Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (234)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Predfilmové prognózy neklamali. Ben-Hur je dvojhodinový blábol, určený ani sám neviem komu. Nezachraňujú to ani dve skvelé scény, ktoré to má. Dlhé kecavé pasáže, v závere absolútne nelogické konanie postáv, bez dobového feelingu a ukrutne dlhé. Ale tak čo iné sa dalo čakať od človeka, čo dal svetu zakrivenú dráhu guľky, povedzme si na rovinu. Na druhej strane, dej nieje úplne na zahodenie a ani CGI nebolo vyslovene odstrašujúce. Škoda len toho celkového výsledku. 2 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nic lépe nevystihuje nového Ben Hura jako výraz zbytečný. Bekmambetovův spektákl chce být moderní, chce být cool a chce přenést dynamiku jednadvacátého století do časů dávno minulých s nešťastným důrazem na efekt, nikoliv na obsah. Bekmambetov tak dobrovolně rezignuje na funkčnost a epičnost celého příběhu, protože svůj snímek zbavuje veškerého půvabu květnatého vyprávění o mezilidských vztazích, spiritualitě, morálce a lásce v mnoha podobách, čímž výjimečně bohatý příběh devalvuje na přímočarou a plochou akčně-dobrodružnou báchorku o pomstě a odpuštění, na níž drtivá většina diváků buď vůbec do kina nevyrazí, nebo po opuštění sálu ihned zapomene. A ani sympatické herecké obsazení, v čele s charismatickým Jackem Hustonem, a několik světlých okamžiků na tom nic nezmění. 3-4/10! Recenze zde. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kdy lidé zodpovědní za vznik tohoto filmu pochopili, že vůbec nefunguje. Bekmambetov by měl zůstat u filmů typu Wanted nebo Abraham Lincoln: Lovec upírů, snaha být seriózní je v jeho případě zcela marná. Wyler byl génius, měl v ruce silný scénář a z jeho tříapůlhodinového filmu (absolvoval jsem letos v kině) nenudí ani minuta. Bekmambetov mě uspával po první čtvrthodině. A když Oliver Wood snímá epický historický film, jako kdyby to bylo pokračování Jasona Bournea, je špatně úplně všechno. Přitom Hathawayův Maršál a Coenovic Opravdová kuráž dokazují, že na základě stejné knihy mohou vzniknout dva vynikající filmy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Verziu z roku 1959 som videl raz, ale uplne ma uchvatila svojou myslienkou o tom aka je pomsta nezmyselna vec, comu sa venovala dalsiu hodinu potom, co hrdina dosiahol svoju pomstu. A aj ked nevyznavam ziadne nabozenstvo, tak mi vôbec nevadilo, ze to ponaucenie o pomste do velkej miery čerpá z biblie. Jedine, co po rokoch zastaralo, bola namorna bitka, ktora dnes uz pôsobi komicky. Skoro 60 rocny 4 hodinovy film by bol pre dnesneho mladeho divaka asi nestravitelny. Pre neho je urcena tato dynamicka verzia s vytunenou CGI vizualnou strankou. Dej ostal prakticky rovnaky bez väcsich zmien. Prekvapilo ma, ze ostala aj linia a zamyslenie sa nad zmyslom pomsty. Bohuzial prave tato linia je natolko skratena, ze funguje najmenej a po velkolepom finale so zavodom koni som sa modlil, nech uz je tu co najskôr koniec. Ostatne linie aj v skratkovitom podani funguju vdaka charizmatickej hlavne dvojke. Jack Huston ako Ben-Hur mi bol dokonca sympatickejsi ako Heston a väcsinu polôh zvladol uhrat bezchybne. Len ten zaverecny prerod nedokazal v tom rychlom tempe uhrat ani on. Toby Kebbell ako Messala funguje dokonale v zapornom mode a pokial je este za dobreho, tak uz vtedy cely cas cakate, kedy vytiahne dýku a bodne niekoho do chrbta. Z ostatnych hercov tu ma nejaky zmysluplny priestor uz len Freeman, ktory si znova strihol dobrosrdecneho mentora. Co sa tyka akcie, tak kto pozna original, tak vie, ze môze ocakavet len 2 akcne sceny. Namorna bitka na mori je perfektna a ako jedina trumfne original. Cely cas je prehladna, obsahuje mnoho dlhych zaberov bez strihu a celkovo pôsobi pôsobivo. Konsky zavod je taky kvalitny sucasny CGI standard. Obsahuje aj pôsobive vychytavky a na PG-13 rating je neskutocne krvavy. Ale pri porovnani s originalom, kde vsetko tocili natvrdo bez CGI, nema najmensiu sancu sa mu vyrovnat. Technicka stranka si ale zasluzi pochvalu. Takze vysledkom je film, ktory ma dynamicke tempo a ani na sekundu nenudi a obsahuje 2 kvalitne akcne sceny. Len ta hlavna myslienka nie je sprostredkovana prilis dobre a pôsobi ako nieco navyse. Kto nevidel staru verziu, tak mu novu odporucam a fajnšmekeri ostanu pri starej, ktora aj po rokoch stoji za to. 6/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

původního Hura jsem do teď neviděl,takže mě Bakmambetovův remix zase nenaštval tolik.Vizuálně je sice fajn a třeba scéna na lodi,nebo finální souboj čtyřspřeží vypadají dobře,na druhou stranu je všechno zbytečně sráženo tím,že sám hlavní hrdina je v mnoha fázích filmu vyobrazen pouze jako standardní idiot (minimálně na mě tak působil).Vlastně skoro všem (s vyjímkou Freemana) chybí potřebná dávka charsimatu pro podobný druh filmu a ve výsledku to prostě nepůsobí dobře.Nebýt už zmiňovaného vizuálu,nejspíš bych sáhnul po dvou hvězdách...60% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama