Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (234)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Umučení Krista a Gladiátor v jednom? Tak to teda těžko realizovat. Pan režisér se taky nedokázal rozhodnout zda akci či evangelium a tak radši zůstal bezradný. Výsledkem je kostýmní lobotomie s dějem telenovely. Naprostá katastrofa. Tvůrcům se nepovedlo natočit slušně ani ten závod v cirku, takže jedinou sekvencí, která mne zaujala, byla námořní bitva v délce deset minut. A za ni dávám 20%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že nejlepší verze je ta z roku 1925, ale pokud je potřeba příběh Ben-Hura připomenout i mladší generaci, tak není vůbec na škodu začít právě tímhle filmem. Všechno dává smysl, mezinárodní štáb se stejně pestrým výběrem herců společně vytvořil skvělou podívanou s logicky motivovaným příběhem v pozadí. Základní emoce jsou na svém místě, příběh bratra proti bratru funguje, stejně tak primární příběh z doby Ježíše. Příjemně překvapila Roma Downey jako executive producer a Morgan Freeman v roli, která potřebovala napravit po tom debaklu z 50. let. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Recyklace je boží, řekl si Timur, a protože mu doma došly plasty, natočil film. Tolik bijáků o sobě nemají ani Ježíš s McClanem dohromady, přitom příběh Bena Hura je jen mytologický předvoj telenovely, alespoň tedy v podání soudruha ekologa. Co se historického záběru týče, určitě by příště šlo přidat ještě Kolumbovo objevení Ameriky nebo Husitské války, to aby v tom popová Adele na konci nebyla tak sama. Filmové lečo týdne. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Predfilmové prognózy neklamali. Ben-Hur je dvojhodinový blábol, určený ani sám neviem komu. Nezachraňujú to ani dve skvelé scény, ktoré to má. Dlhé kecavé pasáže, v závere absolútne nelogické konanie postáv, bez dobového feelingu a ukrutne dlhé. Ale tak čo iné sa dalo čakať od človeka, čo dal svetu zakrivenú dráhu guľky, povedzme si na rovinu. Na druhej strane, dej nieje úplne na zahodenie a ani CGI nebolo vyslovene odstrašujúce. Škoda len toho celkového výsledku. 2 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $26,410,477Tržby Celosvetovo $94,061,311Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ mdlé, bez náboja, zlé obsadenie ale i zlá réžia, chabé triky, proste prúšvih roka 2016, a asi jedna z najväčších zbytočností čo bola kedy natočená o remaku nehovoriac /25%/ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Film mal mať oficiálne premiéru 26. februára 2016, avšak v októbri 2015 posunulo štúdio dátum premiéry na 12. augusta 2016. (beso74)
  • Pri napadnutí rímskej légie počas vstupu do Jeruzalema šíp zasiahne nosiča vojenskej štandardy. Legionár stojaci vedľa ju okamžite chytá, aby tak zabránil jej pádu. Štandardy légie boli chované vo veľkej úcte a Rím viedol vojenské kampane na ich znovuzískanie v prípade straty (napr. po bitke v Teutoburskom lese). Štandarda v tomto prípade zobrazuje vlka, hoci po Mariánskych reformách bol všeobecným symbolom orol. Štandarda s orlom je viditeľná v pozadí predchádzajúcej scény za štandardou vlka. (Ludo444)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama