Reklama

Reklama

Moderní čeští malíři ve vzpomínkách prof. F. Dvořáka

(seriál)
všechny plakáty
Česko, 2008, 11x13 min

Obsahy(1)

V poslední době jsme svědky obrovského vzrůstu zájmu o moderní české výtvarné umění 20. století. Svědčí o tom nejen návštěvnost výstav, ale i astronomické částky, za něž jsou tato díla vydražována. Profesor František Dvořák je nejen velkým znalcem tohoto období, ale většinu z malířů také osobně znal a přátelil se s nimi. V pětidílném cyklu bude vzpomínat na malíře Emila Fillu, Josefa Šímu, Jana Zrzavého a Františka Tichého. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je mi trošku hanba dát seriálu o moderním českém výtvarném umění jenom 3 hvězdičky, ale i přes můj více než kladný vztah ke kultuře a umění mi tento cyklus připadá až moc komorní a neoslnivý. Pan prof. František Dvořák byl jistě významnou osobností, ale do role moderátora se mi moc nehodí. Byl zde už příliš unavený. ()

apokar 

všechny recenze uživatele

Natočeny byly dvě série. První obsahuje 5 dílů, a to Jan Zrzavý, František Tichý, Emil Filla, Josef Šíma a Falzifikátoři. Druhá obsahuje 6 dílů, a to Prof. V.V. Štěch a Vincenc Beneš, Max Švabinský, Vratislav Nechleba, Kamil Lhoták, Oskar Kokoschka a Adolf Born. ()

Reklama

Reklama