději mě štvala nejvíce jedna věc, a sice , proč ta husa s tou pistolí vždycky chodila až k nim na půl metru, to mi prostě rozum nebral, ale jinak byl film zajímavě psychologicky podán a bylo to zajímavé podívání. Viděno v rámci Seznamte se s.../Stephen King ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jak by vypadal I spit on your grave, kdyby ho napsal Stephen King a natočil se jako televizní film? Překvapivě slušně. Kinga je cítit ve svižném, chytrém a zábavném scénáři, kde nechybí typické Kingovy postavy jako spisovatelka propadající šílenství a kingovsky hlásící buran řídící truck, pohybující se samozřejmě v kulisách amerického zapadákova. Líbilo se mi, jak se tu tématizuje hrdinčino psaní - že poté, co se hrdinka proslaví psaním detetektivek se sama stane obětí zločinu (na pracovní cestě), který se snaží vyřešit (konzultujíc to s postavou ze svých knih) a který na konci promění styl jejího psaní. Jasně, není to, ale ani nemá být druhá Misery, hlavně proto, že tu nejde o psychický teror a chybí výrazný protihráč i uzavřený prostor, ale v rámci subžánru i televizní produkce je to napsané nečekaně dobře. Film sice není vyloženě naturalistický, ale brutálním scénám se nevyhýbá a Bello hraje hrdinku pěkně energicky. Jestli to někdo kazí, tak jednoznačně Salomon svou zoufale nevýraznou režií. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nemůžu vejš, tahle televizní kingovka je jednoduše táákhle předvídatelnej thrillerovej průměr. Bello si sice roli pološílené workoholičky evidentně užívá a LifeTime se kupodivu nebojí zvrhlých scén, trochu překombinovaná paranoidní hříčka ale začne hrozně brzo otravovat a hlavně nudit. Pomsta je vyčpělá a okoukaná. ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

Čtyři příběhy z Kingovy knihy Černořerná tma (Full Dark, No Stars - 2010) jsem poměrně nedávno slupl jako jednohubku. Autor vyvrátil můj názor, že kvalita jeho děl klesá, že není schopen dalšího Nadaného žáka, Řbitova zviřátek, Svědectví nebo Osvícení. Ačkoliv je nejpovedenějším a nejstrašidelnějším hororem oné sbírky věc s názvem 1922, filmaři nejprve sáhli po Dobrém manželství (což se režisérovi Peteru Askinsovi vymklo z rukou) a nyní po Velkém řidiči. Až na pár drobných odchylek se v tomto případě jedná o překvapivě věrné televizní zpracování Kingovy povídky. Za to, za Joan Jett a za příjemnou společnost Marie Bello přihazuji o jednu hvězdu navíc, než si snímek zaslouží. Kéž by došlo i na věrné filmové zpracování působivého hororu 1922! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

On si každý myslí, že je potřeba točit filmy podle všeho, co Stephen King napsal. Tohle je jen další ukázka toho, že někdy to smysl moc nemá. Maria Bello se může snažit, seč může, ale nebýt toho, že je hlavní hrdinkou spisovatelka, která to má v hlavě hodně zvláštní, ani vás to nijak nezaujme. Přitom je to film o znásilnění a pomstě... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama